Diskuse

Totes Unrecht

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

13. 3. 2011 17:59
ten problém je jinde

Otázka je zda někdo může legitimně požadovat aby nějaký stát zrušil své, dříve vydané  zákony  jen proto že jsou pro něj nevýhodné,či mu působí nějakou škodu. Kupříkladu zda může kdokoliv z nás protestovat proti tomu že stát  vloni zdanil stavební spoření. Asi těžko.

Tedy zda existují mezinárodní zákony a tribunály, které jsou těm státním nadřazené, a mohou je zrušit. Tomu tak rozhodně v období kolem 2.světové války nebylo -Mimochodem, Společnost národů, předchůdkyně OSN se rozpadla těsně před jejím zahájením. Už v předválečném Německu existovaly protižidovské zákony, segregace,před ČR obsadilo Německo  ještě Rakousko,atd.Žádný mezinárodní soud nezasáhl.Teprve až po porážce Německa,když v něm stály spojenecké armády rozhodl,z pozice síly mezinárodní tribunál a fašistické zákony zrušil. Skutečně Totes Unrecht.

Náš jediný problém v případě Benešových dekretů je ten, že jsme se k dodržování státu nadřazených zákonů a rozhodnutí sami dobrovolně a hloupě upsali při vstupu do EU

0 0
možnosti
KV

_-1-_

13. 3. 2011 10:47
Mohl byste nám přeložit to slovo "Schweinhundem"?

... Rád bych si o Vás udělal nezkreslený obrázek.

0 0
možnosti
PB

Barkynson

13. 3. 2011 10:46
skvělé

skvělé, skvělé a hlavně polopatické :-)) děkuji za takovýto blog..R^

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

13. 3. 2011 10:41
Spuhlas, souhlas, souhlas

Naprostý souhlas. A navíc bych ještě přidal, že odsun byl i reakcí na to, že s Němci tady nikdo nechtěl žít. Oni způsobili stav, že se jich každý slušný člověk musel štítit. Prostě když posloucháte vyhlášení městského rozhlasu se seznamem lidí popravených za schvalování atentátu na Heydricha, tak zákonitě potom se stejnými lidmi po válce nemůžete jednat jako se svými vlastními spoluobčany. Proto museli z naší republiky ven.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik