Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odboráři vyjádřili požadavky naprosté většiny občanů !!!

               Zaslouží si poděkování všichni, kteří přijeli do Prahy. Přijeli demonstrovat ve svém volném čase. Přijeli říct svůj názor i když je k tomu nikdo nenutil. Přijeli sami a věděli proč! Přidali se i Pražáci a nejen odboráři. Z našich odborů se stává síla, která se brzy přiblíží síle odborů v západních zemích a s tou silou budou muset naši politici počítat! Síla, která dokáže vyjádřit stanoviska odborů a požadavky většiny občanů. Síla, která bude schopna ovlivnit celou společnost. Síla, která musí nahrazovat chybějící referendum občanů, které špinavá politická oligarchie odmítá uzákonit přes 20 let!

               Naši odboráři

               mají oproti odborářům ze západních zemí výhodu. Dobře vědí, jaké vymoženosti si vymohli za předcházejícího režimu. Dobře vědí co mohou požadovat a nehodlají od svých požadavků ustupovat. Nehodlají přistoupit na rozkrádání jejich důchodového zabezpečení, ani na privatizaci zdravotnictví. Nehodlají přistoupit na neustálé zhoršování svých životních a sociálních podmínek, či na stálé navyšování daní a to zejména od pravicových stran, které zprivatizovaly, vytunelovaly a rozkradly hospodářskou základnu republiky a dnes chtějí, aby za to platily nejširší vrstvy občanů.

               To co tady předvedly

               pravicové vlády svým heslem „privatizace a trh všechno vyřeší“, bylo nejhorší destrukcí našeho hospodářského potencionálu od poválečné doby, která přinesla setrvalý úpadek a pokles konkurenceschopnosti našeho hospodářství. Ekonomický a hospodářský analfabetismus dosavadních vlád a neschopnost obnovy hospodářské základny přetrvává. Hrozba nezaměstnanosti i značný počet nezaměstnaných, se pevně ustálil v našem životě a zásadně ovlivňuje životy mnoha našich občanů. Zlodějna, vymáhání a exekutoři bezohledně likvidují ty, kteří zůstanou bez práce a končí v dluzích.

               Místo podpory tvorby hodnot

               se stát stává podstatným a neproduktivním zaměstnavatelem a poskytovatelem existenčních plateb pro mnoho neproduktivních a na státu závislých firem, či institucí. Zde je třeba začít hledat řešení státního dluhu, včetně ekonomických a hospodářských problémů této země. Pravicové vlády ještě navíc ve své bezbřehé debilitě, zavedením rovné daně, tedy odbouráním daní těm nejbohatším a navíc se zavedením stropů na odvody do sociálního a zdravotního systému skokově navýšily a setrvale zvyšují stav státního dluhu.

               Je třeba podpořit

               odborářské požadavky na zastavení dalších zákeřných reforem a na odchod této korupční vlády. Současná pravice prokázala, že její reformy a zákony míří především proti středně příjmovým vrstvám společnosti s tím, že opět nahrávají nejbohatším vrstvám a ještě k tomu soukromým finančním institucím. Je obtížné si domyslit skutečnost, že několik vládních hlupáků, jak byli odboráři nazváni, kteří již nemají žádnou důvěru občanů, se snaží přesto prosadit reformy se kterými nesouhlasí většina našich občanů. Je potřeba jim a jejich poslanců říct, že tentokrát již jim občané vyúčtují osobně veškeré náklady, které bude muset společnost v budoucnosti vynaložit na zrušení těchto reforem! Od toho je pravděpodobně neuchrání ani dosavadní bojkotování zrušení imunity poslanců.

               Nejméně 40 000 odborářů neváhalo

               a dalo jasně najevo, že občané nejsou žádné ovce a nenechají projít zákeřné vládní reformy. Pro každou slušnou vládu by to byl dostatečný podnět k tomu, aby akceptovala požadavky občanů, návrhy reforem stáhla a snažila se projednat úpravu reforem ve shodě s požadavky občanů. To se u současné samolibosti vlády dá těžko očekávat. Ta největší ostuda bude padat na hlavy poslanců Věcí Veřejných, kteří svojí účastí v koalici podvedli a podrážejí svoje voliče.

               Odmítavou

                reakci k demonstraci slyšeli občané od poslance ODS Michala Doktora, který především upozornil mimo jiné na to, že v České republice platí zákony a ty jsme povinni všichni respektovat s tím, že upozornil na prvky, které prý vedou k nenávisti a k probouzení jevů, které pokud budou pokračovat, mohou velmi vychýlit společenskou situaci v naší zemi. Dokonce obvinil paní Terezu Stöckelovou z fašizující tendence z důvodu, že řekla aby občané vypověděli lidem z vlády poslušnost. Dokonce ho bolí, že tam zazněla spousta nepravd, zejména, že pravicové vlády vybírají stále více na daních. Dle Úřadu pro ekonomickou spolupráci v Evropě od roku 2007 prudce klesá složená daňová kvóta. Jaksi opomněl uvést zásadní vliv na to mělo zavedení rovné daně a stropů odvodů pro osoby s vysokými příjmy a snížení firemních daní. Ještě výrazněji drzejší a hloupější vyjádření poskytl ministr za TOP 09 Jaromír Drábek s tím, že pro něho byla demonstrace nesmyslná!  

               O to více platí slova odborářů

               s tím, že odboráři budou posílat složenky na účet ministrů, protože oni zadlužili tuto republiku o 50 000,- Kč na každého jednoho občana. Cesta odborů je jasná. Požadují nové volby, protože nechtějí čekat na to až to tady všechno zničí a rozkradou! S ohledem na drzá a nerozumná prohlášení politiků ODS a TOP 09 k demonstraci odborů, lze očekávat další reakci ze strany odborů. Tato vláda by si měla uvědomit, že pokud skutečně nechce probouzet svým hulvátským a drzým přístupem nenávist a další vychýlení společenské situace, či generální stávky se závažnými ekonomickými ztrátami, měla by urychleně začít skutečně seriózně řešit požadavky odborů!

          Nezbývá než poděkovat našim odborářům za akceschopnost a úroveň demonstrace!

Pozn.

Ještě předcházející článek k demonstraci odborářů:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/192557/Odbory-jsou-zase-mluvcim-a-zastancem-pracujiciho-lidu.html

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 22.5.2011 8:39 | karma článku: 46,81 | přečteno: 20580x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 740x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 955x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Noc dlouhých nožů zbavila Hitlera opozice. Uteklo od té doby už 90 let

30. června 2024  3:05

Jen rok poté, co se Adolf Hitler stal říšským kancléřem, nechal zlikvidovat své poslední odpůrce ve...

KOMENTÁŘ: Bagration. Operace, která odstartovala průlom východní fronty

30. června 2024

Premium V červnu 1944 se Spojenci vylodili v Normandii, zatímco na východní frontě ve stejné době probíhala...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Jako mravenci. Hrůza na mostě korunovala americký úprk z Pchjongjangu

30. června 2024

Seriál Korejskou válku dnes vnímáme především jako pozadí pro vtípky vypečených doktorů ze seriálu...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"