Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Unaven sluncem (a krásou žen)

Lidi, jak já už jsem unaven vším tím sluncem, nejvíc to je vidět na počtu mých krásných nových protisluncových a protibabských brýlí.

Byl skvělý ruský film Nikity Michalkova Unaveni sluncem, leč ta moje únava Sluncem je navýsost prvoplánová a přímá, tam je to myšleno zcela jinak, je s největší pravděpodobností ten výraz jako skoro všechno v Rusku jinotaj. Samozřejmě, že na Ukrajině, kde se film odehrává, je v létě vedro zcela kontinentální, ale to pravé unavující slunce v tomto případu je báťuška Stalin, jejich slunce, tyhle reálie když člověk nezná, když člověk nezná jejich přirovnání, průpovídky, narážky na pohádky, na historii, na budovy ve městech, na postavičky ať už reálné nebo pohádkové, a překladatel neumí najít něco nám srozumitelného a přeloží otrocky, co slyší, nechápeme, proč ti lidé mluví tak divně a proč se tak zvláštně chovají. Tady vždycky vzpomenu rozkošných překladů pana Leoše Suchařípy. U poezie to nevadí tolik ale také trochu dost moc.

A také jsem si přitom vzpomněl na ten krásný ruský vtip, jak TASS hlásila, že proslulý sovětský vědec a vynálezce Ivan Vasiljevič Jeremenko dostal včera za své vynikající výkony v Kremlu přepychový ruský automobil značky Volha. Na druhý den vyšla v novinách oprava: „Včerejší zpráva TASSu je v plném rozsahu pravdivá, jen je třeba upřesnit, že se nejednalo o vědce Jeremenka ale o dojičku Zápodonskou, nejednalo se o přepychový automobil Volha ale o starší kolo Ukrajina a nebylo jí darováno v Kremlu nýbrž ukradeno v Kyjevě.“

Víte, někdy si připadám, jako bych svůj čas trávil nikoli na slunci ale přímo na Slunci, a to nemám na mysli stejnojmenný hotel na našem hlavním náměstí, kde dozajista najdou stinná a venkoncem příjemná zákoutí. Slunce, co nám i sochám na mostě praží na palici, jak se zpívá ve známém songu, dělá lidem z mozků pečené hamburgery.

Demonstruji: Bylo mně zažít v uplynulém týdnu setkání s dvěmi nádhernými dívkami, kam se hrabou ta bidla modelky, tohle byla taková ta zdravá krása, po jaké touží každý chlap, jen jsem měl smůlu, že jsem musel nechtěně odposlechnout rozhovory v jejich společnosti vedené. Jednu jsem spatřil v hospůdce při odpočinku na výletu na kole, až mně bylo trapně, jak ji její mladý manžel s pečeným hamburgerem na místě mozku, ponižoval ze všech svých nepříliš mocných intelektuálních sil. Ona tak 20, on 23-25, dokážu-li to odhadnout, svému mentálně podobně vybavenému kamarádovi vysvětloval, jak je blbá a ona mu visela na rtech a na všechno odpovídala „Ale já tě mám strašně ráda!“ Ten kluk detailně popisoval kamarádovi, jaké blbosti vyvádí v kuchyni, no skoro to opravdu hraničilo s nesvéprávností, ale je to nejméně napůl jeho chyba, když jí s tím nepomůže, ví-li jak to být má či alespoň jak to chce on.

S hezkýma holkama s vadným intelektem je to strašně složité, jenže jak ta vám byla krásná, až srdce usedalo, jen kratinké bílé šortky, dlouhé štíhlé nohy, opálená tak akorát, obličejík madonky, na ňadrech jen dva trojúhelníčky látky, spojené šňůrkou, to prostě vzalo každého chlapa. Skoro, pravím skoro, jsem v tom pařáku zapomínal upíjet. Zajímalo by mě, kdy ji ten kluk, kterému ji všichni, kdo ji neznají, ukrutně závidí, opustí, protože láska pomine a krásná hloupá ženská je stokrát větší neštěstí než chytrá ženská tak na hranici koukatelnosti.

Víte, co mě na ní přitahovalo, pominu-li působení jejího sexepílu a naprosto čisté živočišné krásy, nejvíc? Měla nádherné a krásně udělané ruce, štíhlé dlaně s dlouhými prsty, na nich francouzskou manikúru, bez kovových blbůstek, jimiž si dnes často mladé holky hyzdí ruce, žádné silné prsteny na palcích, falešné kameny, žádné kérky, nic, krásné útlé opičí ruce klavíristky. Ty ruce a prosvítající žilky na prsou, to byla ta druhá vlna, která mě dostala, měla na mě ta dívenka účinky jako výbuch atomové pumy, první tlakovou vlnu směrem od epicentra jsem přestál, ostatně bylo léto a kolem bylo plno poloobnažených ženských, tak je člověk už poněkud trénovaný, ale ta druhá vlna, ten uragán vichru, kterým se žene okolní vzduch zpět k epicentru, aby nahradil vzduch tam odtud, který se výbuchem vypařil do atmosféry, tak ta vlna byla zničující.

Každý, kdo by v tu chvíli řekl, že by ji nechtěl za každou cenu, je lhář, věřím, že by ji chtěli vedle všech lesb a těch, co takříkajíc přijímají pod obojí, i mnozí homouši, ať nelžou, já je znám, přídavky na děti by chtěli, ale pomoci nám s milováníchtivými babami, to ne, a ještě si vzpomínám v té souvislosti, jak mně říkal kdysi přítel, že jakýsi staříček jim ve folkloristickém souboru kladl na srdce: "Chlapci, neberte si škaredých bab, pamatujte, že jich celý život budete moset šúpat a nikdo vám s tým nepomože!"

Jaká druhá kráska? Co to melete, o ničem takovém jsem nemluvil, abych vás nežaloval, dejte si pozor!

Autor: Jiří Pospíšil | neděle 29.6.2008 7:59 | karma článku: 16,04 | přečteno: 1235x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2254x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2782x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  17:10

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Při požáru domu zemřeli dva lidé. Policie zatím nezná jejich totožnost

1. července 2024  16:42

Dva lidské životy si vyžádal požár, který dnes dopoledne vypukl ve vesnici Kamenička, místní části...

Ozbrojenci u Sněmovny překvapili turisty. Policie cvičila, jak zneškodnit útočníka

1. července 2024  11:44,  aktualizováno  16:34

Do prostoru Sněmovny na pražské Malé Straně vchází nenápadný muž. Prvního koho potká probodne...

Nakažených černým kašlem v Česku ubývá. Šíření mohou umocnit prázdniny

1. července 2024  15:54

Počty nakažených černým kašlem v Česku pomalu klesají. Za uplynulý týden lékaři evidovali 1037...

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy