Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Engel je blázen, hoďme na něj síť!

Martin Engel šel do rebelie s hrdě vztyčenou hlavou. Domníval jsem se, že nebojoval jen sám za sebe, ale za všechny lékaře. Jako jeden z vůdců lékařské vzpoury v tomto ohledu nejspíš uspěl. Ať se nám to líbí nebo ne. Proč se ale nyní vzteká jako mále dítě a chce si křikem a pláčem vynutit, aby vzali ve vinohradské nemocnici jeho výpověď zpět? To by spíš ukazovalo na to, že mu šlo pouze o vlastní prospěch. Kdyby měl kouska cti v těle, nikdy by nemohl reagovat tak, jak v posledních dnech reaguje.

Martin Engel šel do rebelie s hrdě vztyčenou hlavou. Domníval jsem se, že nebojoval jen sám za sebe, ale za všechny lékaře. Jako jeden z vůdců lékařské vzpoury v tomto ohledu nejspíš uspěl. Ať se nám to líbí nebo ne. Proč se ale nyní vzteká jako mále dítě a chce si křikem a pláčem vynutit, aby vzali ve vinohradské nemocnici jeho výpověď zpět? To by spíš ukazovalo na to, že mu šlo pouze o vlastní prospěch. Kdyby měl kouska cti v těle, nikdy by nemohl reagovat tak, jak v posledních dnech reaguje.

Ve svém bývalém zaměstnání dal výpověď. Jeho zaměstnavatel ji přijal a zařídil se podle toho. Udělal to, co by asi udělal každý rozumný zaměstnavatel – našel si adekvátní náhradu. Je snad někde v zákoníku práce napsáno, že zaměstnavatel by měl přijmout zpět člověka, který už jednu podal výpověď? Nemyslím si. Na jednu stranu, uznávám výsadní postavení lékařského povolání. Na druhou stranu, zákony by měly platit pro lékaře i prodavače či řemeslníky naprosto stejné.

Není to tak dávno, co jsem i já chtěl vzít svoji výpověď zpět. Zašel jsem za šéfem a pln očekávání jsem mu vyjevil své čerstvé rozhodnutí. No a podle očekávání to také dopadlo. Ač od mé výpovědi uplynuly snad 3 dny, můj náhradník už byl připraven. I kdyby nebyl, žádný zaměstnanec nevzbuzuje příliš seriózní dojem, pokud podá výpověď a najednou ji chce vzít zpět.

Každý zaměstnavatel pak logicky uvažuje o tom, proč se tak stalo? Není ve firmě zaměstnanec spokojen? Ztratil motivaci? Měl snad v pácu jiný flek, a jelikož mu to nakonec nevyšlo, tak jsme mu zase dobří? Kdepak, takový zaměstnanec prostě ztrácí důvěru.

V případě Martina Engela bych jako jeho zaměstnavatel váhal i z jiných důvodů. Tím, že se Engel postavil za kampaň se sloganem „Náš exodus, váš exitus“, popudil proti sobě spoustu lidí. To může v budoucnu znamenat spoustu dalších konfliktů. Napříště dostane Engel 2x za sebou víkendovou službu. A pokud mu jako jeho zaměstnavatel nevyhovím, tak bude opět stávkovat?

Ať se na to dívám ze kteréhokoli úhlu pohledu, Martina Engela bych ve své firmě nezaměstnal. Nejde vůbec o to mít v práci samé poslušně bečící ovce, ale čeho je moc, toho je příliš. Lékař Engel v roli odboráře v podstatě uspěl. Proč ale pokračuje v odborářské činnosti i jako lékař?

Když skončí válka, vojáci si také svlečou uniformu a přestanou bojovat. Odborářská válka také skončila. Bohužel, Martin Engel si to ještě nestačil uvědomit. Přejme mu společně, aby se tak stalo velmi brzy. Čím déle bude tuto agónii prodlužovat, tím menší má šanci se opět zařadit do pracovního procesu. Možná si ale natolik zvykl na roli odborářského bosse, že mu ta doktořina zaseVít tak chybět nebude. Kdo ví...

Autor: Jiří Kohoutek | sobota 19.2.2011 14:50 | karma článku: 35,92 | přečteno: 1996x
  • Další články autora

Jiří Kohoutek

Zledovatělá nástěnka

olověná rukakrouží nad polemparanoidní mrakysyčí nad kolemrýmy uhynulyna nedostatek talentu

30.4.2013 v 19:28 | Karma: 4,65 | Přečteno: 144x | Diskuse| Poezie a próza

Jiří Kohoutek

Podporuji stanovisko Ruska a Číny vůči Sýrii. Jsem proto komunista?

Krev na libyjských mrtvých sotva oschla a západní svět už si našel další oběť své zvrhlé touhy šířit po světě demokracii. Nyní je na řadě Sýrie. Škoda, že se toho nedožil humanitární bombardér No. 1 Václav Havel. Byl by jistě mezi prvními, kdo by volal po „humanitárním bombardování“. Asad je zrůda, Asad je diktátor, Asad je prostě na odstřel. Také vám to tak připomíná libyjské události z loňského roku?

7.2.2012 v 9:30 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1346x | Diskuse| Ostatní

Jiří Kohoutek

Ať je prezidentem Klausová nebo Němcová. Jen ne Švejnar a Rychetský

Před pár týdny se tu objevil článek Dušana Streita, ve kterém autor vyjádřil přání, aby po Václavu Klausovi nastoupila do prezidentského úřadu jeho manželka Livie. Přiznám se, že mě do té doby toto jméno nenapadlo. Čím víc o tom ale přemýšlím, tím více se mi líbí. Začal jsem jméno Livie Klausové nahlas opakovat při debatách mezi svými přáteli a ohlas byl veskrze kladný. I v ryze pánské společnosti jsme se shodli, že tentokrát mají případní kandidáti ženského pohlaví opravdu co nabídnout.

4.2.2012 v 10:00 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Ostatní

Jiří Kohoutek

Agentura pro sociální začleňování jen vyhazuje naše peníze oknem

Je to stále dokola. Parta naivních levičáků a sympatizantů Strany zelených se v kavárně po pár deckách bílého se vzrušením v hlase rozhodne, že bude konat dobro. Padá spousta návrhů. Někdo chce pomáhat vozíčkárům, druhý sýkorkám, třetí je všechny trumfne a nakonec vznikne organizace se vznešeným názvem Agentura pro sociální začleňování. Obvykle následuje sálodlouhé sepisování projektu, vytyčení cílů a pěkne za tepla se s tím běží k politikům.

2.2.2012 v 9:15 | Karma: 30,30 | Přečteno: 1563x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jiří Kohoutek

Palach byl nemocný člověk. Zaslouží si lítost, nikoli obdiv

Přečetl jsem si pár přispěvků pod článkem Luboše Záloma a chtě nechtě musím s odstupem několika dní reagovat. Určitě za to dostanu od místních mudrců za uši, ale to nevadí. Nemohu však už dál číst příspěvky zdejších čtenářů, kteří považují upálení sama sebe za vlastenecký čin a příkladné hrdinství. Jan Palach byl nemocný člověk, na tom trvám. Jen se divím, že většina jej má za modlu a morální autoritu.

26.1.2012 v 9:00 | Karma: 23,10 | Přečteno: 1724x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Jsem jeden z mnoha...

Seznam rubrik