Pravda je taková, že nám lžou. Kdo? Všichni

Někteří více, jiní méně, ale lež je přirozenou součástí života stejně jako smrt. Lhali nám rodiče, učitelé, manželé, manželky, děti, lžou nám politici, lékaři, automobilky a já nevím kdo ještě. Ten seznam si doplňte sami

dle vlastních životních zkušeností.

K dnešnímu zamyšlení mne přivedl ranní článek "Plug-in hybridy žerou až 4x víc než udávají. Řidičům se nechce nabíjet." Každý z nás má zkušenost, že automobilky lžou minimálně v tom smyslu, že papírová a reálná spotřeba benzínu či nafty jsou dvě diametrálně odlišné veličiny. Papír unese všechno a teprve osobní zkušenost ukáže, jak moc se liší ta reálná spotřeba od té reklamní. Jsem člověk, který má už leccos za sebou, ale ještě jsem to nezabalil...

Ekonom David Blanchflower souhlasí s tvrzením, že "Šedesátka je věk, kdy lidé začnou vidět život v jeho pravdivosti", Nejlépe se žije (podle tohoto uznávaného ekonoma a univerzitního profesora) lidem  kolem šedesátky. Je to spočítáno a změřeno i když osobně chápu, že spousta lidí tomu nebude věřit, protože jejich osobní zkušenost je jiná. Zejména tady u nás v Česku, kdy pro většinu Čechů je všechno špatně. 

Když mi bylo šedesát, tak mi rozhodně nebylo do zpěvu. Naopak. Bylo to nejhorší období mého života. V zaměstnání jsem totálně vyhořel, zemřela mi maminka, tragicky zahynul syn a byla mi diagnostikována rakovina jater. Teď už je ale dobře a nebýt toho blbého covidu, tak bych řekl, že výborně.

Zítra to bude už týden, co jsem byl pozitivně testován na covid, nicméně o čich ani chuť jsem nepřišel. Měl jsem jen rýmu a kašel, což  jsem vyléčil čajem s citrónem a medem. Maximální teplotu, kterou jsem si doma v karanténě naměřil, byla 37,4 stupně Celsia. Zákaz vycházení mi končí ve čtvrtek, ale vzhledem k počasí mi nijak nevadí, že teď nemohu na golf. Vlastně nikam, ale protože patřím mezi lidi, kteří se dokáží radovat z maličkostí, tak se ani v karanténě nenudím. Prostě "jaký si to uděláš, takový to máš"

 

 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 9.11.2020 11:02 | karma článku: 27,84 | přečteno: 1077x