Čerstvě dopečené pečivo

Od začátku srpna je povinností prodejců u volného čili nezabaleného pečiva informovat své zákazníky, jestli toto pečivo je čerstvé nebo dopékané. Nechápu jednu věc - proč je kolem toho takový humbuk? Proč se rozjel mediální lynč nebohých a vykořisťovaných supermarketů? Vždyť to není žádná novinka!? Takhle to tady funguje již pěkně dlouho. Zase se dostáváme k tomu, jak jsme pitomí a překvapení z takovéhoto přiblblého sólokapra…

To přece každému průměrně, možná i lehce podprůměrně myslícímu dospělému človíčkovi, musí být hned nad slunce jasné, když vidí v Lidlu kolem pece/trouby/konvektomatu kmitat dva zřízence v zástěrách, jak do pece nosí bílou hmotu s krystalky ledu a vytahují křupavoučké do zlatova upečené kaiserky.

Věřím, že nápis „prodejna s vlastní pekárnou“ může být matoucí, ale stejně…

Dnes ráno jsem byl v supermarketu pro minerální vodu a právě když jsem procházel kolem oddělení pečiva, odchytla si jedna dáma se sáčkem croissantů supermarkeťáckou „pekařku“, která zrovna v tu chvíli vytahovala z trouby plný plech hnědoučkých croissantů ( identických jaké měla paní zákaznice) a zeptala se paní „pekařky“, zdali je to její pečivo dopékané?

Tak jsem prostě nevěděl, jestli mám brečet nebo se naopak smát?

Autor: Jiří Michal | pátek 10.8.2012 13:26 | karma článku: 16,61 | přečteno: 1565x
  • Další články autora

Jiří Michal

Život s Elizabeth

10.4.2014 v 16:08 | Karma: 15,06

Jiří Michal

45 let poté

22.8.2013 v 11:45 | Karma: 12,79

Jiří Michal

Bylo, nebylo...

14.6.2013 v 9:32 | Karma: 6,84