Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Schwarzenberg TOP 09 lhal a Němcová ODS mlžila

               Ve středu odpoledne, jsem se zastavil ve staré hospodě U velké Prahy, kde v dobách totality vařili bezvadný ruský Boršč a bylo tam stále plno. Přitom jsem si vyslechl zajímavou diskuzi k pondělní předvolební debatě z Prahy. Pánové středního věku ve slušném oblečení, pravděpodobně účastníci voleb, se zastavili na osvěžení, před příjezdem do Prahy a jak jsem se doslechl, měli večer dorazit do svého hotelu v Praze. Nebudu specifikovat blíže návštěvníky, kdo co řekl, jen předám některé z názorů, které v jejich diskuzi zazněly.

               Pražáci jsou prý cvoci.

               Zase prý volí profláknutou pravici. TOP 09 prý má v Praze přes 30 % a ODS téměř 20% s tím, že to co pravice i s minulým podílem sociální demokracie od sametové revoluce tu udělaly, už nikdo nedá dohromady. Průmysl je rozkradený a zdecimovaný, zemědělství upadající a z toho co zbylo, je přes 40% v zahraničním vlastnictví. Z toho plynoucí zisky, velmi výrazně přesahují naše roční 100 - miliardové deficity a mizí nenávratně v zahraničí. A to prý přicvoklý Kalousek, chtěl ještě zrušit daň z dividend a přitom daňové příjmy státu ze zisku těchto firem, rapidně ubývají. Z bývalého finálního dodavatele mnoha výrobku a investičních celků jsme se stali dodavatelé součástek a služeb s tím nejnižším ziskem a ubohými platy pracujících. Nemá prý už cenu se ani dohadovat o nákladech na zdravotnictví, sociální služby, či důchody, nebo se hádat o výši platů, protože s ohledem na rychlý úpadek, pokud nedojde k zásadní politické výměně politických stran, včetně dlouhodobě nekompetentních politiků a k podstatné změně ve směřování hospodářství, nebudou na žádné zdravotní, či sociální služby peníze. Doufání občanů, že nás zachrání EU, je s pohledem na důsledky, které se realizují v jižních státech a Řecku zcela naivní. Propouštění státních zaměstnanců, snižování jejich platů a snižování důchodů, je pouze začátek horšího konce. Nakonec budeme možná muset celou tu naši republiku odprodat Německu, nebo Rakousku stejně, jako Řecko některé své ostrovy.

               Ten vývoj se dá velmi obtížně změnit.

               Se starou politickou garniturou prý máme pouze nakročeno k dalšímu růstu nezaměstnanosti a chudoby s tím, že dluhy budou dál nezadržitelně růst a splátky úroků budou postupně zabírat stále větší část státních rozpočtů, když již nyní činí téměř 80 mld. Kč ročně a to bez jakéhokoliv splácení dluhu. Poděkovat za to prý můžeme celé bývalé politické reprezentaci, která si nakonec ještě dovolila rozdávat církevní restituce včele s Nečasem, Kalouskem, Schwarzenbergem, Bendou i Němcovou. Poslední ránu tomu prý chtějí dodat sociální demokraté a jejich kamarádi, kteří si myslí, že zvýšeným útiskem a útlakem živnostníků a podnikatelů, kteří zaměstnávají přibližně 1/3 zaměstnanců, si vylepší příjmy státu, kde zcela nesmyslně zvyšují platy úředníkům na další dluh. Výsledkem jejich útoku na živnostníky a podnikatele, může být pouze další útlum a úpadek podnikání, nárůst úředníků i nezaměstnaných. Je prý humorné, že jen ti současní komunisté v tom tragickém úpadku a destrukci republiky od roku 1989 nemají prsty, což jim samozřejmě přihrává další voliče, ale pokud budou podporovat hloupé nápady sociálních demokratů, tak na to taky brzy doplatí.

               Trapas prý nastal,

               když Schwarzenberg  TOP 09 v předvolební diskuzi začal lhát, že Karlovarskou Becherovku zprivatizovali Francouzi. Teprve na připomínku velmi dobře informovaného představitele pravicového hnutí ANO Babiše, Schwarzenberg přiznal, že se opravdu na privatizaci Karlovarské Becherovky osobně podílel, ale prý jen malým podílem, což vyvolalo salvu smíchu přítomných občanů. Dle diskutujících to prý nemusela být Schwarzenbergova investice, ale obyčejný podílový úplatek za to, že Schwarzenberg pomohl Francouzům k privatizaci a získání Becherovky. Ten malý podíl si samozřejmě od Schwarzenberga následně Francouzi odkoupili a to byl pravděpodobně ten "malý" úplatek, poznamenal jeden z diskutujících.

               Pořádná zlodějna se prý točí kolem IT.

               V IT nejde o žádné miliony, ale v celku o miliardy Kč. Náklady na E-government už přesáhly 16 miliard Kč. Za ty prachy by jsme měli v normálním státě všichni Internet doma zdarma a ještě by veškeré elektronické systémy chodili, jak hodinky. E-government je systém, který umožňuje elektronickou komunikaci mezi institucemi státní a veřejné správy i občany. Umožňuje autorizovanou konverzi dokumentů, je napojen na základní registry(registr obyvatel, práv a poviností, právníckých osob, adres a nemovitostí) s tím, že umožňuje využití elektronických e-občanek, včetně vedení  elektronických spisů i ve správních řízeních. Poskytuje informace pro činnost  Datových schránek, které obhospodařuje Česká pošta a pro činnost systému Czech- POINT, který se rozrůstá vysokým tempem. Vše prý vzniklo pod správou ministerstva vnitra při ministrování Langra ODS.   

               Ten další trapas prý nastal,

                když moderátor konstatoval, že majitelem Czech-POINT, není Český stát, který do rozvoje IT vrazil 16 miliard, ale utajení soukromí vlastníci sídlící na Britských Panenských ostrovech. Jeden z diskutujících podotkl, že by se vůbec nedivil, kdyby v tom měl prsty Langr ODS. Neuvěřitelné je, že se důvěrné informace ze všech registrů o všech občanech i státních a veřejných úřadech, či soukromých firmách, dostávají do rukou cizí firmy, sídlící v zahraničí. Ostudou je, že ani naše tajné služby včele s BIS, nedokázaly tomuto úniku citlivých informací zabránit. Komu se místo státu sypou zisky z Czech-POINT do kapsy a jaké úplatky kolem toho proběhly, či probíhají, zůstává veřejnou otázkou?

               Paní Němcová ODS

               prý místo toho, aby odpověděla na dotaz moderátora k vlastnictví Czech-POINT, začala mlžit a místo odpovědi začala nahluchle a pozitivně vychvalovat činnost Czech-POINT, jako by jí informace o vlastnictví Czech-POINT vůbec nezajímala přesto, že právě ona měla v ODS na starosti rozvoj propagované elektronizace ve státní a veřejné správě. Prý by nebylo od věci zjistit, kolik z těch 16 miliard vynaložených na E-government, skončilo v kapsách členů ODS a na účtě ODS?

               Pak se diskuze

               stočila na zdravotnictví, kde nejsou peníze, ale to už jsem odcházel. Ke které nové politické straně diskutující patřili nevím, ale rozhodně nepatřili ke KDU-ČSL, či Zeleným, kteří už své kvality ve sněmovně předvedli. Plně s diskutujícími souhlasím, že je potřebné volit zcela nové politické strany a hnutí, protože je rozhodně lepší riskovat pro potřebné změny, než vydržet pomalé propadání do totálního úpadku. Zaplatil jsem u pultu s pípou vedle vchodu a venku už byl večer.

             Nevolte zloděje, ale chyťte je. Volte ty, co chtějí udělat pořádek a požadují

               majetková přiznání zpětně od roku 1990, tedy doložení původu majetku!

                          Volte ty, kteří požadují neomezené občanské referendum

                           umožňující mimo odvolání politiků i odvolání presidenta!

                                             Máte stejná práva, jako politici!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 18.10.2013 7:14 | karma článku: 27,15 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Silné bouřky jdou Českem, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  16:50

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

V Rusku soudí „čeljabinského maniaka“. Dívku věznil a znásilňoval čtrnáct let

27. června 2024  16:49

Soud v Čeljabinsku na Urale vyslechl dívku, kterou místní muž 14 let držel v zajetí a znásilňoval....

U Bříství na D11 prorazil kamion svodidla a skončil ve svahu. Omezil dopravu

27. června 2024  11:11,  aktualizováno  16:27

Na D11 mezi obcí Mochov a Bříství havaroval kamion. Prorazil svodidla, zároveň u něj došlo k úniku...

Řidič v Brně srazil školačku a z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

27. června 2024  16:17

Osobní vůz ve čtvrtek odpoledne v Brně-Přízřenicích srazil dítě mladšího školního věku, podle...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"