Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Češi a Moraváci, Moraváci a Češi, jste bezvadní, máme super volby!

                Již dnes lze říci, že probíhají ty nejlepší presidentské volby, které jsme měli a které zaujali snad každého Čecha a Moraváka v celé naší zemi a nejen v naší zemi, ale všude po světě, kde žijí naši Češi a Moraváci. Dnes už lze říci, že přímá volba presidenta ČR, ke které jsme po dlouhých 20 letech dotlačili parlamentní strany, se skutečně osvědčila. Vybrali jsme si z kandidátů sice ty dva nejstarší dědky, ale Češi a Moraváci jsou v prvních presidentských volbách hodně konzervativní a volili politiky, kteří už ukázali svoje schopnosti a své výsledky, při působení na politické scéně, ale přesto jim vyprali prádlo pořádně, bez zábran tak, jak to má při volbách být. Jednoho z těchto sympatických a někomu nesympatických dědků, si zvolíme za presidenta ČR. Už to nebude žádný dědek, ale náš vážený president České Republiky!    

               Náš převážně rakousko-německý tisk

               sice trochu ujíždí ve prospěch jednoho z kandidátů, stejně, jako některé informační internetové zdroje, ale dá se předpokládat, že naši skvělí občané jsou dost chytří a umí si dobře zhodnotit, co je propaganda, co je lež a co je nezávislá informace. Skutečností je, že první diskuze na České televizi se nepovedla zejména z důvodu toho, že nebyla zajištěna stejná podpora diváků pro oba kandidáty. Druhá a poslední diskuze České televize vše spravila a měla velmi dobrou úroveň.

              Není vůbec na závadu,

              že jsme se vrátili i k minulosti a že byla připomenuta německá okupace, Benešovy dekrety, které ve formě ústavních zákonů zůstávají pevnou součástí našeho právního řádu i k odsunu Němců a souvisejícím excesům na Němcích, které probíhaly především v době, kdy tady ještě byly osvobozenecké jednotky Ruské a Americké armády a kdy probíhaly místní přestřelky a čištění území od německých vojáků a ozbrojených okupantů. Přesto je potřeba připomenout, že v rámci Benešových dekretů se odsun netýkal všech Němců a Němci, kteří si ponechali Československé občanství a nedopustili se činů proti republice, nebyli nuceni k odsunu. Odsun Němců z Polska byl v daleko širším rozsahu. Přitom je potřebné zdůraznit, že veškerou vinu za druhou světovou válku, německou okupaci a její následky, nese bývalá německá vláda, protože pokud by nebylo německé války a německé okupace, nedošlo by k excesům, ani k odsunu Němců. Je potřeba, aby naši budoucí presidenti měli v této otázce zcela jasno.

              Lze konstatovat, že oba kandidáti na presidenta,

              pracovali během své kampaně na plné obrátky. Prosazovali svá stanoviska, vraceli si vzájemné útoky a snažili se přinášet nové myšlenky i vtipné příměry. Předvedli, skutečný a silný zájem o vykonávání funkce presidenta ČR. Pan Schwarzenberg se ukázal spíše v pasivní roli toho, který toho tolik neřekne, což má výhodu v tom, že protistrana nezískává tolik informací, které by mohla odmítnout, či zpochybnit. Pan Zeman se naopak ukázal v aktivní roli a byl ochoten často říci mnohem více, než musel a předvedl schopnost slovně zaútočit na pasivního protikandidáta. Jeho vyjádření zase byly využívány k jejich napadení protistranou. Který z kandidátů se více líbil, který připadal schopnější, či s větším rozhledem, nebo byl důvěryhodnější, ponechám na hodnocení každého z nás.

              Poslední debata ukázala,

              že žádný z obou kandidátů není zcela bezchybný kandidát na funkci presidenta, ale přes jejich chyby, lze konstatovat, že kterýkoliv z nich dokáže zastávat úspěšně funkci presidenta ČR. Ze závěrečných projevů  musím přesto, jako mystifikační vložku, ohodnotit prohlášení pana Schwarzenberga, který, jako předseda TOP09 a místopředseda současné vlády, se podílel na přijetí antisociálních a reformních zákonů ve prospěch bohatých vrstev a v neprospěch střední, či nižší vrstvy naší společnosti, včetně důchodců a přitom na konci závěrečného slova řekl, že bude presidentem všech a především pak pro ty, kterým se daří méně, než těm nahoře. Tato mystifikační vložka byla samozřejmě zaměřena výhradně na získání dalších volebních hlasů a je zcela v rozporu s dosavadní politikou pana Schwarzenberga a jeho strany TOP 09. Mohl si ji odpustit.

              Tyto volby dokázaly,

              že Češi a Moravané velmi pozorně sledují politický vývoj, umí zaujímat potřebná stanoviska k otázkám týkající se vývoje společnosti a potvrzují, že je nejvyšší čas, aby politici přijali dlouho požadovaný zákon o obecném referendu, který by nám občanům umožnil rozhodovat ve stěžejních otázkách společnosti a umožnil nám odmítnou, či přijmout podstatné zákony přijaté sněmovnou. 

              Češi a Moraváci,

              po dlouhých 20 letech jsme se dočkali prvních přímých presidentských voleb. Dnes a zítra jsme skutečnými pány v tomto našem státě a máme nejvyšší moc sami rozhodnout o tom, kdo bude presidentem České republiky. Nenechme se ovlivnit propagandou, sliby a volme každý podle svého vlastního uvážení a vycházejme i z minulých činů kandidátů. Važme si této možnosti, protože tato moc nám bude svěřena nejdříve za dalších 5 let. Nenechme si ujít možnost volit a rozhodnout. Závisí na každém našem odevzdaném hlasu!

                    Dokažme politikům, že si umíme sami zvolit svého presidenta ČR!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 25.1.2013 8:32 | karma článku: 14,72 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Rusko hlásí masivní útok ukrajinských dronů. Poničily i ropnou rafinerii

21. června 2024  7:08,  aktualizováno  7:30

Ruské ministerstvo obrany hlásí likvidaci 114 ukrajinských dronů nad anektovaným Krymem, Černým...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"