Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opařená a natvrdlá ČSSD !

                Žádná radost z volebního vítězství v řadách ČSSD. Ve skutečnosti krach a Paroubkův pád. Bezprostřední demisi Paroubka lze hodnotit pozitivně, jako seriózní postup politika, plně odpovídající situaci.

Co se skrývá za neúspěchem ČSSD ?

            Chybná strategie ČSSD.

            Opakované vyhlašování předpokladu pohodlného vítězství ve volbách v rozmezí 30- 40 % s tím, že ČSSD získá na ODS náskok nejméně 10 % s odvoláváním na zkreslené volební průzkumy, působilo zcela kontraproduktivně. Místo aktivace voličů ČSSD, došlo k jejich uspání. Mnozí ani nešli volit, nebo zcela spolkojeně volili  Věci Veřejné, Zemanovu stranu, či Solidaritu Bobošíkové. 

            Nedůvěryhodný tým ČSSD.

            Postavit do čela volební kampaně Tvrdíka, který se spolupodepsal na totálním zadlužení ČSA, byl úlet a naprostý nesmysl. Spíše, urážka voličů. Mít v týmu Urbana, který představuje napojení na ČEZ nebylo o mnoho lepší. Těžkopádný Škromach nepředstavoval žádný progresivní přínos pro volební tým. Zkrátka z pohledu občanů a voličů celý neschopný dinosauří tým! Jediným přijatelným politikem pro občany byl Sobotka. Je těžko pochopit, proč silná politická strana formátu ČSSD, staví na neschopných dinosaurech a není schopna obnovovat a udržovat ve vedení strany, zásadový, levicový, aktivní a progresivní tým !

            Nedotažená programová politika ČSSD

            Přes pozitivní přístup k zachování solidárního důchodového a zdravotního systému, k obnově společných daňových přiznání manželů a zamítnutí školného na státních školách, nelze přehlédnout nedotaženost proti korupčních opatření, zejména pomíjení majetkových přiznání, které by odhalily korupční příjmy a majetky od roku 1990, což není v zájmu dinosaurů, ani z jiných politických stran. Největší programovou chybou byla nejasná a nespecifikovaná opatření k snížení deficitního rozpočtu, včetně opatření k následnému snižování  státního dluhu. Přitom bylo jasné, že rozpočtová situace a zadlužování státu, bude stěžejním bodem voleb ! 

            Špatná levicová politika ČSSD v minulosti.

            Většina voličů si dobře pamatuje na dobu kdy ČSSD vládla a měla s KSČM poslaneckou většinu. Přesto levicová vláda neprosazovala levicovou politiku, nebyla schopná prosadit majetková přiznání, ani obecné referendum. Nedošlo k potřebným proti korupčním opatřením, ani k potřebným úsporám a naopak se prohloubilo zadlužování státu. Vrcholem byl útok na drobné živnostníky, kde ČSSD chtěla zavést registrační pokladny, či snaha po zvýšení sociálních odvodů živnostníků, přestože nelze akceptovat tvrzení, že zaměstnanci odvádějí vyšší sociální pojištění, protože nelze hodnotit odvody na sociální zabezpečení placené zaměstnavatelem za zaměstnance, jako odvody zaměstnanců, ale jde o poplatek vyplácený z nákladů zaměstnavatele státu za zaměstnance, který vůbec nemusí být specifikován, jako odvod na sociální pojištění. Tyto snahy zapříčinily rozhodující ztrátu příznivců ČSSD z řad živnostníků a podnikatelů, která trvá do dnes. ČSSD dosud tyto nesmyslné snahy zásadně neodmítla. Dosud nedošlo ze strany ČSSD k vyhlášení jednoznačné podpory podnikatelům a živnostníkům. Naopak ČSSD opakovaně podporuje zaměstnanecké odbory přebujelé byrokratické státní správy, kde je naprosto neodůvodněně vyšší průměrný plat, než v soukromém sektoru a kde se dosud vyskytují naprosto nemorální, neodpovídající a nepřijatelně vysoké platy, včetně nesmyslně vysokých odměn !

Proč je ČSSD po volbách natvrdlá ?

               Paroubkovo předání vedení ČSSD Sobotkovi,

                jako jedinému přijatelnému politikovi ze špičky ČSSD lze hodnotit kladně. Problémem je Sobotkova neschopnost zasáhnout  agresivně, či alespoň aktivně do povolební politické scény. Naprosto bezúčelné čekání na rozhodnutí jasně pravicového presidenta, byla nesmyslná a zbytečná ztráta času.

            ČSSD nebyla schopna včas vyhodnotit povolební situaci

            Nejde totiž o existenci ČSSD, ale především o povinnost ČSSD, udělat veškeré dostupné kroky a kompromisy, pro voliče ČSSD, které by zachránily, alespoň část podstatných bodů programu ČSSD, zejména v oblasti solidárních systémů. Napadání a urážení politické strany Věci Veřejné, jediného potencionálního koaličního partnera pro menšinovou vládu s ČSSD, ze strany některých členů vedení ČSSD, potvrzuje neschopnost a nekompetentnost současného vedení ČSSD !

            Co měla, či ještě se může pokusit udělat ČSSD, pro své voliče ?

            Přes malé šance, může ČSSD deklarovat otevřeně a veřejně nabídku politické straně Věci Veřejné na menšinovou vládu závislou na všeobecné podpoře, bez ohledu na pozitivní, či negativní stanoviska KSČM s tím, že ČSSD bude plně akceptovat a podporovat veškeré proti korupční opatření navrhované politickou stranou Věci Veřejné a bude rovněž plně akceptovat návrhy politické strany Věci Veřejné, na snižování rozpočtového deficitu, včetně dalších návrhů směřující k rozpočtovým úsporám. ČSSD se musí rovněž zavázat, že bude akceptovat stanovisko Věcí Veřejných k neprolamování těžebních limitů, že podpoří návrhy týkající se zavedení prvků přímé demokracie a ochotu ČSSD ustoupit od programových záměrů, zvyšujících deficit rozpočtu. Hlavní a podstatnou součástí návrhu by měla být nabídka plně vyrovnaného zastoupení obou politických stran ve společné koaliční vládě s tím, že ČSSD bude při sestavování vlády, akceptovat případné námitky politické strany Věcí Veřejných, k jednotlivým navrženým vládním členům ČSSD, označeným za dinosaury s tím, že je nahradí jinými členy vlády. Včetně nabídky, že dohoda o postu předsedy vlády je otevřena k jednání.

               Tento postup může přinejmenším posílit pozici Věcí Veřejných,

               při jednání s ODS a TOP 09. S komunisty problém není, ti jsou ve všech starých parlamentních stranách a Věci Veřejné si sami musí vyhodnotit, jaká pozice a na které straně politického spektra, jim pomůže udržet si voliče pro příští parlamentní volby. Taková nabídka od ČSSD se lehce neodmítá s ohledem na potencionální voliče a nelze ji brát, jako potupu, ale jako snahu ČSSD, vyvinout veškeré úsilí pro své voliče, k záchraně, alespoň některých podstatných solidárních bodů svého volebního programu!

                Probudí se politická základna ČSSD, nebo bude čekat na další volební porážky ?

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 8.6.2010 11:12 | karma článku: 21,32 | přečteno: 2416x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 740x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 955x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Džungle koloběžkářů. Ignorují předpisy, bývají i opilí. Policie řeší také bitky

2. července 2024

Premium Jezdci na koloběžkách zavinili letos od začátku roku do května 89 nehod. Rádi se také perou s...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27,  aktualizováno  22:20

Nejméně 179 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Museli použít dron. Chorvatští záchranáři našli tělo pohřešované Češky

1. července 2024  21:41,  aktualizováno  21:44

Chorvatští záchranáři našli v neděli po třídenní pátrací akci tělo Češky, která byla pohřešována v...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"