Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem kanibal v tom,

že se žeru a to v obou slova smyslech, jak v tom, že se užírám nejistotou, tak v tom sebežerném egoistickém a nafoukaném.

M65

Nejsou na to důkazy jiné než ty, které sám na sebe prozradím, takže poslouchejte. Včera jsem si zkoušel hezkou bundu, jsem marnivý, přiznávám, mám rád na sobě hezké věci, které mé tělo učiní lehčím a naopak mému slovu dodají na váze, ale bohužel byla tato krásná jakoby letecká bundička do pasu a já tuhle módu už nějak nemůžu nosit, dole mně pod ní čouhají košile, které nosím přes kalhoty, abych skryl snížený hrudník, jak já mu říkám.

Prodavačka tvrdila, že se v mém případu spíše jedná o roztomilý tukový kroužek, zkrátka byla hezká ta bundička a moje imagemakerka se toho hned chytila, že jako kdybych do ní shodil, že by mně úžasně slušela, diplomatka jedna, jsem v obličeji brunátný, hlavně v těch chvílích, kdy zatahuju břicho a předstírám, že je mně volná ta košile s právě vzniklou coloradskou lochnou na zádech. Já se bez ní obejdu, vlastně bez obou, když bude nejhůř, přece nebudu hladovět jako Leningrad při blokádě, protože v tomto počasí nelze očekávat, že Ladožské jezero hned tak zamrzne a bude možné po ledu opět zřídit cestu života, ale ke kanibalizmu se asi nesnížím, no dovolte, kvůli bundě? Žeru sebe, žeru svou imagemakerku, ale kanibalismus, i když maličkou názorovou rezervičku si tam ponechávám...

Tahle pískově béžová kráska ale vůbec nevypadá jako militantní móda, je to něco mezi mírumilovnými Rommelovými afrikakorps a leteckou bundou USAF, vůbec nevypadá jako vojenská asi proto, že je to přímá kopie, já si ji stejně koupím, tolik se mně líbila, a pak se v ní mobilem vyfotím a pošlu vám fotku, akorát nevím, jestli v mobilu je širokáč, abych ho nemusel dlouho nechávat bez dozoru daleko od sebe, až přejdu kus krajiny, abych se do záběru vešel celý.

Zdá se, že frajeři v US Army bundách, jako je ta empětašedesátka na obrázku, dneska vůbec nevstávají, nebo alespoň pokud vstávají, tak jdou hned do jídelny na ranní sendvič, nebo kam tak muži v M65 chodívají, popřípadě si jdou ubalit jointa nebo jedou na Woodstock, ví sám bůh kam se takoví chlapi vydají, ale ať jdou kam chtějí, jsou to chlapi v pořádných jakoby vojenských bundách, takovou jakoby vojenskou nosil Peter Arnett, CNN, Basra, Iraque, když nám v přímém přenosu komentoval Válku v zálivu, to už je dávno, co? Kdo si dnes vzpomene na generála Schwarzkopfa, dějiny prchají šíleným tempem, lidstvo vyprodukuje víc historie než je schopno zkonzumovat.

Ale když jsem u té armády, jediné, co mám na armádě rád, je punčový řez, to je vlastně bratránek od rumového nářezu, bodejť bych ho nemiloval, zrovna včera jsem po sedmém pivu přešel na rumy, nějak jsem už to pivo nemusel, a rum je daleko skladnější, to není žádný chlast, to je kámoš, a má plno bratránků, jako již zmiňovaný punč, vaječný koňak, grog, kafe s šutrem, tygří nebo někdy také medvědí mléko, dokonce půl na půl smíchán s griotkou tvoří nápoj cizího jména Halbundhalb neboli Federácia, tomu říkám rodinka, to je jako z Betléma, jé, pamatujete, jak pan Vodňanský recitoval: „Před námi je Betlém, moc se na mě netlem!“ Takhle to my vojáci máme nejraději, z armády máme nejraději punčové řezy a z bělošek máme nejraději mulatky.

Když už jsem u té mé vyhlédnuté bundy, co je kopií armádní a proto vůbec nevypadá jako vojenská, protože ty vojenské, přesněji řečeno co se dnes jako vojenské tváří a přitom nikdy vojenskými nebyly, mají totiž přespočet kapsiček a všelijakých nášivek a serepetiček, které by vojáci v bojových podmínkách okamžitě orvali, protože by jim vadily v nejméně vhodný okamžik při manipulací se zbraní a s celým tím obsahem kredence, co na hřbetě vláčí takový běžný pěšák. A víte, co je tomu na vině, že se všechno napodobuje a dělá se například vojenská móda vojenštější než vojna sama nebo tvrdý rock je tvrdší než nejtvrdší tvrdý rock předešlé generace? Za to vše mohou osmdesátá leta.

Osmdesátá byla ta nejsmutnější léta, léta ztracených nadějí bych je nazval, to už jsme věděli, že šedesátá jsou pryč, sedmdesátá z nich ještě sezobala zbytky, co kdo vyškrabal z hrnců, v nichž se to tehdy peklo, osmdesátá už bylo bezduché disco a flitry na šatech, navýsost trapné hříšné tance a otáčivé zrcátkové koule na stropě, a devadesátá to všechno zrušila a překryla punkovými kreacemi.

Pak začal z téhle beznaděje vyrůstat postmodernizmus se svým mísením nespojitelného, a tak dnes už není vzácností spatřit topmodelky, pokérované jako motorkáři z Hells Angels, s údivem si prohlížíme piercing zkouřených děvek na pěstěných tělech dam z high society, slyšíme sprostoty ze South parku jako normu moderní společenské komunikace, a co bude dál, když v některých podnicích si striptérky do pochvy zavádí speculum a nabízí zákazníkům pohled na své děložní hrdlo? Příště ji nejspíš stáhnou z kůže, aby se moderní člověk vůbec vzrušil, aby někdo někoho nějak zaujal.

Za to všechno podle mě mohou osmdesátá.

Autor: Jiří Pospíšil | úterý 2.12.2008 9:30 | karma článku: 12,89 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2253x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2781x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2568x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2130x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Nehoda kamionu na osm hodin zastavila provoz na D35 u Olomouce

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  11:42

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Na Česko udeří od jihovýchodu bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  11:40

Přímý přenos Silné bouřky dnes zasáhnou Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko, uvedli meteorologové....

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka. Vláda zasedne ve středu

18. května 2024  11:09

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na...

Charkovská oblast evakuovala deset tisíc lidí. Situace je kritická, míní expert

18. května 2024  11:04

Sledujeme online Ukrajina od zahájení ruského pozemního útoku v Charkovské oblasti v minulém týdnu evakuovala už...

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1239x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy