Ukrajina – poražený je jasný. Znamená to ale, že je jasný vítěz?

Podle posledních zpráv se může zdát, že opozice na Ukrajině již zvítězila. Janukovyč je pryč, do jeho sídla se lze volně dostat. . Vláda oznámila, že podá demisi. Zatím to vypadá, že poražený je znám. To ale neznamená, že je jasný vítěz.

Situace se mění každou chvilku. Podlehnout sebeuspokojení by ale byla ta největší chyba, jakou aby mohla opozice udělat. Omezila sice pravomoci prezidenta, vrátila zpět ústavu z roku 2004. Zatím to jsou jen dílčí vítezství.

 Rozhodne se teprve v příštím jednom až dvou týdnech. Do hry vstoupí Rusko. To chce udržet Ukrajine ce scé sféře vlivu. Jen tak "bez bpoje" ji nepustí. V posledních dvou týdnech se drželo bokem.

Nevěřím, že se bude držet bokem i nadále, vždať pčes ní exporzje ropy aplyn do Západní Evropy. Teprve jeho skutečné angažování (finanční ?, vojenské snad ne) určí skutečného vítěze. Nemusí to být stávající opoziční vůdci.

Až poté poznáme, zda se Ukrajina rozpadne či nikoliv. A v případě, že dojde k rozpadu, jako moc mírová či nepokojná cesta to bude. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Jánský | sobota 22.2.2014 13:37 | karma článku: 7,94 | přečteno: 546x