Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Totes Unrecht

Po roce se opět blíží smutné výročí 15. březen. 15. 3. 1939 byl jen smutným vyvrcholením mezinárodního bezpráví vůči ČSR, na jejímž počátku stála, od začátku nulitní, Mnichovská dohoda, která nejenže nakládala s územím suverenního státu, jakým ČSR byla, ale navíc porušovala i Ústavu z roku 1920, neboť ta v § 64 pravila, že jakákoliv změna státního území je možná jen podpisem prezidenta po schválení Národním shromážděním ČSR. Tak se ovšem nestalo a i díky tomu a mnohým jiným okolnostem byla smlouva všemi účastenskými státy postupně zneplatněna. Tento postup však neplatí pro tzv. Benešovy dekrety, které dodnes vyvolávají kontroverze.

Benešovy dekrety jsou často zmiňovány jen v souvislosti s malým a velkým retribučním dekretem a obecně dekrety o potrestání nacistických zločinců a jejich pomahačů. Beneš však od roku 1940 vydal celkem 115 prozatimních dekretů, z nichž bylo po válce zpětně uznáno neboli ratihabováno a přidáno do Sbírky zákonů 105. Mnohými, především sudetskými Němci v čele se Schweinhundem Posseltem je napadán fakt, že  dekrety číslo 12/1945 Sb., 28/1945 Sb., 33/1945 Sb. a 108/1945 Sb., které fakticky uznávají princip kolektivní viny, odnímají čs. občanství a konfiskují majetek etnických Němců ( i Maďarů ) i tehdy, nebylo-li jasně prokázáno, že by osoba spolupracovala s nacisty, jen prokázaní antifašisté a lidé, kteří zůstali věrni ČSR, byli z tohoto vyjmuti.

Tyto výše zmíněné argumenty jsou argumenty sudetských Němců, když se domáhají odškodnění za odsun, neboli jak říkají oni vyhnání ( Vertreibung ), neboli nejeufeminističtěji řečeno anglicky - transfer Němců z Československa. Jenže zapomínají na onen fakt, že již od středověku platí princip, že mírové právo se od válečného dosti liší.

Za války platí právo, které neuznává mnohé instituty mírového práva a jedním z nich je i institut kolektivní viny, což přiznává i Norimberský tribunál, kdy přiznává, že zločiny Německa za II. světové války byly barbarské a odsouzeníhodné. Navíc platí ve válečném právu zásada, že je to vítěz, kdo diktuje podmínky, což se stalo v našich dějinách již po bitvě na Bílé hoře, kdy Ferdinand II. měl jako vítěz všechna práva poražených a bylo jen na jeho milosrdnosti, kolik práv poraženým uzná, což dokumentovalo i Obnovené zřízení zemské z roku 1627.

K výše uvedenému odstavci se právě váže pojem z německé právní terminologie - Totes Unrecht - Mrtvé bezpráví, který ospravedlňuje nemožnost revizí Benešových dekretů, které byly fakticky dekrety prezidenta přijaté v čase války ohrožení státu, kdy jsme se dostali na úrověň právě OZZ z roku 1627, že Němci byli poraženi ve válce a my jako vítězové jsme s nimi mohli nakládat teoreticky dle libovůle, která byla ovšem limitována výsledky konferencí Spojenců v Teheránu, Jaltě...

Kdyby chtěl někdo revizi Benešových dekretů, tak by tento stav boural zažité principy práva a i MY bychom se mohli dožadovat odčinění pobělohorských konfiskací, která byla taktéž protiprávní, návratu majetku, který nakradli braniborské hordy v letech 1278 - 1283, atd atd. Tudíž je vidět, že snaha o revizi historie by byla dotažitelná ad absurdum a jediné, co můžeme z minulosti vytěžit, je poučení pro budoucnost.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Musil | neděle 13.3.2011 10:33 | karma článku: 11,73 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Jiří Musil

Kalousek vs Babišovi úderníci

Miroslav Kalousek je mnohými považován za zhmotnění zla ve vesmíru. Oblíbené zaklínadlo všech, kteří už neví, na co by svedli svou neschopnost a diletantství je: " Za to může Kalousek. " Když zkritizoval neschopnost Jaroslavy Jermanové vést schůze Sněmovny, do jejíhož čela se tak vehementně Babišovci tlačili, tak byl opět terčem výpadů ze všech stran jaký že je vlastně hulvát, když se naváží do "dámy".

23.1.2015 v 13:00 | Karma: 30,27 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Jiří Musil

Opravdu, ale opravdu zvláštní to žena

Legendární MUDr. Štrosmajer měl svoji neméně legendární větu o hlouposti, nadnášení a holubičce. Potvrzením pravdivosti tohoto citátu a také asi i muslimského tvrzení, že (některé) ženy jsou opravdu nesvéprávné a vyžadující mužský dohled je muslimofilní blogerka Ludmila Straková a její článek Protesty proti islamismu v Česku jsou manifestem nevědomosti ze 16. ledna 2015.

17.1.2015 v 9:00 | Karma: 30,56 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Ostatní

Jiří Musil

" Zlo zvítězí, když ti, kteří mohou něco udělat, neudělají nic. "

V pátek 16. ledna 2015 v 16:00 se na Hradčanském náměstí - jednom z míst, kterým kráčely české dějiny, uskuteční manifestace Islám v ČR nechceme. Obracím se tedy na každého, komu není lhostejné, jakým směrem se v blízké i vzdálené budoucnosti bude vyvíjet naše země, aby se zúčastnil. Protože jen když ti, kteří mají moc rozhodovat, uvidí sílu davu, budou se bát a konečně začnou jednat rozumně a v našem zájmu. Už nikdy nebudou moci tvrdit, že je nás málo.

14.1.2015 v 13:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 821x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiří Musil

Evropu obchází strašidlo - strašidlo islámu

Slova Karla Marxe z roku 1848 neztrácí po drobné úpravě svoji pravdivost a sílu ani v roce 2015. Jen mor, který se na Evropu valí, je mnohem děsivější a nebezpečnější, než byl kdy komunismus, který sice dokázal zničit osudy jednotlivců i celých národů, srazit na kolena prosperující země, ale není ničím proti době temna, jakou hrozí islamizace Evropy.

13.1.2015 v 8:00 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Jiří Musil

Co má společného islamista a komunista ?

Tahle banda má společného jmenovatele v tom, že omezují svobodu a práva jiných, ale vždy si to sami sobě dokáží ospravedlnit svojí vírou, neboť islám a komunismus není nic jiného než zvrácená víra v to, že druzí něco dělají špatně, páchají zlo na mně a mých soukmenovcích a já mám tedy morální právo se jim za to pomstít. Komunismus a islamismus jsou největšími hrozbami 21. století a mor naší civilizace.

7.1.2015 v 17:53 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1509x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Na letišti v Amsterdamu zemřel člověk, ocitnul se v běžícím motoru letadla

29. května 2024  18:24

Na letišti Schiphol v Amsterdamu ve středu odpoledne zemřel člověk poté, co se ocitnul v běžícím...

Boje v Gaze mohou trvat do Vánoc, o poválečné podobě pásma se stále jedná

29. května 2024  18:20

Válka v Pásmu Gazy potrvá zřejmě ještě dalších sedm měsíců. Ve středu to uvedl izraelský poradce...

Řekli mi, že nepochodím. Téměř všichni soudní úředníci stávkovali za lepší mzdy

29. května 2024  6:25,  aktualizováno  18:15

Asi devadesát pět procent soudních úředníků vstoupilo ve středu podle justičních odborů do...

New York ovládla Manhattanhenge. Název nebeské show se inspiroval Stonehenge

29. května 2024  17:28

Dvakrát do roka se obyvatelům a návštěvníkům amerického New Yorku naskytne úkaz známý jako...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik