Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Studené pivo umí pít každý

Ale pít pivo za tepla, to je to pravé hrdinství. Neznám většího požitku než když přijdeš vymrzlý do studené vesnické ratejny, kde smrdí včerejší kouř ze sprostých cigaret a dáš si nateplalé pivo, které tři dny stálo v trubkách, to ti kamaráde zvedne náladu, to pak řekneš: „Kristepane, to je lahoda, tím bych trestal abstinenty!“

Studené pivo v horkém dni je jako čerstvý chleba s domácím sádlem, rajčetem a cibulkou, prostě banalita, vlnka na potoku, životní epizoda, kterou si člověk nezapamatuje déle než do příštího jídla.

Dneska jsem se odbyl horalským krémem a dvěma křupáčky, neboť jsem měl nějaké běhání, byl jsem na starém bytě, protože jsem doma našel nějaké klíče, o nichž jsem usoudil, že jsou tamodtud, nebyly.

A pak jsem ze sebe šel udělat idiota ještě do cykloprodejny, protože mně odešel cyklokompjútr a po výměně baterie se nerozběhl, návod je samozřejmě pečlivě uložen v koši už celé roky a tak jsem se přišel podívat, zda by neměli tentýž typ, že bych jej jen nasunul a nemusel měnit ty serepetičky na předním kole a vidlici, neměli. Už to vypadalo na den blbec, ale ten hoch beze slova vzal můj drahocenný cateye a ještě cosi do jedné ruky, do druhé ruky si přibral propisku a po malém ekvilibristickém vystoupení se ten japonský ale popravdě čínský udělátor rozběhl, když jsem užasle vydechl: "Jak jste toho docílil?" řekl jen tak na půl huby "To musíte zmáčknout všechny tři ty čudly naráz!" a já jsem mu řekl jen "Vidíte, a to mě u té mé ženské nikdy nenapadlo!" čímž jsem mu zaplatil a odešel s pocitem vítězného blba.

A tak jsem si hned zatepla s zmrtvýchpovstalým cyklokompjútrem vyrazil na výlet, měl jsem příznivý vítr, co jsem ujel s větrem v zádech za hodinu, jsem nazpět šlapal nasraný jako brigadýr celé tři hodiny s několika přestávkami. A tak krásný výlet jsem si zamýšlel udělat. Až mě přestane bolet za krkem, stane se to krásným výletem, zatím je to vzpomínka na zatracenou štrapác ve zlomyslné přírodě, která má největší radost z toho, když může jinak celkem mírumilovného obratlovce nasrat jak to jen jde.

A tak musím se honem přešupačit do pozitivního myšlení, třeba jak byli takoví ti dva medvídci, co se potkali u Kolína a ten větší říká tomu menšímu: „Jó pane, v mém žaludku to vypadá úplně strakatě jako ve střelnici, pamatujete, pane? Jak jsme byli na pouti a já vám tam vystřelil sousedovi okno? Jak jste mně dal pětikorunu a já si koupil u té paní, jak jí byla vidět ta její veliká prsa skoro celičká, to vám pane byla mňamka, kam se hrabe žužu a turecký med, ta když odložila cigaretu a vzala vás za bradičku a řekla -tak co mladej, nechceš si vlézt ke mně pod svetr?- tak jste se v tu chvíli tak roztřásl, že když jste vylezl na jabloň, chvěla se ještě v prosinci, kdy pouť byla už půl roku pryč, pane jó, tak jako na té pouti já mám dneska v bříšku, jen té paní, jak se mně zdá, ta její prsa rostou pořád víc a za chvilku z toho svetřiku nakouknou ven a budou se pořád nafukovat víc až prasknou a udělá to velikánskou ránu pane, a my se pak probudíme a vy zase budete mít pravou ruku až po loket v nočníku a budete tam kvedlat jako trdlo v povidlech!“

No vidíte, tohle je pozitivní myšlení, někdo to dokáže i bez piva ale to jsou fenomenální jedinci, kteří si to kompenzují zase jinde, třeba zvráceně uzavírají urogenitální přátelství se zvířátky nebo malými dětmi proti jejich vůli nebo tak něco, prostě zdravý jedinec kromě vzduchu potřebuje ke zdárnému rozvoji osobnostnímu a tělesnému i pivo a to v poměrně velkých dávkách, když se pitný režim nedodržuje, hrozí odvodnění a dokonce i zapoušťnění organizmu, no co se divíte, když může být krajina zavodněna, může být i zapouštněna.

Po pravdě řečeno mě z toho kolovýletu víc bolí prdel než zadek ale chtěl jsem být za slušňáka, aby destička, co budu mít na hrobu, nemusela být přitlučena na desku lícem k ní, a pod mým jménem by bylo napsáno „Optimista a sprosťák" ostatně proč by člověk nemohl být optimistická huba nevymáchaná?

Vždyť je to tak krásné, dámě svého srdce za podvečerní romantické procházky, kdy ona se zaposlouchá do zpěvu jakéhosi cizího ptáčka a pronese procítěnou větu: „Miláčku, slyšíš, jak tluče slavík?" odpovědět: "Jenom se z toho neposer, miláčku, kdybys tak přestala myslet na kraviny a raději přemýšlela, co mně dáš k večeři, jsem z té pitomé procházky vyhladovělý jako tarzan!"

Autor: Jiří Pospíšil | úterý 19.8.2008 9:30 | karma článku: 20,23 | přečteno: 1294x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2254x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2781x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2569x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2131x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  21:46

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Televize zdraží, shodla se vládní koalice. Naopak opozice chce poplatky zrušit

15. června 2024

Premium Vláda chce od ledna zdražit koncesionářské poplatky. Za Českou televizi by lidé nově platili 150...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1239x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy