Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bezcharakterní Donald J. Trump mění charakter Ameriky

Tak jsem to zadal strécovi Googlovi a ten na mě vyplivl toto číslo: Přibližný počet výsledků: 19 700 (0,30 s). To není tak málo a zdá se, že "bezcharakterní Trump" je opravdu populární. Zbývá se jen dozvědět, v jakém směru.

Nejprve tedy je třeba definovat, co to je "bezcharakterní". Nejsem ani humánně a ani humanitárně vzdělán a tak mohu jen hádat. Napadla mě třeba Jiřina Švorcová. Zarytá komunistka, které jsme se všichni smáli a nenáviděli ty její recitace.

Ovšem, pozor. Ona zemřela, tak jak žila a pokud vím, tak nikdy, ani po té slavné "revoluci" neotočila. To mnozí jiní, mezi kterými vyniká krycí jméno štetináč, se otočili o poctivých 180°. Někdo píše 360°, ale to je hloupost, to by ocitl na tom samém místě.

Nakonec, i ten štětináč to může vokecat, proč ne? Řekne: SSSR byl mírumilovný demokratický stát, který ctil všechna lidská práva a mimo jiné i bezdůvodně věnoval Krym Ukrajinské sovětské socialistické republice, kterou jsem měl tak rád.

Ale zato to hnusné, diktátorské Rusko, které zabraňuje 4% exhibicím a jiným "lidskoprávním" kravinám a nakonec protiprávně vyslyšelo hlas krymského lidu a vzalo ho pod svá křídla, což se prostě nedělá. Co Chruščov rozdělil, ať Putin nespojuje.

Ale štětináč je jen jeden ze statisíců, ba možná miliónů obracečů kabátů, kteří to stihli velmi, velmi rychle, když se ten kšeft uskutečnil. Byl velmi jednoduchý až prostý.

Dal by se popsat slovy: Miláčku, teď nás vyženou z těch prostých komunistických komůrek, ale za to dostaneme skvělé, restituované a hlavně privatizované apartmány se vším pohodlím a fabrikou na lucerny navrch. Postačí jen správně hlasovat.

A jak do toho všeho rumrejchu zapadá Dodald Trump? Asi tak, jako kuna do kurníku. Tak si to tedy alespoň představují jeho odpůrci. Jako hnusné, krvelačné zvíře, které bez rozmyslu kouše kolem sebe a zabíjí vše užitečné.

Užitečné ovšem jen z pohledu levicových agitátorů, kteří se po porážce socialismu sovětského typu rozhodli budovat socialismus amerického typu. Odhaduji, že vše začalo buď v padesátých nebo šedesátých letech minulého století:

Pozitivní diskriminace, někdy také podpůrná akce (anglicky: affirmative action) odkazuje k politice která bere v úvahu faktory jako „rasa, barva kůže, náboženství, pohlaví, sexuální orientace, zdravotní postižení nebo národnost“[1] při zvážení podpory znevýhodněných skupin „v oblastech zaměstnání, vzdělání a podnikání.“[2] Opatření pozitivní diskriminace byla nejprve aplikována ve Spojených státech v navaznosti na Hnutí za občanská práva. Někteří kritikové této politiky upozorňují na fakt, že zvýhodňování určité skupiny nutně diskriminuje ostatní skupiny obyvatel, jiní upozorňují na nákladnost, neefektivnost a chybná východiska takovéto politiky.https://cs.wikipedia.org/wiki/Pozitivn%C3%AD_diskriminace

 A vše toto má zcela neklamné rysy levicové agitace. Jistěže není na závadu hmotně podpořit při studiu nadané dítě z chudé rodiny, ale není přece možné, aby někdo byl zvýhodňován na základě sexuální orientace.

To je prostě jen jedna z ptákovin (prosím nebrat to eroticky, stejně jako slovo píčoviny) levicového proudu. Z vaničkou se vylévá i dítě. Tam, kde společnost podporuje "znevýhodněné" studenty, tam, na druhé straně tito studenti osírají výuku a vědí, že je nevyhodí.

Další oblastí levicové, a to velmi silné, agitace je tzv "globální oteplování", přejmenované, protože se zrovna moc neoteplovalo, na "změnu klimatu". A to už projde, protože někdy je zima, jindy vedro, někdy sucho, jindy povodeň, jako ostatně od věky věků.

Pobavila mě dnes zpráva, že nahrávací studia firmy Universal v Abbey Road pojednou teď jen na "zelenou energii". Tedy slunce a vítr, šlapací kola zatím vynechali. A co budou dělat, když bude bezvětrný, zamračený zimní den?

Pošlou nějaké novodobé Beatles domů? Ale určitě nepošlou. Točit se vesele bude dál a to vše proběhne čistě účetně. Stejně, jako když se v Německu nebo u nás účtuje, kolik energie bylo z obnovitelných zdrojů vyrobeno. Ovšem většinou na hovno, protože klasické zdroje to stejně museli jistit.

Takže, doufejme, že Donald Trump zatočí nejen s těmito pijavicemi, které pod záminkou ekologie vysávají finanční prostředky a ničí životní prostředí, ale že taky dostojí svým slibům a narovná vztahy s Ruskem.

Ať je Amerika silná. Ať drží v ruce silný jaderný klacek. Tomu Putin rozumí a nevadí mu to. Kéž nám toto vzájemné jaderné odstrašování vydrží dlouhá, dlouhá léta. Ale nasazování psí hlavy Rusku a jeho prezidentu Putinovi, nech mi moji slovenští přátelé prominou, je kokotina.

A na závěr si ještě tipnu, zda nový americký velvyslanec bude taky šaškovat v tom průvodu, zčásti heterosexuálních exhibicionistů Prahou. Z neznámých důvodů se nazývá Prague Pride, já ale rozumím jen první části.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | úterý 31.1.2017 9:00 | karma článku: 38,15 | přečteno: 1523x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 504x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 437x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 298x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 309x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.