Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Češi jsou *zku* rve* ná* banda - tak pravil Pohlreich

V dnešním vydání časopisu Týden je uveřejněn rozhovor s televizno-kuchařskou hvězdou panem Zdeňkem Pohlreichem, kterého jsem měl možno vidět na vlastní oči v Café Imperial a jehož názory, které jsou uveřejněny v tomto článku - jeden z nich je i nadpisem článku mého, byste k jeho osobě nikdy nepřisuzovali. Musím říct, že třeba vyfotit se s ním, či získat jeho podpis není nikterak obtížné. A celkově působí jiným dojmem, než jak je znám z televizní obrazovky.

Proč však nazývá český národ zkurvenou bandou? Není snad i on součástí oné zkurvené bandy? V našíé společnosti je, stejně jako v každém normálním konstituovaném národě, zakořeněna jistá hrdost k odkazu naší minulosti, kterou bychom měli přetavit v budoucnost. Ať už měla doba komunismu jakékoliv zápory, tak jejím plusem bylo, že posilovala národní uvědomění, které ačkoliv chápala v internacionálním duchu komunistické doktríny, tak přeci odkazovala ke slavným dějinným chvílím naší země a našeho národa. To, že vychvalovala do nebes dobu husitství, která sice možná byla nejskvělejší dobou našeho, tehdy velmi uznávaného a ceněnného vojska, ale na druhou stranu se pozapomínalo an to, že husité byli také bandou vrahů a zlodějů, kteří přivedli naši zemi do hospodářského kolapsu z pozice evropské velmoci a celá Evropa nás považovala za pohanský a kacířský vřed na tváři Evropy. Přesto jsme položili základy budoucí reformaci a lze s nadsázkou říci, že veškerá sekularizace a obrovský posun vědy a pokroku od doby osvícenství a průmyslové revoluce, začal právě v naší zemi v srdci Evropy.

Proč se stydět za to, že pocházím ze země a národa, která dala světu Husa, Komenského, Masaryka či Batě? České firmy a čeští myslitelé a umělci jistě přispěli nemalou mírou do pokladnice světového vědění a umění.

Že máme problémy a nedostatky? A který národ a země je nemají? Každá země má své problémy, některá větší, některá menší, ale i země s daleko většími problémy a strastmi si své země a národní hrdosti cení více než my. Můžeme být právem hrdí na to, že žijeme v zemi, která se řadí na špici ekonomického a kulturního vývoje. Stačí letmý pohled do statistik OECD či různých jiných a uvidíte, že na tom nejsme tak zle.

A že třeba máme korupci - ona je všude na světě, někde je však lépe skrytá jak jinde. Korupce a politika jsou věci, které jdou v ruku v ruce a nikdy a nikdo je nevymýtí, jen je může zkusit omezit.

Nechci nijak moralizovat, ale chtěl bych, aby vše nebylo viděno jen z oné horší stránky, protože každá věc má rub a líc a vidět jen jednu stranu mince nemůže být nikdy k užitku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Musil | pondělí 20.12.2010 15:22 | karma článku: 15,38 | přečteno: 1788x
  • Další články autora

Jiří Musil

Kalousek vs Babišovi úderníci

Miroslav Kalousek je mnohými považován za zhmotnění zla ve vesmíru. Oblíbené zaklínadlo všech, kteří už neví, na co by svedli svou neschopnost a diletantství je: " Za to může Kalousek. " Když zkritizoval neschopnost Jaroslavy Jermanové vést schůze Sněmovny, do jejíhož čela se tak vehementně Babišovci tlačili, tak byl opět terčem výpadů ze všech stran jaký že je vlastně hulvát, když se naváží do "dámy".

23.1.2015 v 13:00 | Karma: 30,27 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Jiří Musil

Opravdu, ale opravdu zvláštní to žena

Legendární MUDr. Štrosmajer měl svoji neméně legendární větu o hlouposti, nadnášení a holubičce. Potvrzením pravdivosti tohoto citátu a také asi i muslimského tvrzení, že (některé) ženy jsou opravdu nesvéprávné a vyžadující mužský dohled je muslimofilní blogerka Ludmila Straková a její článek Protesty proti islamismu v Česku jsou manifestem nevědomosti ze 16. ledna 2015.

17.1.2015 v 9:00 | Karma: 30,56 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Ostatní

Jiří Musil

" Zlo zvítězí, když ti, kteří mohou něco udělat, neudělají nic. "

V pátek 16. ledna 2015 v 16:00 se na Hradčanském náměstí - jednom z míst, kterým kráčely české dějiny, uskuteční manifestace Islám v ČR nechceme. Obracím se tedy na každého, komu není lhostejné, jakým směrem se v blízké i vzdálené budoucnosti bude vyvíjet naše země, aby se zúčastnil. Protože jen když ti, kteří mají moc rozhodovat, uvidí sílu davu, budou se bát a konečně začnou jednat rozumně a v našem zájmu. Už nikdy nebudou moci tvrdit, že je nás málo.

14.1.2015 v 13:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 821x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiří Musil

Evropu obchází strašidlo - strašidlo islámu

Slova Karla Marxe z roku 1848 neztrácí po drobné úpravě svoji pravdivost a sílu ani v roce 2015. Jen mor, který se na Evropu valí, je mnohem děsivější a nebezpečnější, než byl kdy komunismus, který sice dokázal zničit osudy jednotlivců i celých národů, srazit na kolena prosperující země, ale není ničím proti době temna, jakou hrozí islamizace Evropy.

13.1.2015 v 8:00 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Jiří Musil

Co má společného islamista a komunista ?

Tahle banda má společného jmenovatele v tom, že omezují svobodu a práva jiných, ale vždy si to sami sobě dokáží ospravedlnit svojí vírou, neboť islám a komunismus není nic jiného než zvrácená víra v to, že druzí něco dělají špatně, páchají zlo na mně a mých soukmenovcích a já mám tedy morální právo se jim za to pomstít. Komunismus a islamismus jsou největšími hrozbami 21. století a mor naší civilizace.

7.1.2015 v 17:53 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1509x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Atentátu z davu nezabráníte. Je to noční můra ochranky, líčí experti

15. května 2024  18:45

Střelbě na slovenského premiéra Roberta Fica nešlo zabránit. Odehrála se podle stejného scénáře...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stojí

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:45

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Útok na Fica odsoudili Pavel, Biden či von der Leyenová. Bůh mu žehnej, popřál Orbán

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  18:44

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

VIDEO: Fico před měsícem předpovídal, že někdo zavraždí vládního politika

15. května 2024  18:34

Slovenský premiér Robert Fico se stal ve středu odpoledne cílem atentátu. Už na počátku dubna...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik