Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O chlapském přechodu

Samolitr, že mají chlapi svůj chlapský přechod, je načisto stejný jako ženský, jen snad co do hormonálních výkyvů trošku jiný, ale psychika je rozbalancovaná jedna báseň.

Teda většina lidí to chápe jinak, tomu, čemu já tady říkám rozbalancovaná psychika, říkají přímější povahy totální zblbnutí. Já už to mám za sebou a vím, o čem mluvím, jak mě to hnalo, ještě bych si i mimčo pořídil jako někteří známí a bohatí dědoušci, zběsilý jsem byl, že bych jednou prdelí na pěti židlích chtěl sedět.

Nevím, jak to mají jiní, jestli mívají také návaly, já například se naposled navalil ve čtvrtek. Ale také jsem neměl nějak výrazně takové ty stavy úzkosti a beznaděje, takové ty neopodstatněné obavy, ale zato pocit zmarnění, to jo, toho jsem si užil, než jsem si to se sebou vlastní hlavou proti zdi ve vlastní hlavě vyříkal. Musel jsem přijat myšlenku, že holt už je všechno hezké za mnou a to, co považuju dnes za hezké, že v tom tu krásu musím pracně hledat, že ten život sám od sebe už hezký nebude, že už se nebudu smát jen tak, z radosti ze života, že si každý důvod k radosti musím hledat a jít mu vstříc. Připravit, zorganizovat, zařídit, zaplatit a potom teprve vychutnat, jestli mně dobře rozumíte.

Tohle byl ten pocit, s nímž jsem musel bojovat, naštěstí jsem měl už z mládí vypracovanou metodu, jak se vypořádat s nepříjemnými životními kroky, třeba zubař nebo soud (vykradené auto, sklep, apod. bylo toho povícero) či vojna, neléčitelné choroby, rozvod nebo pohřeb rodičů, prostě jsem v takovou chvíli, kdy se nějaký takový nepříjemný zážitek přiblížil, a zdálo se mně, že čas začíná tlačit na mou psychiku, začal jsem si uvědomovat každou sekundu tohoto času a to mně obyčejně pomohlo dostat se zase k objektivnímu vnímání času a jakémusi náhradnímu vyrovnání se s tísnivým pocitem, s psychosomatickými obtížemi.

Prostě jsem na to šel přes vnímání běhu času, dost mně to pomáhalo, a funguje to dodnes obousměrně, i když se mně zdá, že čas se vleče, stejně jako když se mně zdá, že příliš chvátá, začnu si uvědomovat každou sekundu a zapomenu na ubíhající roky, na krátké dny, na dlouhé bezesné noci, na kratinké chvíle rozkoší, stresů a pomíjivosti, prostě se jaksi vřadím do času, zapnu v sobě jakýsi vnitřní chronograf a zapomenu na to, co mě trápilo, tak nějak. A když čirou náhodou nefunguje ani tenhle můj interní metronom, pořád je zde ještě záložní padák v podobě jídla.

Včera jsem na oběd dostal jelito jako bejka, opečené do křupava, Malé Brdo brambor a dvě naběračky zelí, které jsem uvařil už v předvečer, aby se hezky naleželo. Hele, ať se EU se svýma dvaceti minutama a šupdokošem jde vykakat. Hamburger patří do koše hned po dokončení a ne až po dvaceti minutách, tohle je zelí s na kostičky opraženou slaninou a upečené kroupové jelito, slyšíte europoslanci?, to je naše národní jídlo a žádný sprostý hambáč. To nám jako chcete určovat třeba že dva ocasy jsou na jednoho českého lva moc a jeden bychom mu měli nechat kupírovat? Dávejte si na nás pozor! Povstání a revoluce v Čechách mají tradici od vzpoury moravských stavů. Ale k tomu zelíčku, bylo domácí, my máme takovou tu tradiční kameninovou látku s rantlem, kam se nalije voda a okraj víka se do ní ponoří, takže kvašení sežere všechen kyslík pod víkem a zastaví se, proto máme zelíčko jako malované, křupavé a voňavé ještě v červnu a to ho máme v paneláku v kuchyni, aby bylo hezky po ruce.

S mým zelím se to má tak, že při nakládání nakrájím cibuli na široká kolesa, která po vykvašení vyjmu, zůstane samotné zelí, jen je tou zkvašenou cibulí ochucené a oslazené, nedávám než sůl, kmín a hořčičné semínko, a s ničím to nepřeháním, takže to zelí je jenom a jenom o kysaném zelí.

No a tohle zelí překrájím na prkýnku na kratší kousky, nevylévám vodu a neperu je, mám to prostě tak vyzkoušené, z domácí slaniny udělám škvarečky, ty vyberu a na tom tuku zpěním větší cibuli (na tak půl kilo zelí) do sklovata, a když je měkká, lehce zapráším hladkou moukou na světlou jíšku, já mám rád zelí s vůní jíšky.

Tu jíšku rozmíchám ve studené vodě, no a pak teprve přijde čas na zelí, nasypu je tam a v té lázni je teprve povařím,až voda vyvře, pomalu je podusím, přidám trošku kmínu na ovonění, víc nic, čas od času s tím je třeba pohnout, přece jen je tam ta jíška, tak ať se to nepřichytne, a až je měkké, hledám mu chuť, obyčejně stačí jen trošku osolit a trochu přisladit, kyselé bývá dost.

A teď pozor, velikánskýho bacha!!! Na závěr vmíchám ty škvarečky, kdybych je v tom uvařil, byly by hadrovité, takhle jsou z nich škvarkovozelové bonusy, no a někdy namísto škvarečků udělám takhle usmažené kostičky dobré klobásy, vmíchám je tam a je to hlavní jídlo, přílohou budiž chleba.

Poslyšte, já tam tentokrát dal hodně špeku, byl domácí, ta svině zelí tak voněla, že jsem je chodil užírat i v noci a ráno, pak je navýsost jasné, že musíš mít dostatečnou rezervu na harddisku, já tam tak dvě tři giga mívám, co kdybych dostal chuť ještě na něco malého, třeba nanuka anebo žloutkový věneček. Včera jsem jen tak na posezení sežral 400 g těch fantastických polských karamel i s kousky papíru, co nešel odtrhnout, krówky se jim říkalo, takové měkké mléčné, určitě je znáte, prostě jsem seděl a žral, až jsem je zmohl. Přechod zažijete jenom jednou a měli byste si toho vážit, no ne?

Zajímavé je, že tak tři čtvrtě giga z každého celého ve mně někde zůstává, když poměřuju příkon-výkon, přesněji řečeno příjem-vydání, to je zajímavé, ve volejbalu je to naopak, nejdříve přijde podání a pak teprve příjem, u jídla je to prostě jinak. A je ještě zajímavé, že jídlo má od jistého množství v sobě zamontovaný vypínač, jedná se o velmi speciální vypínač, který vypíná současně mozek a kůži na břiše.

Tak už víte, jak zvládat mužský přechod?

Autor: Jiří Pospíšil | pondělí 4.8.2008 9:30 | karma článku: 35,61 | přečteno: 4623x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2253x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2781x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2568x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2131x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Část Bavorska se potýká s následky lijáků, v Augsburgu zachraňoval lidi vrtulník

1. června 2024  11:27,  aktualizováno  14:21

Region Švábsko na jihozápadě Bavorska se potýká s následky lijáků. Kvůli mimořádné vydatným dešťům...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13,  aktualizováno  13:55

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Babiš se bavil na skákacím hradě. Rodiče trnuli, co na to jejich děti

1. června 2024  13:29

„Trnul jsem, že se syn pana Babiše zeptá: Co tu děláte?“ oddechl si pětatřicetiletý muž před...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1239x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy