O Národní straně a i o jiných věcech souvisejících

O Národní straně, můj pohled. Pár lidí asi naštvu. Nu co se dá dělat...

Národní strana dle mého názoru neonacistická není. Na svém webu nehlásají čistou rasu a národ, odsuzují neonacisty a ohrazují se proti jejich pochodům které jsou spojovány s jejich stranou spojovány.
Co však NS je – strana plná nenávisti a křiklounství. Na jedné straně hysterické výlevy vůči muslimům, Romům, Vietnamcům a občas i horečně hovoří o Sionistech. Přijde mi však že všechny nečechy házejí do jednoho pytle. Ty jejich výlevy jsou opravdu plné nenávisti. Například jejich kritika Vietnamců, Romů a Ukrajinců v řadách policie. Co je na tom, pokud budou svoji práci dělat poctivě a sloužit ČR bez nějakých protekcí a nestranně, nevidím nejmenší důvod proč by nemohli být u policie. Samozřejmě mi vadí nepřizpůsobiví občané co berou dávky a dělají nepořádek, ale nebudu horečně na webu vykládat o cikánském póvlu a všechny odsuzovat jednostranně. Ani nejsem velký příznivce imigrantů. Každému bych určitě dveře do republiky neotevřel, Nizozemci si za ten stav mohou sami, doufám že k tomu nedojdeme taky. Jen nechápu že můžou na webu NS odsuzovat všechny muslimy, jako kdyby každý byl extremista, co mlátí svoji manželku (nebo víc manželek). V menší míře mi imigranti nevadí, pokud přijmou naše hodnoty a zákony, nebudou tu provozovat vraždy ze cti a nebudou vysávat naši zem, ať si klidně vyznávají svou víru a žijí tady.
Když si Vietnamec řekne: „Chci tu budovat hodnoty pro tuto zemi, být pravým českým občanem“ je pro mě vlastenec i on. Nevím komu by dali v NS přednost, jestli opilému Čechovi na podpoře, nebo pracovitému Vietnamci který platí daně. Tohle rozlišování je zbytečné, je třeba měřit všem stejným metrem bez rozdílu, ne jak se děje dnes. Obávám se že Národní strana taky není schopna měřit stejným metrem všem.


Ještě si dovolím reagovat na tento článek. V podstatě to tak nějak funguje, potřeba extrémistů je živná půda pro různé pisálky a aktivisty. Já odsuzuji veškeré projevy fašismu a antisemitismu, ale hysterie a hony pořádané na ty nepravé dokážou velmi pobavit (nebo zesmutnět?). Šulové, Eichlerové a jiní ať se jdou vyřvat na správný píseček. Až se tito pánové budou na svých internetových deníčcích zabývat
skutečnými neonacisty, kteří hanobí naše státní symboly, pak je budu brát vážně. Možná by mohli zorganizovat nějakou bojůvku a zničit jim sídlo, to bych je pak obdivoval. :-)) Ale to není ono že? Lepší je napsat duchaplný článek o úspěšném člověku, který něco dokázal a nalepit mu jednu z těch super nálepek.

Mějte se hezky


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Stránský | pondělí 7.4.2008 13:10 | karma článku: 14,13 | přečteno: 1048x
  • Další články autora

Jiří Stránský

Stalo se...

25.11.2008 v 11:22 | Karma: 10,68

Jiří Stránský

28. říjen

28.10.2008 v 9:00 | Karma: 10,50

Jiří Stránský

Facka od voličů

19.10.2008 v 9:46 | Karma: 23,51