Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dědo, co je to prostitutka ?

„A něco ušima neumíte, dědku plesnivý ?“ zasyčela ta bližší z nich.

„Dědo, co je to prostitutka?“ vypálil na mě z lodního kanónu sedmiletý mladý muž, s nímž jsme před chvilkou přišli do parku. Jeho ze všech nejlepší matka, moje ze všech nejlepší dcera, s nemilosrdným úsměvem prohlásila, že když už jsem jednou za čas konečně přijel na návštěvu, tak bych mohl také na chvilku nejlepšího ze všech mladého pána drapnout pod křídlo a jít vyvenčit do blízkého parku. Ona že jako zatím jen tak po povrchu uklidí a něco připraví k jídlu.
„A ne že přijdete za tmy!“ zdůrazňovala ve dveřích a já si uvědomil, že zřejmě tím, že nás oba zná velmi dobře, máme její důvěry oba dva jen tak tak aby se neřeklo. „Jasan masan!“ zasalutovali jsme dvojhlasně a já vzal do dlaně studenou dětskou tlapku mladého lodního důstojníka v námořnickém tričku.
Rozpálený chodník nás přivedl do stinného parku u řeky, který s bohorovným klidem spolknul pár desítek nudících se lidí a zvířat aniž by dával najevo, že je nějak přesycen. Usadil jsem se do stínu a snažil se ignorovat dvě roztomilé dámy tak přibližně mého věku, které po mně házely očkem už od chvíle, kdy nás spatřily kráčet ruku v ruce ve vážném mužském hovoru o nesporných výhodách herní konzole playstation 2.

Mladý komodor se pak odebral velet skupině podobných spratků, kteří se snažili pohladit psisko očividně lidožravé za pokojného dohledu mladistvé dlouhovlasé filmové hvězdy, kterou si to zvíře vedlo na vodítku a já přivřel oči. Idylka netrvala dlouho.
„Dědo, dědo !!!“ dalekonosným hlasem volal do služby mladý admirál a ukazoval na maličkou nervózní černou veverku, která opodál přebíhala mezi stromy. Celá kohorta se otočila za jeho prstem a jako na startovní výstřel zaujali stíhací tvar. V čele burácel onen baskervil, na jehož vodítku vlála anonymní kráska, teprve v nevyrovnaném druhém sledu cválala skupina námořníkových nohsledů a trestnou výpravu uzavírala ječící skupinka drobounkých hysterických markytánek v letních pestrých šatičkách s volánky.

Netrvalo ani tak dlouho, jak čtete tento odstavec a veverka byla pryč, zmizela v husté koruně prastarého smrku a zklamané výpravě nezbylo než se vrátit k původní činnosti. Malý princ s očima ještě zdivočelýma se zastavil před lavičkou a lovecké pudy dávných předků v jeho očích jen pomalu chladly pod mým klidným hlasem. Babky odvedle špicovaly uši a usmívaly se cukrkandlově, když jsem mu popisoval, jak to mají veverky vlastně blbé, protože celé léto a podzim si musí dělat zásoby na zimu, snášejí jadérka a oříšky do dutin v kmenech stromů ale protože mají mizernou paměť, tak si nevzpomenou kam začaly ukládat a pokračují jinde, těch skrýší si tak nadělají hned několik, a pak v zimě některou najdou, některou ne, jak bůh dá, ale protože jiné veverky jsou stejné sklerózy, tak zase najdou skrýš té jiné a tak se stane, že žádná nemá hlad. Mladému se to vyprávění očividně líbilo a nejvíc jej rozesmál jeho vlastní nápad, že poradí mamince, aby o mně neříkala, že jsem starý skleróza ale starý veverka. Dámy od vedle se mohly uhýkat smíchy a mladistvý lodník se opět vzdálil v souvislosti s plněním jiných neodkladných státnických povinností.

Pýcha předchází pád, sotva jsem spokojeně přivřel oči a slastně si užíval radosti z bystrého kluka, pronesl jeho dalekonosný hlas tu sugestivní otázku: „Dědo, co je to prostitutka?“
Chvíli jsem sbíral myšlenky k odpovědi a dal tím čas dámám z vedlejší kanceláře k vyštrachání brýlí, jejichž aplikace jim po jejich soudu zajistila kvalitnější odposlech.
„Víš, to je tak. Tatínek s maminkou se mají rádi, že jo?
„Jasan masan!“ přisvědčil horlivě náš kormidelník.
„A tatínek občas od maminky dostane taky pusinku, že jo? Jako ty, že je to tak. A také dá pusinku on jí, anebo ji pohladí nebo poplácá, že?“ kul jsem železo dál. Mladá paměť rodu posmrkla a horlivě přikyvovala.
„No vidíš, každý by chtěl mít někoho rád aby se mohl s někým pusinkovat a hladit a mazlit, to už tak na tom světě je zařízeno, já mám babičku, maminka má tatínka, ty máš maminku a jednou budeš mít také svou manželku, aby jsi ji mohl pusinkovat a mazlit se s ní. Ale jsou také chlapíci, kteří takové maminky nemají, neptej se mě proč, možná moc pracovali a zapomněli si takovou svou maminku hledat, nebo si mysleli, že to bez mazlení vydrží, no zkrátka nemají manželku a chce se jim mazlit a pusinkovat. No a od toho jsou tady prostitutky. Ony se s takovými osamělými chlápky za peníze chvilku mazlí a pusinkují, rozumíš?“
„Aha“ přisvědčilo námořnictvo a odkvačilo provést školení dychtivě očekávajícího mužstva a potencionálního ženstva. Dámy na vedlejší lavičce spontánně podlehly svým citům a očividně se za pomoci nepovolených podpůrných prostředků, ukrytých dosud ve svých kabelkách, chystaly k chemickému útoku.

Když jsem zahlédl, jak těžká artilerie zamířila své hlavně mým směrem, rozhodl jsem také zvolit těžké kusy. Poposedl jsem na lavičce a s gustem se poškrábal na koulích, pak jsem v rychlém sledu několikrát posmrkl, udělal malou pauzu a po vyšťourání holuba z pravé nosní dírky a nemilosrdném rozemnutí mezi prsty, jsem si rozvážně odchrchlal a odplivl přes celý chodník do záhonu macešek.
„A něco ušima neumíte, dědku plesnivý ?“ zasyčela ta bližší z nich.

Byl pomalu čas na jídlo.

Autor: Jiří Pospíšil | úterý 29.1.2008 18:22 | karma článku: 30,26 | přečteno: 1867x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2254x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2782x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Ve druhém kole prezidentských voleb v Íránu vede reformista Masúd Pezeškján

6. července 2024  3:59

V druhém kole íránských prezidentských voleb podle předběžných výsledků vede reformní kandidát,...

Vrátit se jako hrdina. Ukrajina už cvičí vězně, kanibaly jako Rusko nebere

6. července 2024

Premium Ukrajina začala s propouštěním vězňů, kteří chtějí bojovat za svou vlast proti Rusům. Krok je...

Podvodníci na turisty mají žně. Říká se jim deštníkáři a tváří se jako charita

6. července 2024

Premium Turistická sezona přitahuje do Česka mnoho cizinců, které se snaží některé společnosti nalákat do...

„Kandiduji dál a znovu zvítězím,“ odpověděl Biden na pochyby o jeho stavu

5. července 2024  22:54

Navzdory spekulacím a pochybám o své mentální a fyzické kondici nehodlá Joe Biden odstoupit z...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy