Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kauza Válková

Včera bylo 1. dubna. Současná ministryně spravedlnosti Válková ale bohužel nepovedeným vtipem není. Je to smutná až děsivá realita, jaké individuum může být ministryní spravedlnosti České republiky. 

Profesorka Válková je bezpochyby uznávanou odborníci na trestní právo. Její akademické zásluhy však blednou  ve světle jejích výroků a jednání, za které se zpětně stále dokola omlouvá a vysvětluje, ale kouzlo nechtěného, kdy platí prvně vyřčené jako něčí skutečný názor, jí už nikdo neodpáře. Doufám, že prvním členem vlády Bohuslava Sobotky, který skončí, bude právě ministryně Válková.

Již na počátku svého působení ve vládě vlétla do úřadu s razancí tak typickou pro ANO 2011 - Babišovce. Někteří jim to dávají k dobru. Já rozhodně ne, protože nominanti za ANO se chovají stylem slona v porcelánu. Vše je nyní nastaveno špatně, my víme nejlépe, jak vše změnit, aby to bylo bezchybné. Jenže jejich naivní představy narazí na drsnou realitu a Babišovi úderníci zničí nejen to špatné, ale bohužel i zaběhlé a fungující mechanismy, které jsou k chodu veřejné správy potřeba.

Začalo to snahou o odvolání  šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala. Neznám dokonale pozadí tohoto sportu, ale když je někdo za zásluhy, že svoji práci dělá velmi dobře, loni na podzim povýšen do hodnosti generála, je respektovaným a uznávaným odborníkem ve svém oboru, tak asi z nejhorších nebude. Kdo slyšel afektovanou argumentaci ministryně Válkové v Impulsech Václava Moravce na rádiu Impuls 17. února, tak mu musí být jasné, jaká zákeřná  a omezená osoba ministryně Válková je. Korunu svému vystoupení nasadila tím, když řekla, že řízení o odvolání Petra Dohnala zahájila, ale nebyla schopna doložit proč - jaké objektivní důvody a pochybení Petra Dohnala ji k tomu vedly. Pak se snažila uhnout tvrzením, že řízení zahájila, ale přeci vůbec nemusí vést k jeho odvolání, neboli že jde o jakousi formu postrašení podřízených, aby pracovali usilovněji. Byla rozhořčena, že se generál Dohnal snaží bránit proti jejím krokům a svolává si podle ní konspirativně schůzky se svými podřízenými šéfy věznic. Hlavně že ona s ním jednala na rovinu, když sdělovala médiím, že zahájila řízení o jeho odvolání, protože odmítl, když mu bylo pokoutně řečeno, aby odstoupil. Navíc existují podle serveru Česká justice písemné důkazy, že těm, kteří by Petra Dohnala podpořili, hrozí ministryně postihy. Co také čekat od staré komunistky. 

Pokračovalo to snahou o reformu justice, kterou podřízení ministryně označili v odpovědích na její dotazy za neproveditelnou - nebo minimálně ne ve lhůtách, které byly ministryní určeny. Stejně jako mě udivuje, jak horlivě se "trestařka" Válková  vyjadřuje k Novému občanskému zákoníku, kritizuje na rekodifikaci soukromého práva kde co a neustále mluví o potřebnosti souhrnné novely.   

Co ale považuji za nehoráznost a morálně odporné jsou výroky ministryně, že "se v Protektorátu Čechy a Morava zase až tak moc nedělo." Ministryně České republiky, obzvláště vyučující trestní právo, které bylo tolikrát v dějinách zneužito, aby ospravedlnilo bestiální represe, řekne něco takového ? Pak lze pochybovat i o jejím právním smýšlení de lege ferenda, které každý učitel, byť nevědomky, vštěpuje svým studentům. Taková osoba, která bagatelizuje období nacistických represí na našem území, poplivává památku všech hrdinů protinacistického odboje a ignoruje utrpení obyvatel naší země v době okupace, nemá morální právo být ministryní téže země, pro kterou tito lidé bojovali a umírali. Pokud je přesvědčena, že se zase tak moc nedělo, nechť navštíví Kobyliskou střelnici v Praze a přečte si každé z jmen nacisty popravených lidí, vyrytých do bronzových desek. Nechť se zastaví v Národním památníku Lidice a přečte si něco o tom, co se v Protektorátu opravdu dělo.

Pokud by byla ministryně Válková čestnou osobou, tak by po tolika kontroverzních výrocích a krocích v tak krátkém čase odstoupila sama. Ale to asi bohužel nelze očekávat. Lze souhlasit s názory bratrů Mašínových, že proč se vracet do země, jejíž struktury jsou dodnes prolezlé komunistickým plevelem.    

Autor: Jiří Musil | středa 2.4.2014 8:00 | karma článku: 22,11 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Jiří Musil

Kalousek vs Babišovi úderníci

Miroslav Kalousek je mnohými považován za zhmotnění zla ve vesmíru. Oblíbené zaklínadlo všech, kteří už neví, na co by svedli svou neschopnost a diletantství je: " Za to může Kalousek. " Když zkritizoval neschopnost Jaroslavy Jermanové vést schůze Sněmovny, do jejíhož čela se tak vehementně Babišovci tlačili, tak byl opět terčem výpadů ze všech stran jaký že je vlastně hulvát, když se naváží do "dámy".

23.1.2015 v 13:00 | Karma: 30,27 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Jiří Musil

Opravdu, ale opravdu zvláštní to žena

Legendární MUDr. Štrosmajer měl svoji neméně legendární větu o hlouposti, nadnášení a holubičce. Potvrzením pravdivosti tohoto citátu a také asi i muslimského tvrzení, že (některé) ženy jsou opravdu nesvéprávné a vyžadující mužský dohled je muslimofilní blogerka Ludmila Straková a její článek Protesty proti islamismu v Česku jsou manifestem nevědomosti ze 16. ledna 2015.

17.1.2015 v 9:00 | Karma: 30,56 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Ostatní

Jiří Musil

" Zlo zvítězí, když ti, kteří mohou něco udělat, neudělají nic. "

V pátek 16. ledna 2015 v 16:00 se na Hradčanském náměstí - jednom z míst, kterým kráčely české dějiny, uskuteční manifestace Islám v ČR nechceme. Obracím se tedy na každého, komu není lhostejné, jakým směrem se v blízké i vzdálené budoucnosti bude vyvíjet naše země, aby se zúčastnil. Protože jen když ti, kteří mají moc rozhodovat, uvidí sílu davu, budou se bát a konečně začnou jednat rozumně a v našem zájmu. Už nikdy nebudou moci tvrdit, že je nás málo.

14.1.2015 v 13:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 821x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiří Musil

Evropu obchází strašidlo - strašidlo islámu

Slova Karla Marxe z roku 1848 neztrácí po drobné úpravě svoji pravdivost a sílu ani v roce 2015. Jen mor, který se na Evropu valí, je mnohem děsivější a nebezpečnější, než byl kdy komunismus, který sice dokázal zničit osudy jednotlivců i celých národů, srazit na kolena prosperující země, ale není ničím proti době temna, jakou hrozí islamizace Evropy.

13.1.2015 v 8:00 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Jiří Musil

Co má společného islamista a komunista ?

Tahle banda má společného jmenovatele v tom, že omezují svobodu a práva jiných, ale vždy si to sami sobě dokáží ospravedlnit svojí vírou, neboť islám a komunismus není nic jiného než zvrácená víra v to, že druzí něco dělají špatně, páchají zlo na mně a mých soukmenovcích a já mám tedy morální právo se jim za to pomstít. Komunismus a islamismus jsou největšími hrozbami 21. století a mor naší civilizace.

7.1.2015 v 17:53 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1509x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik