Marihuana vyhrála i ve Washingtonu!

                  Vyhrálo referendum občanů ve Washingtonu i v dalších částech USA, které ukazuje cestu i našim zákonodárcům. Každý občan si může pěstovat 6 rostlin marihuany a vlastnit u sebe 57 gramů marihuany pro svoji potřebu.

                  Prodej marihuany ve Washingtonu

                  je nadále zakázán, ale každý občan si může pro svoji potřebu marihuanu vypěstovat. Rozumné a přijatelné řešení pro občany USA, které by uvítali i naši občané.

                  Možnost pěstování marihuany

                  jistě vítají zejména starší občané Washingtonu, kteří mají často především pohybové problémy a marihuana jim může v bolestech pomoci. Nepotřebují platit, ani prosit lékaře o předpis marihuany, ale jistě si ji rádi vypěstují na svých zahrádkách, nebo u okna v květináči. Marihuanu budou pěstovat ti, který bude pomáhat a jistě ne občané, kterým pomáhat nebude.

                  Marihuana,

                  není o nic horší, než kouření, či pití alkoholu. Najdou se jedinci, kteří budou její používání přehánět obdobně, jako při nadměrném pití alkoholu, či při nadměrném kouření, ale z druhé strany není pochyb, že marihuana má i svoje pozitivní vlastnosti, zejména pro starší lidi.

                  Průzkumy mezi středoškoláky

                  prokázaly, že většina středoškolské mládeže si kouření marihuany již vyzkoušela, úplně stejně, jako pití alkoholu, či kouření. Chránit je potřeba především školáky základních škol a to od alkoholu, kouření i marihuany. Přesto se především s kouřením setkáváme i u základních škol. Většina mládeže, ale závislosti na těchto látkách nepodlehne. Prostě jim to nechutná a to je pozitivní.

                  Podstatné pozitivum povolení marihuany

                  je rovněž v odstranění černého trhu. Pěstírny marihuany ztrácí smysl, když si marihuanu může každý vypěstovat sám. Rovněž odpadají nesmyslné policejní postihy starších lidí, kteří si marihuanu pěstují pro svoji potřebu.

                  Jediné, co je třeba zachovat,

                  je zákaz řízení automobilů po použití marihuany, úplně stejně, jako po pití alkoholu.

                 Je nejvyšší čas,

                 aby naši zakonodárci přestali příjímat zákony, které v podstatě neustále omezují občany a nebo jim neustále něco nařizují. Za to nemůže Brusel, ale především naši vlastní poslanci a senátoři, kteří přijímají často zcela nesmyslné zákony v dobré víře. Jsou často horší, než Brusel. Je tedy na našich zákonodárcích, aby vyšli vstříc občanům a přijali zákon, který skutečně umožní občanům, zejména těm starším,

                                        vypěstovat si marihuanu pro svoji vlastní potřebu.

 

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 6.11.2014 7:16 | karma článku: 12,22 | přečteno: 237x