Proboha, už dost! Stačilo

Co mají společného renomovaná filmová kritička Mirka Spáčilová s komunistkou Kateřinou Konečnou? Hádejte. Věk to není i když jsou obě stále aktivní a jsou hodně vidět i slyšet. Nevím, jaké má ještě ambice Mirka, ale Kateřina 

se hodně snaží, aby si udržela dobře placené korýtko v Evropském parlamentu. Upřímně řečeno vůbec se jí nedivím a nedělá to vůbec špatně. Je jí všude plno. V médiích i na sociálních sítích.  Osobně se ale  podivuji, kolik prostoru dostává v debatách na televizní obrazovce, když komunisté už z naší poslanecké sněmovny vypadli. 

Co se týče eurovoleb, tak na to jdou soudruzi fikaně. Uzavření koalice Stačilo má svůj volební potenciál, protože nespokojených občanů je hodně, nicméně jsou rozprostřeni napříč politickým spektrem. Ti naštvaní levičáči to však možná koalici Stačilo hodí. Pravičáci to mají složitější. Pro ně jsou fakticky jedinou možnou volbou Svobodní. Netroufám si odhadovat kolik lidí volit nepůjde, ale ty eurovolby jsou hodně důležité. Jde o naši budoucnost. Věřím, že pud sebezáchovy se dostaví. Dříve nebo později, ale aby nebylo pozdě.

Já jsem ve věku, kdy už dávno žádné ambice nemám. Konec konců jsem stejně starý jako Mirka Spáčilová a stejně jako ji mne celoživotně baví kinematografie. Tuzemská i zahraniční. Nakoukáno mám hodně. Mnohem víc času věnuji sledování filmů i seriálů než politickým debatám. 

Vždycky jsem si se zájmem přečetl Mirčiny recenze filmů i televizních pořadů či seriálů. Ne vždy s nimi souhlasím, ale většinou jsou pro mne solidním vodítkem čemu věnovat svůj volný čas a čemu se rozhodně vyhnout. 

Stoprocentně s ní souhlasím, že už toho je fakt dost. Čeho? No přece Jadranu potažmo Chorvatska. Její poslední recenze se totiž týká nového seriálu televize Prima "Lež na pláži", kterému Mirka Spáčilová dala 15%. 

Na druhou stranu nechci být vůči Primě přehnaně negativní. Její seriál  "Sedm schodů k moci se mi líbil". Nejenom proto, že byl natočen na motivy skutečných událostí. 

 

 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 1.4.2024 11:02 | karma článku: 21,32 | přečteno: 1214x