Děkuji pane prezidente

Po pročítání všech možných reakcí na Váš čin, Vám musím poděkovat. V době kdy se šíří nedůvěra ve spravedlnost, v soud a v policii. V době, kdy se šíří lež o ztrátě morálních hodnot a nahrazování těchto hodnot hrabivostí, nebo chtíčem po majetku jste provedl čin, který ukazuje, že všechno jinak.

Provedl jste čin, který vyvolal mnoho a mnoho reakcí. Všechny tyto reakce ukazují jediné.

Morální hodnoty v sobě náš lid má. Žádný úpadek není. Lidé touží po poctivé práci, která bude poctivě ohodnocena. Lidé si nepřejí mezi sebou podvodníky a zloděje. Chtějí slušnou společnost.

Poukázal jste na problémy v soudnictví, kdy je potřeba řešit protahování případů.

Dal jste šanci policii, obnovit si důvěru v její činnost při opětovném chytání propuštěných.

Prostě Váš krok vyvolal reakce, které ukazují, že národ je naprosto v pořádku a poukázal na chyby. A za to je třeba poděkovat.

Všechny problémy, které náš národ má jsou tam u Vás nahoře. (nyní mám na mysli komplet politickou scénu a všechny na ni napojné.) A pan Nečas to podpisem odsouhlasil.

A ještě jste ukázal jednu věc. Nemocnou demokracii. Jestli to slovo chápu správně, tak je to o tom, že si vládne lid a ne jeden vůdce, nebo jedna strana. Krásně jste poukázal na to, že demokracie u nás je nemocná. Někdo poškodil stát (okradl státní kasu) a odpuštění mu dal jeden-dva lidé.

Nikdo další z ČR mu to odpuštění dát nechtěl. Rozhodlo to ne-demokraticky pár lidí. Vlastně jste tu vinu svalil na sebe. Protože jste zničil jakoukoliv možnost vyrovnání škody a tím jste nyní stát poškodil vy. Jak se Vám líbí pocit, že jste okradl vlastní zem a občany vlastní země?

Obhajoba stylu „mám právo na amnestii” mi nyní připadá jako kdyby řidič řekl: „Měl jsem zelenou a ten člověk uprostřed křižovatky neměl co dělat. Měl jsem právo ho přejet”

A na závěr. Zatím co to všichni polkneme a prostě jedem dál, tak ten náš lid bude usínat s čistým svědomím a všechen tento poctivý lid bude mít v sobě něco, co jim nikdo z těch nahoře nedokáže vzít. A všechen tento lid bude lepší než ti co si nahoře hrabou.

Já osobně bych nikdy nechtěl usínat s pocitem, že ačkoliv mám miliony, tak statisíce obyčejných lidí je lepších než já.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Cásek | čtvrtek 3.1.2013 20:10 | karma článku: 34,45 | přečteno: 1575x