Presidentská "superdebata" pod taktovkou TV Nova

Již v začátcích, když můj blog byl ještě v jednorázových plenkách, už tenkrát jsem se zařekl, že nikdy nebudu komentovat politické dění v naší zemi, jakož i politiku samotnou. Občas se totiž dá něco „napsat“ a občas jde „hodnotu vytvořit“ na daleko lepší a zajímavější témata, obklopující naše lidské existence. Kromě toho, jak se tak kolem sebe dívám, je zde daleko více kvalifikovaných odborníků a politologů, než jsem já sám.

Celý dnešní den se pokouším od tohoto nutkání odprostit, ale místo toho musím porušit jednu ze svých zásad.

Nedá mi to a musím se vyjádřit ke včerejší prezidentské „debatě“ na Nově. Podle mě to byla obyčejná bulvární šaráda, fraška, ve které se rozebíraly snůšky keců, pomluv a urážek. Bylo mi z toho na blití. Formát a styl této taškařice, museli vymyslet snad soudruzi z Blesku, Aha a Spy dohromady.

Mé místo narození v průkazu totožnosti ukazuje na skutečnost, že jsem rodem a původem z východního cípu země české, ovšem již nějaký ten jár žijící a zvyšující HDP hlavního města. Někdy v práci zaslechnu „vtipnou“ glosu na témat náplav nebo jinou jízlivost na Moraváky, jak jsou hloupí, omezení a jednodušší než jejich moudřejší západnější slovanský druh.

Víte co? Po včerejšku se jim ale ani trochu nedivím. Závěrečný rozhovor se třemi, zřejmě vysloužilými havíři byl naprostou redaktorskou perlou, absolutní žurnalistické vyvrcholení superdebaty o dekretech, Becherovce, nacistech, Jásiru Arafatovi, ius primae noctis a bůh ví co ještě. Pánům nechci křivdit ani je nějak urazit, ale na takové tupé – odpusťte mi to slovo - vylízance s vyjadřováním řeznického psa, snad musela TV Nova pořádat casting. Nevadí mne, že gentlemani jsou voliči pana Zemana a do parlamentu pravděpodobně v lepším případě volí oranžovou růži, v tom horším jdou za barvou rudých třešní, ale neuvěřitelně mně irituje jejich vulgární vystupování a projev.

Co říct závěrem? Je mi z toho všeho tak nějak smutno…

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Michal | čtvrtek 24.1.2013 15:20 | karma článku: 21,93 | přečteno: 1613x
  • Další články autora

Jiří Michal

Život s Elizabeth

10.4.2014 v 16:08 | Karma: 15,06

Jiří Michal

45 let poté

22.8.2013 v 11:45 | Karma: 12,79

Jiří Michal

Bylo, nebylo...

14.6.2013 v 9:32 | Karma: 6,84