100 dní Miloše Zemana? U mě tak na 90%

To, že je Miloš Eurohujerem, bylo známé ještě před volbou, tím nijak nepřekvapil. Ale stále je menším bruselským „vlezdoprdelkou“ než je kníže, protože na toho by jednoznačně seděl onen letitý vtip s ministrem Zdeňkem Nejedlým.

Akademik Zdeněk Nejedlý, zažraný komunista a rusofil jde takto jednou v létě po nábřeží, slunce svítí, ptáci štěbetají a obecně je nádherný den. Ovšem, Zdeněk Nejedlý kráčí s majestátně roztaženým klasickým černým deštníkem. Potká ho jeho asistent s říká „Soudruhu ministře, proč máte ten deštník, vždyť je krásně“ a Nejedlý na to: „Ale v Moskvě, soudruhu leje a leje“.

Tak tímto stylem by se směrem k Bruselu asi choval, kdyby byl zvolen, kníže. To Zemanovo chování mi připomíná takové mimikry manžela, který se chce ulejt z domácích prací. Ano maminko, zajisté maminko, tu vlajku samozřejmě vyvěsím, maminko a to smetí vynesu, jakmile proto to budou vhodné podmínky.

Jako třeba pro to slavné Euro, protože Zeman moc dobře ví, že jeho prohlášení „Euro do 5 let“ má absolutní nulovou vypovídající hodnotu. On o tom vůbec nerozhoduje a nikde není psáno, že za pět let bude ještě vůbec o něčem rozhodovat. Ale soudruzi v Bruselu nám umazali dva černé puntíky a nic moc nás to nestálo, že? To potěší.

A i dále si jako prezident počínal srdnatě. V rekordně krátké době dokázal nejen naštvat spoustu lidí, ale také navrhnout čtyři soudce Ústavního soudu, které mu Senát bez námitek schválil. To se Klausovi, zvyklému na věčné půtky se Senátem, nikdy nepodařilo.

A jako třešinku na dortu dokázal umravnit exhibicionistu Putnu, protože, pokud to nedokázali nadřízení „pana docenta“, tak to udělal alespoň prezident. Já nevím, musím zapátrat, jak to je v zemích s dlouhou univerzitní tradicí, jako je např. Anglie, Francie či Itálie (Oxford, Cambridge, Sorbonna, Bologna, Praha).

Ano, i Praha má univerzitu již velmi dlouho a je s podivem, co si dnes vysokoškolští pedagogové mohou dovolit a že místo toho, aby Putnu na jeho nevhodné chování upozornil děkan fakulty, popřípadě rektor, tak se staví spíše na stranu tohoto výtržníka. A 665 let stará univerzita na to smutně kouká.

A třešinka na dortu? Viróza. Zemanovi odpůrci skvěle využili jeho vítězství v souboji s ruskými alkoholickými zvyklostmi a prezident Zeman se ani náhodou nechystal vrhnout šavli, jak potměšile lhal potměšilý Karlův potměšilý spolubojovník Kalousek, přičemž všichni viděli, jak se tato dvojice neumí chovat ani při základním a nejdůležitějším státním aktu – inauguraci nového prezidenta.

Pro ty, kdo jen trochu znají jména Jaroslav Hašek, Josef Švejk a poručík Dub připomenu epizodu, kdy při nějaké zastávce vojenského transportu pošle nadporučík Lukáš svého pucfleka Švejka pro láhev koňaku, ten je ale polapen záludným nadporučíkem Dubem. A Švejk tvrdí, že nese železitou vodu a na důkaz toho celou láhev vypije.

A co stalo záludnému poručíku Dubovi? Sám se pak pod obraz Boží opil v místním bordelu neboli bordeláku (Švejk pro to měl ještě jedno jiné jméno) a spáchal tam významnou ostudu. Takže místo nadávání Milošovi, byste vy pacholci (to je ze Švejka) měli být rádi, že nás u Rusů dobře reprezentoval a potom se dobře, i když pomalu, držel na nohou.

Takového prezidenta potřebujeme a ne takového, který při nejbližší příležitosti upadne. Do spánku, samozřejmě.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | úterý 11.6.2013 11:30 | karma článku: 27,66 | přečteno: 901x