Používá Seznam falešné blogy pro zvýšení čtenosti?

Hledal jsem takhle v googlu články na téma "názory lékařů" a v tom na mě vyskočil bloggový článek na českém Seznamu: "Mladí lékaři si o sobě myslí, že jsou mistři světa. Přesčasy dělat nechtějí, ale peníze by brali".
Bloggerka Terka. Zdroj: https://pixabay.com/photos/ostrich-animal-bird-nature-heaven-4243189/

Článek je napsán vysoce iritujícím způsobem, který naštve snad každého, kdo má rozum - a kdo ho nemá, tak ten asi práskne do stolu a řekne "Konečně to někdo řekl na plnou hubu!".

Nemám ráda lži a faleš, a proto nastavuji lidem takové zrcadlo, jaké si myslím, že je správné. Komu se to nelíbí, nesledujte mě :-)Blogerka Terka ze Seznamu

Přijde mi tak strašně hloupý, jako jeho titulek. Autorem článku je jakási "Blogerka Terka" a v diskuzi ji píšou lidi, kteří s ním zjevně ostře nesouhlasí.

Jal jsem se napsat do diskuze odsuzující komentář, kdežto v tom mě napadlo... Co já mám vlastně napsat? Vždyť ten článek je tak hloupý a útočný, a ta autorka je prostě tak mimo, že to snad... Že to snad ani nemůže někdo myslet vážně. A v tom jsem zbystřil a šel se podívat, co dalšího daná "osoba" psala.

Osoba "Blogerka Terka" píše několik "blogových" článku týdně, načež v minulém roce byla schopná napsat i několik "blogových" článků denně. Je dost netypické, aby blogger vydával i několik článků za den.

Pokud se rozčílíte a napíšete do diskuze k "nasíracímu chucpe článku", chytli jste so do pasti.

Zdroj: free obrázky na https://pixabay.com/photos/mouse-trap-mousetrap-bait-catch-4737313/

Navíc zatímco typický blogger píše většinou články o vlastních názorech, které tak nějak po určité době dá dohromady, aby se s nimi podělil, "bloggerka" Terka chrlí jeden typický novinářský titulkový recyklát za druhým a zrovna moc blog nepřipomínají:

Soví muž dokázal hlavu otočit o 180 stupňů. Stal se atrakcí v cirkusu a vydělal si tím milionyČeský Elvis Presley, který doplatil na svůj koníček. Karel Zich měl před sebou dlouhou kariéruKomik Jiří Wimmer trpěl depresemi a byl závislý na alkoholu. Jeho život ukončila tragická nehodaAlina Kabajevová byla úspěšnou gymnastkou. Nyní žije ve vile plné luxusu, do které léta vrtulníkemAlan Alda: Hvězda seriálu M*A*S*H trpí Parkinsonem a téměř nechodí. V dětství málem zemřel na obrnBába Radnická zažila životní tragédii a rozhodla se léčit druhé. Pomohla Havlovi i Bartoškovi

A tyhle články jsou občas prokládány tzv. "nasíracími chucpe články", kterých účel je přilákat pozornost a zvýšit čtenost, a jsou používány nejen na Seznamu, ale i... i na i... No prostě je to typická novinářská žumpa:

Mladí lékaři si o sobě myslí, že jsou mistři světa. Přesčasy dělat nechtějí, ale peníze by braliSenioři jsou zklamaní, protože jim penze zůstanou malé. Do práce si ale přivydělat nepůjdouŘidičáky s mentorem. V první radě by dohled měli mít seniořiAgáta Hanychová se vdala. Jejím bezstarostným životem by se měl řídit každý, který závidíOhňostroje během Silvestra jsou zlo. Zrušme je a bude klidMasterChef má vítěze. Další show skončila a lidé teď nebudou mít co kritizovatDůchodci si od ledna polepší. I tak mají pořád málo a jsou nespokojeníProč neustále lidé mají tendenci překrucovat názory druhýchUčitelé znovu stávkují a děti si berou jako rukojmí: Naruší to výuku a zkomplikuje život rodičům

V tomto duchu se články "bloggerky" Terky neustále opakují.

Závěrem

Nepochybuji o nastrčenosti této osoby s úmyslem managementu Seznamu přilákat další "bloggery" na svoji platformu.

Používání falešných lákačů pozornosti není na českém a hlavně pak zahraničním internetu nic nového, a to ani v novinách.

Pamatuju si, jak jsem za falešné recenze kritizoval před pár lety Atmoskop.cz, a ještě jsem od některých lidí dostal sprda, že co se divím, že totiž prostě jen potřebují nový server rozjet a tak tam musí mít nějaký obsah.

Mě opravdu nepřijde v pořádku, aby tady v Česku bylo považováno za normální a vhodné, aby firmy chrlily do světa takovéhle toxické lži a ještě se s ostatními charakterově slabými jedinci plácali po zádech, jakou odvedli záslužnou práci.

  

Autor: Jiří Kačír | pondělí 1.4.2024 10:03 | karma článku: 16,97 | přečteno: 357x