President ČR Miloš Zeman získává důvěru

               Postupně se ztrácejí jakékoliv pochybnosti o správnosti volby Miloše Zemana za presidenta ČR. Je zcela trapná i zbytečná opakovaná kritika Schwarzenberga a jeho poskoků z TOP 09. Válečné nadšení Schwarzenberga se v české společnosti, ani v Evropě nedočkalo potřebné podpory a tak můžeme v klidu předpokládat, že žádná válka s Ruskem nebude.

                Není pochyb,

                že zásadní zpochybnění zavedení sankcí proti Rusku, Milošem Zemanem, má racionální důvody, protože po odvetných sankcích zavedených Ruskem, nemá problémy jen Česko, ale téměř celá Evropa a k tomu ještě větší, než Rusko. Navíc k tomu Evropa ani neví, zda se Rusové nenaštvou a neuzavřou kohouty od plynu. Stačí, aby čokoládový Porošenko začal zase šaškovat s další válečnou trestní výpravou namířenou opět na východ Ukrajiny.

                 Není pochyb,

                 že president Miloš Zeman se už také trochu naštval, když musel znovu informovat o další opakované žádosti o repatriaci Českých krajanů z Ukrajiny a vůbec se není čemu divit, že veřejně vyslovil podporu pro urychlené a kladné vyřízení žádosti potomků Čechu z Ukrajiny. To, že se musel osobně v této žádosti angažovat místo toho, aby věc aktivně za presidenta ČR vyřizovalo naše velvyslanectví v Kyjevě ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a Ministersvem zahraničních věcí, presidenta zcela opravňovalo k veřejné kritice našeho velvyslance v Kyjevě. Schwarzenberg místo hloupé kritiky presidenta, by se měl spíše zajímat, proč naši Ukrajinští krajané se místo na velvyslanectví v Kyjevě, obracejí přímo k presidentu ČR a využít svých vřelých kontaktů s Majdanskými představiteli Ukrajiny, aby Čeští krajané, nebyli povoláváni už asi pátou Porošekovou mobilizací do občanské války na Ukrajině a byl jim přednostně umožněn návrat do vlasti.

                  Není pochyb,

                  že rovněž návrh presidenta Miloše Zemana na zavedení povinné účasti ve volbách pro naše občany má podstatný výchovný důvod, tedy především k tomu, aby se naše mládež naučila reálně chápat co je to politika, o co jde v politice, co je to politická soutěž a zejména se naučila chodit k volbám. Nelze ignorovat skutečnost, že senátor byl zvolen 9 % oprávněných občanů. Není pochyb, že podobný mandát i dalších senátorů, či jiných politiků, představuje realitu směšného mandátu a je bezpochyby potřebné tuto realitu změnit a to by snad měla pochopit celá koalice i s předsedou vlády Sobotkou z ČSSD a připravit potřebný návrh zákona do sněmovny tak, aby president nemusel svůj návrh zase znovu opakovat.

                   Není pochyb,

                   že není třeba souhlasit úplně se vším co president Miloš Zeman činí, nebo navrhuje, ale v naprosté většině, President ČR Miloš Zeman potvrzuje, že má potřebný přehled a že je na správném místě,

                                                   tedy na Pražském hradě, plným právem.

 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 7.10.2014 7:34 | karma článku: 30,62 | přečteno: 1160x