Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zavírejte slepice a dcery, blíží se junáci

V prvé řadě musím uvést na pravou míru ty junáky, to totiž nejsou Junáci přírodymilní, abych neměl na krku nějaké urážky na cti, nýbrž junáci pravověrní, takzvaní pohostincoví.

Ilja Jefimovie Repin - Záporožští kozáci píší dopis tureckému sultánovi

Ale to vám bylo zase jednou bujaré, junácké a kozácké pozdní odpoledne, zpočátku mně do uší naléhal John Mayall, pak přišel kámoš přes kulturu a za chviličku jsme byli moudří jako ti nejtupější z nás, protože já už jich měl asi osm, pak se k nám ke stolu dostavila menší společnost, která zahájila operaci vylodění, nevím proč jsem napsal operaci vylodění, asi se mně to slovo líbí, operace Overlord, líbí se mně krycí jména míst vylodění, Omaha, Utah a Juno, Sword a která byla ta pátá si asi takhle nakvap nevzpomenu, nejspíš ta operace vylodění vycházela z toho, že se přítomné dámy bez jakýchkoli příprav a záškodnických akcí v týlu nepřítele pod stolem velmi bezprostředně a pohodlně vylodily z lodiček, ano, to je ta asociace, vylodění z lodiček, a uvěříte mně, že ta asociace je docela případně? Také se u našeho stolu daly očekávat strašlivé ztráty na životech!

Ale nebylo to tak hrozné, zatím ještě splavilo se to všechno velmi krásně, ani jsem nestihl vyhlásit třetí stupeň povodňové aktivity a už jsme v tom plavali jak donští kozáci v Donu i se svými koňmi, jen šavle jsme pevně drželi v zubech. A ti kozáci mně vždycky připomenou krásný obraz Ilji Repina, na němž záporožští kozáci píší dopis tureckému sultánovi, kdysi pradávno jsem se dopídil k jeho české verzi, tedy toho dopisu, samozřejmě, a byla vám to taková krásná snůška starobylých ruských nadávek, týkajících se hojně vyměšování a jeho produktů, pak se tam zevrubně a zodpovědně autor zabýval sultánovou matkou a nevynechal ani jeho vlastní osobní vlastnosti a rysy včetně sexuálního života. Vzal to hezky z gruntu, neodbýval to a neopomněl velmi hustě napadnout žádnou oblast lidského života, které si člověk může byť jen trošku vážit.

Když jsem u těch urážek, chviličku jsme se u stolu uráželi, jen tak ze sportu, a protože tam byly dámy, tak jsme museli velmi ochudit a zúžit oblast našich invektiv, mohli jsme mluvit prakticky jen o předmětech a to ještě jen o předmětech, které vlastní přítomný, jehož partnerka naopak přítomností pohrdla. Jeden z dnes již bývalých přátel si dovolil napadnout můj zánovní a kvalitní vůz s poukazem na svou připitomělou domněnku, že na řidiče trakařů se bodový systém nevztahuje a tak si celkem mohu být před policejními hlídkami bezpečný. Já však byl už tak ovlivněn láskou k životu, obsaženou někde poblíž dna sklenice, že jsem mu jen v naprostém klidu opáčil, že bych si tak jist nebyl, protože bodový systém se vztahuje na všechna vozidla opatřená motorovým pohonem, a to ten můj trakař bezpochyby má. Já jsem se na trakař načisto nic neurazil, jen jsem mu trošinku vynadal, že by si od něj šelma psovitá oschlý okraj krajíce chleba nevzala, a vynadání je přece výraz náklonnosti, kdo ti nestojí za nadávku, s tím se nemáš chuť ani rvát, no ne?

A jedna z dam v naší společnosti popisovala, jak byla o víkendu v ZOO, no to je historie, to si nechte vyprávět, lezla prý do výběhů za opicemi, muckaly se navzájem, vybírala jim blechy, vši a šupiny zaschlé kůže, akorát je nejedla jako ony, ale cvrnkala je do rybníka, kde tím pádem zase krmila ryby, prostě milovník zvířátek, však jsem jí také hned sdělil, že na nás obou je na první pohled vidět, že máme zvířátka rádi.

Já mám v ZOO nejraději přírodní vepřový řízek s opékaným bramborem a velkou oblohou, couráním po rozlehlém areálu mně vždycky krásně vyhládne a tak se k jídelně blížím tempem přistávajícího Challengeru, minule jsem dokonce narazil břichem do stolu, když mně byla přistávací dráha, posetá stolky s židličkami, poněkud krátkou. Btw, znáte ten krásný fór, jak pilot tak tak ubrzdí letadlo a s rozžhavenými brzdami zastaví předními koly na okraji betonové ranveje, vyleze ven, otře si zpocené čelo a odfoukne si: "Kurva, tady je ale krátká přistávací dráha," rozhlédne se doleva doprava s rukou zacloněnýma očima a pokračuje, "ale jak široká!!!"

Hele, já vám tuhle viděl v TV fantastické dvojkolo, díval jsem se na maratonský běh na nějakém šampionátu, a tam jeli po vedlejší cestě dva lidé na dvojkole, které mělo tandemistu proti směru jízdy, chápete, ti dva seděli na tom kole zády k sobě, ale to nic není, já se díval, a on dokonce i šlapal jako by jel do protisměru, prostě šlapal normálně, jakoby jel dopředu a přitom jel dozadu, tedy z jeho pohledu.

Já bych čekal, že bude šlapat obráceně, jako když si na svém kole sedneš zadkem na řídítka a jedeš pozadu, ale tamto dvojkolo bylo tak vymakané, že on opravdu seděl krásně zrcadlově a šlapání bylo teda taky zrcadlové, to jsem zíral, měl tam nad zadním blatníkem řídítka a celé to vypadalo, jakoby to kolo se muselo každým okamžikem přetrhnout, ale ono ne, jeli pořád dopředu i když ten tandemista jel zády dopředu a šlapal si po svém také směrem dopředu a odjížděl vzad jako ta černá drezína v Ostře sledovaných vlacích. Kouzelné.

Autor: Jiří Pospíšil | neděle 7.9.2008 9:30 | karma článku: 12,94 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2254x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2782x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

„Přišla strašná voda, babička pořád brečí.“ Rodiny vyklízejí domy po smršti

1. července 2024  17:39

Michaela Volná dnes dopoledne se svými blízkými vyklízela dům své babičky v Rackové na Zlínsku. Při...

Chování Ruska vyžaduje zásadní změnu přístupu k němu, řekl prezident Pavel

1. července 2024  5:51,  aktualizováno  17:30

Na Pražském hradě politické špičky ladily postoj Česka před summitem NATO ve Washingtonu, na kterém...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  17:24

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Při požáru domu zemřeli dva lidé. Policie zatím nezná jejich totožnost

1. července 2024  16:42

Dva lidské životy si vyžádal požár, který dnes dopoledne vypukl ve vesnici Kamenička, místní části...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy