Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Plánování, to je moje.

Pokud člověk chce ze života něco mít, musí plánovat a při plánování se na věc dlouho těšit, pak si ji rychle odžít a pak na ni dlouho v krásném vzpomínat.

Od krku nahoru celkem ujde, ne?

Takže plánuju, že si na večeři nakrájím na talířek pikanterní klobásu, co máme v chladničce, leží tam opomenutá a pláče sůl, i zželelo se mně, otci všech klobás na světě, milých dítek a večer si ji vezmu za ženu, ne jak vy myslíte, náhradou za ženu, vezmu si ji za ženu. O své ženě bych také možná, kdybych byl větší neurvalec, řekl, že je k sežrání. Tuhle pikanterní klobásu si tedy vezmu za ženu a jejím sežráním zaženu ten největší hlad. A pak ještě sním ta sleďová očka, co tam suším a nektarinku, na tu jsem zapomněl, a banán ještě, jo a taky tam mám smetanový jogurt, já miluju meruňkový, jahodový mně tak moc nechutná, všechno co najdu, sežeru, braňte se!!!

Lidé, co mě znají, chodí kolem mě veleopatrně a nosí v upažených rukou menší žebříky, abych je nevědomky nespolkl, když mám hlad nebo zívám, košťata by jim nebyla příliš platná, já hubu na běžnou délku koštěte otevřu jako nic, nemám sice vykloubitelné čelisti jako třeba krajta ale za to mám klouby bytelné a tak si to nalámu jako do salámu, nebo si to pomelu jako v dobrém hotelu, hlavně že to sním, všechno o tom vím. Já vím, smysl to nedávalo, ale rýmovalo se to.

Kdyby byla záruka, že člověk za své vzorné chování a hladovění dostane nějakou odměnu v podobě třeba výhry 100 milionů € nebo něco podobného, třeba že se mu za týden diety odečte pět let z věku a přidá pět bodů IQ, byl bych ochoten o tom uvažovat, pravím ochoten uvažovat, protože jak starý tak chytrý jsem tak akorát, já nechci být mladší jak většina lidí touží, mně se líbí v mém věku, tedy nebýt nemocí a bolestí, že jo. Já ale vím, že se to může trošku zhoršovat a tak jaksi preventivně, není-liž pravda, ale jinak diety podle mého názoru nemají valného významu, drží je totiž lidé, trpící nechutenstvím a jde jim to, aby se ve svém alimentárním neštěstí necítili tak sami. Tak to propagují veřejně, ale přiznejte otevřeně, jakou hodnotu má celibát impotentův?

Kmínová polívčička s nočky, hovězí na houbách, těstovina, dvacet deka řeckého salátu, dva selské koláče, no řekněte sami, dá se po takovém jídle na někoho nadávat, někomu spílat? A ti, co jsou na müsli a bílých nízkotučných jogurtech, furt se s někým o cosi přou a handrkují. Já se cítím dobře, byť trošku vyhládlý, toho hovězího opravdu byl jenom pláteček, jakoby ani nebylo potřeba vybíjet stáda kvůli BSE, masa je přece všude dost, no ale domů určitě dojdu, byť se v noci parkem asi budu slabostí už potácet. Ale tam si hodím za žebříček, já jsem všechno jen ne hloupý, vidím to pořád na tu uherskou klobásu, takovou tu paprikovou, co se nakrájí na chleba s máslem, k tomu měsíčky rajčete a kolečka okurky, a jako třešničku ta očka, objevil jsem je za málo víc než dvacku v nějaké v akci v superhyper, vzal jsem si dvoje a pokud je doma někdo přede mnou neschová tak, abych je nenašel, jedny sežeru jen tak, bez rohlíku, takový jsem hrdina.

Včera zase řízek s nebem, teda oblohou, to se to žere, když se může, mně před časem internistka našla vysoký cukr a tak jsem dostal příručku, kde byly fotky lžiček s čočkou, fazolemi nebo prosem jako celodenní dávka potravin pro obézní lidi, do prdele, copak já se svým BMI 38 jsem obézní? Ať se nepokaká, uvidím, co tam na oběd zasunu, to ráno po vyšetření jsem z toho byl tak zblblý, že jsem si dal cottage a dvě pletýnečky, ten oběd to musí jistit, vidím to na menu, takhle hovězí vývar, znojemská s knedlíčkem, nebo smažené žampionky a rajský salátek, to páníčkovi udělá dobře po těle a zase bude schopen tu intenzívní lékařskou péči lépe snášet.

Člověk není nic než jeden element z přírody, má na něj vliv všechno přírodní, jídlem počínaje a masem konče. Všechno to mezi tím na něj má určující vliv, a kdyby přiletěli mimozemšťané, tak mně dají za pravdu, že i hibernující tělo potřebuje permanentní přísun energie. Hele, vezměte si baterii z vašeho notebooku, co na ni displej svítí tři hodiny, nabijte ji jako blázen a nechte ji ležet ve skříni, když k ní přijdete za rok, bude z ní vyzáblá chudinka s kapacitou tak na vaše digitálky na zápěstí. Ono totiž naše tělo bez přísunu dobrého jídla nejenže hubne ale i blbne. Bez neustálého přísunu energie dopadneme jako ty chudinky na těle i na duchu oslabené modelky, které si vezmou milionáře a jedí dál bílý jogurt za desetikorunu. Nač si ho vlastně braly, když živoří, jakoby své zmírající věšákovité tělo neobětovaly majiteli potravinářského holdingu? Diamant vsazený do platiny je přece hladovému na draka, to mně dáte zajisté za pravdu.

A ještě jedna věc vedle jídla má na člověka velký vliv. Počasí. Přísně vzato je to vlastně velmi logické, protože člověk stejně jako zakrněl tělesně i duševně, když začal držet dietu, tak zchoulostivěl, když si nastavěl domy, aby se ochránil před vlivy počasí. Tím si nechal zakrnět některé obranné funkce, v přírodě si opičky hrají i v dešti zatímco v ZOO se ukryjí do pavilonu, lidská mláďata, pokud se jim stane, že je zastihne déšť v přírodě, se rovněž schovávají pod deštníky a pláštěnky. Počasí na nás má nemalý vliv od dětství a tak jak se s horším počasím zhoršuje psychika, vytrácí se i odolnost, člověk je pak soubor nemocí těla i ducha, který drží na uzdě jen alkohol a endorfiny. Nemít tyhle dvě věci, procento sebevražd by stouplo někam k hodnotě 50%.

Závěr? Lovte i v dešti a žerte pořádně, jinak dopadnete jako opičky v ZOO nebo modelky!

Autor: Jiří Pospíšil | pátek 5.9.2008 9:30 | karma článku: 16,42 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2254x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2782x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  17:24

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Při požáru domu zemřeli dva lidé. Policie zatím nezná jejich totožnost

1. července 2024  16:42

Dva lidské životy si vyžádal požár, který dnes dopoledne vypukl ve vesnici Kamenička, místní části...

Ozbrojenci u Sněmovny překvapili turisty. Policie cvičila, jak zneškodnit útočníka

1. července 2024  11:44,  aktualizováno  16:34

Do prostoru Sněmovny na pražské Malé Straně vchází nenápadný muž. Prvního koho potká probodne...

Nakažených černým kašlem v Česku ubývá. Šíření mohou umocnit prázdniny

1. července 2024  15:54

Počty nakažených černým kašlem v Česku pomalu klesají. Za uplynulý týden lékaři evidovali 1037...

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy