Volím menší zlo, ale i tak často nevím, co je správně

Které zlo je to menší a které větší. Parlamentní volby jsou už dávno za námi, komunálky a senátní jakbysmet. Teď nás čeká prezidentská volba a rozhodování kdo je tím nejmenším zlem. Řekni mi zrcadlo, kdo bude nejlepším prezidentem

Mezi lidmi se hodně řeší kdo je to menší zlo. Jestli Bureš nebo generál Pavel, ale Babiš asi kandidovat na prezidenta nebude takže budeme řešit otázku jestli Pavel nebo Petr nebo já nevím kdo všechno se ještě bude ucházet o křeslo po Zemanovi. 

Nepatřím mezi Husákovy děti. Narodil jsem se dřív. V době, kdy byl na Hradě Antonín Zápotocký. Základní a střední školu jsem absolvoval za Novotného a Svobody.  No a vysokoškolská studia jsem prožil v Praze, když jsme měli na Hradě Gustáva.  Ten tam byl dlouho. Přes 14 let a měl jsem tu "čest" mu vést i účet ve Státní bance československé, kam mu chodila mzda z prezidentské kanceláře. Kolik to tenkrát bylo po mně nechtějte vědět. Už si to nepamatuji, ale pamatuji si dobře, že byl nepřekonatelný problém ho přesvědčit, aby si ty prachy nevybíral hotovostně, ale aby si je nechal převést na účet do Československé spořitelny. Na stará kolena na tom byl tak špatně, že už se nedokázal pořádně ani podepsat takže bylo zbytečné porovnávat podpis na platebním příkaze s podpisem v podpisových vzorech. Když jsem se svého času zeptal jednoho z členů jeho ochranky, co s těmi penězi v hotovosti dělá, bylo mi řečeno, že prý je dává synovi.

V ČNB měl účet po nějakou dobu i Václav Havel, ale to byl poslední prezident, který měl účet v centrální bance. 

Když jsem byl v produktivním věku, tak jsem zažil Havla, Klause a Zemana. Nebudu tady a teď hodnotit, koho jsem považoval ze menší zlo, ale upřímně řečeno mne ta nadcházející prezidentská volba nijak nevzrušuje. Vzhledem k tomu, že se jedná o přímou volbu, tak budeme mít takového prezidenta, kterého si většina lidí zvolí. Komu dám svůj hlas já v této chvíli nevím.  Přežil jsem Zápotockého, Novotného, Svobodu, Husáka, Havla, Klause i Zemana a upřímně řečeno je mi celkem šumafuk, kdo Zemana na Hradě vystřídá.  Mám jiné starosti, které se mne bytostně týkají. 

Například jestli je menším zlem zůstávat v nefunkčním vztahu nebo se rozvést a začít znovu. Mám kamaráda, jehož syn se dvakrát rozvedl a 3x oženil se stejnou ženou. To mi třeba hlava nebere. Ale každý je svého štěstí i neštěstí strůjce. Jak hrají a zpívají Chinaski: "Jaký si to uděláš, takový to máš"

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Beránek | neděle 23.10.2022 9:03 | karma článku: 26,88 | přečteno: 1702x