Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Málem rvačka ohledně Nečase a Kalouska v „Dejvickém sklípku“

             Zajít do hospody v době kdy se klepe celá vláda je mnohem vydatnější, otevřenější a často vulgárnější informační zdroj, než televizní zpravodajství. To jsem si říkal, když jsem zase jel do Dejvic. Myslel jsem si, že zase zastavím v hospodě Na Slamníku, ale na cestě ze Špejcharu jsem se, jako kolemjdoucí chtě, nechtě, zastavil na jedno pivo v Plzeňském sklípku na rohu Jaselské ulice, nedaleko Dejvické třídy, kousek od Ministerstva národní obrany. Ta hospoda má taky svoji historii, protože tady na rohu, v přízemí bývalého činžáku stojí už nepaměti, jen se mění první část jejího názvu podle zrovna čepovaného piva. V 70-letech za totality, když jsme v ní hrávali občas kulečník „O metr piva,“ býval kulečník uprostřed hospody, tedy v době, kdy se ještě jmenovala Smíchovský sklípek a čepoval se tady Staropramen. V současnosti se čepuje Plzeň a tak je to pro změnu Plzeňský sklípek, ale ve skutečnosti je to stále úplně stejný, trochu oprýskaný „Dejvický sklípek.“

             Chtěl jsem si dát pouze pivo

             „na stojáka“, které se tady tímto způsobem čepuje od jakživa, ale když jsem zaslechl od stolu „Ti policajti jsou břídilové,“ tak jsem se s tím pivem za přikývnutí části osazenstva raději usadil na lavici, kde bylo volno a kde u stolu seděla skupina chlapů a sympatická brunetka. „400 policajtů a zase trefa úplně vedle“, pokračoval hubenější diskutující, kterému ostatní říkali Fanda. „Místo Nečase seberou jeho sekretářku! To je úplně stejná blbost, jako když místo Topolánka sebrali Dalíka, či když na ministerstvu práce sebrali místo Drábka, náměstka Šišku. Asi se ti Ostraváci nakazili od těch pražských policejních břídilů,“ ještě přidal Fanda. „Nesmysl za to policajti nemůžou. Dělají pouze svoji práci a to tak, jak jim to nařídí státní zástupci a na co dostanou glejt od soudce, ale ti se těch pražskej vládních panáků bojí,“ vložil se do diskuze nějaký Péťa, s hustým obočím, který vypadal, jako pracovník nedalekého vojenského ministerstva, možná dokonce Vojenského zpravodajství.

              „Nesmyslné ohledy!

              Dali Nečasovi prostor a čas, aby si vyčistil stůl, počítač i veškeré papíry od všech lumpáren tak, aby se do toho ještě víc nezamotal, nebo, aby se nepřišlo ještě na další vládní lumpárny.“vmísil se do řeči Aleš s knírkem. „Čistil to na vládě skoro celý den. Takový úklid na úřadě vlády snad ještě nikdo nedělal. Čistý pan Nečas to pořádně vyčistil, ale z té špíny se stejně už nemůže vyhrabat,“ dodal ještě s pousmáním Aleš s knírkem. „Teď má vyčištěno a může zase blbnout lidi, jako nevinej a svatej katolík. K tomu ještě útočit na státní zastupitelství a polici, že tím zásahem poškodili stát,“pokračoval ještě Aleš s knírkem. „Když mu v té poslanecké sněmovně ti poslanečtí trotlové z ODS, TOP09 a z těch pitomejch starostů STAN tleskali, tak jsem z toho pomalu chytil průjem!“ Se smíchem dodal lehce opálený Emil s bílou košilí. „Ti se klepou na ty poslanecké platy a poslanecké náhrady tak, že by pro ty prachy vlezli i do močůvky! Ještě doufají, že jim ty prachy do voleb Nečas svojí naivní reakcí zachrání! Na nějaké občany z vysoka kašlou!“ Dodal ještě Emil s bílou košilí a naštvanou tváří.

                „Praktikující katolík, který leze do zadku

                své sekretářce a poskakuje, jak si přeje. Otřesný bordel, když tu řídí republiku přes premiéra nějaká sekretářka, která pracuje dle Nečase, jako kůň, tedy spíše, jako klisna!“ dodal se smíchem pobledlý Lojza ze zadní části lavice. „Že to smrdí na úřadě vlády víme už z doby, kdy se Michálek obrátil na Nečase, ohledně té připravované zlodějny kmotrů ODS na Fondu ministerstva životního prostředí týkající se ulití miliard korun na rekonstrukci pražské čističky,“ přidal se Pepa v šedém saku. „Jo! To ovšem Pražské státní zastupitelství zametlo pod stůl a Knetig, či Drobil, kteří v tom měli prsty a Nečas, který věděl o co jde, vyvázli, jako by se nic nestalo ,“ připojil se k názoru Petra lehce opálený Emil, který dodal „A v tom jsou ti státní zástupci z Ostravy skutečně lepší a vypadá to, že to chtějí dotáhnout!“

               „Ty hloupé argumenty,

               které používal Nečas ve svém projevu, když vykládal, že odstupujícím politikům a funkcionářům má politická strana právo nabídnout umístění ve státních podnicích, či ve státní správě, dokážou člověka akorát naštvat. Ať si je umisťuje politická partaj kde chce, ale ve své stranické struktuře a ne tam, kde ty zlaté trafiky a padáky platí občané ze svých daní,“ vložil se do rozhovoru zase Péťa s hustým obočím a ještě dodal „dostávají od státu milionové příspěvky a ještě je jim to málo!“ „Jenže o těch zlatých trafikách pro kmotry a pro úplatky mezi politiky nerozhoduje jen Nečas, ale především ministr financí Kalousek, který má příslušnou personální odpovědnost a ruku na státní kase. Pokud by chtěli s těmi zlatými trafikami skončit, tak by museli zavřít především Kalouska!“ Přidal se zase Emil s bílou košilí. „S tím souhlasím,“ řekl jsem, když jsem dopil pivo a požádal jsem výčepního, aby mi natočil ještě jedno pivo.

                „Co je to vůbec za chlapa,

                který svede všechno na ženskou? To není blbec, ale to je úplný šmejd!“ Prohlásila rezolutně sympaticky vypadající brunetka, držící se Fandy. „Mne by zajímalo, zda ta sekretářka měla vůbec bezpečnostní prověrku NBÚ, když si mohla dovolit pod ochranou Nečase úkolovat generály z Afghanistánu, šéfující Vojenské zpravodajské službě?“, dodala ještě s lehkým úsměvem příjemná brunetka sedící vedle Fandy. „Vždyť to Nečasovo trdlo napřed tvrdilo, že chránili jeho rodinu, pak najednou, že o ničem nevěděl a ten podrazák Kalousek z TOP 09 a STAN ještě před celou sněmovnou obviňuje státní zastupitelství a policii z toho, že zostudili republiku,“ připojil se zase do diskuze Pepa v šedém saku a ještě dodal „Já bych na místě presidenta Zemana se vykašlal na sporné znění ústavy a rovnou bych premiéra odvolal! Z jeho setrvání nadále ve funkci hrozí republice mnohem větší ostuda a škody, než z čehokoliv jiného."

                 „To není vláda, ale banda podvodníků,

                 kteří si dělají úplně co chtějí, jako veksláci za komunismu a přitom tvrdí, že je to v zájmu státu. Když jsem viděl, jak si vládní panáci, ministr obrany i ministr vnitra, šeptají do ouška ve sněmovně s Nečasem a přitom nejsou schopni k té věci cokoliv říct, přestože je poslanci žádají o jejich vyjádření, tak to pouze potvrzuje, že se zase pilně snaží ten Nečasův průser ututlat. Chudák knížátko Schwarzenberg ve sněmovně zase blinkal hlavou nahoru, dolů a na půl spal s tím, že by k tomu beztak nebyl schopen cokoliv říct,“ dodal pobledlý Lojza z konce stolu. „Asi se mu zdálo, že sedí na posteli a shýbá se pro ponožky,“ smál se  Petr v šedém saku.

                  „Jděte do háje s těmi blbými řečmi

                  Ozvalo se od sousedního stolu, “ kde v jedné polovině seděli spolu tři zákazníci. „Jste, jak ti sociální demokrati. Podívejte se tu sestavu, co to mají v čele. Úřednický parazit Mládek, který uráží živnostníky a prosazuje pokladny s fiskální pamětí, energetický závislák na penězích z ČEZu Urban, či Dienstbier, který z vlastního nedocenění v presidentských volbách se prokázal, jako podrazák ČSSD, když podporoval našeho knížete Schwarzenberga. Pěkná sebranka je to ČSSD a to by jste chtěli do vlády?“ Podotkl silný muž v zeleném tričku od vedlejšího stolu a ještě dodal „Když si ti pitomí sociální demokrati neumí vybrat do čela schopné předáky, tak by měli zůstat v opozici a necpat se do vlády.“

                  „Hele! Nech ty sociální demokraty na pokoji,“

                  ozval se Fanda od našeho stolu. „Je to jediná politická partaj, která se zastává občanů v této zemi,“ přidal ještě Fanda. „Politikům z ČSSD vůbec nejde o občany, ale pouze o moc a zlodějnu pro jejich kmotry. To není žádná levice, ale úplně obyčejná pravice, pouze plná populistických slibů, které splní pouze z části, nebo vůbec ne. Až budou u moci, budou na občany kašlat, ještě více, než současná pravice a nic v podstatě nezmění,“ ozvalo se v odpovědi od souseda v černém saku, sedícího vedle silného muže se zeleným tričkem u vedlejšího stolu, který ještě dodal „ Jediná politická partaj, která má dnes úroveň je Top 09 vedená knížetem Schwarzenbergem. Nekecá blbosti a raději spí!“

                  „Jdi do háje s TOP 09 a STAN

                  i Kalouskem a spacím Schwarzenbergem! Na tyhle politické exoty, kteří nám jenom škodí a kradou, není nikdo zvědavý,“ odpověděl  Emil s bílou košilí a dodal „Pokud podporuješ tyhle politické šmejdy, tak běž chlastat jinam, protože tady to je pro slušné lidi, nikoliv pro chytráčky a přeběhlíky z TOP 09 i STAN a dej si pozor, aby ti tu někdo nedal přes držku!“ To, ale už bylo zbytečné, protože ti tři páni od vedlejšího stolu odcházeli a ten v tom zeleném tričku se při odchodu nahnul přes náš stůl k Emilovi a řekl „ Když už něco vy volové, tak si raději volte komunisty, když chcete, aby se tady nekradlo!“ Emil už chtěl vyletět od stolu na toho chlapa, ale Péťa s Alešem ho silou zadrželi, aby nedošlo ke rvačce.

                  „Musím už jít,“

                  řekl jsem po chvíli, co jsem dopil druhé pivo. „Dík za zajímavou diskuzi. Bylo to tady lepší, než na zasedání vlády,“ řekl jsem s úsměvem a s pokynutím k ostatním a slovy „Ahoj,“ jsem pomalu odcházel z Plzeňského sklípku. Venku se již smrákalo, ale já jsem měl celkem dobrou náladu. Česká hospoda patří a bude patřit k našemu životu.

                         Vypadá to, že si lidé už nechtějí nechat líbit lumpárny politiků

                                                        a to je moc dobře!

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 16.6.2013 9:16 | karma článku: 19,48 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Rusko hlásí masivní útok ukrajinských dronů. Poničily i ropnou rafinerii

21. června 2024  7:08,  aktualizováno  7:30

Ruské ministerstvo obrany hlásí likvidaci 114 ukrajinských dronů nad anektovaným Krymem, Černým...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"