Navzdory průzkumům vyhrál Fico a strana SMER s vyšším rozdílem než se čekalo

Progresívne Slovensko skončilo až na druhém místě a jsem zvědav, jak to bude dál. Bude na Slovensku vládnout koalice SMER, HLAS, SNS nebo PROGRESÍVNE SLOVENSKO s bůhví s kým? Osobně bych si vsadil na pragmatickou variantu. 

Prezidentka Čaputová bude muset pověřit sestavením vlády Fica a bude zajímavé sledovat povolební jednání stran, které se dostaly do slovenského parlamentu. Jazýčkem na vahách kdo s kým a proti komu a čemu bude Peter Pellegrini s HLASem.

Byl jsem teď týden na dovolené v zahraničí konkrétně v Turecku. U moře bylo krásně a v hotelu jsme strávili pohodový čas, bezkonfliktní čas ve společnosti Turků, Němců, Rusů a Čechů. Bylo mi šumafuk co se děje v Česku nebo na Slovensku o Ukrajině nemluvě. Užívali jsme si sluníčka, moře, dobrého jídla i pití. 

V sobotu jsme se vrátili domů a po dlouhé době jsem si pustil televizi. Nikoli však tu českou. Tu dlouhodobě prakticky nesleduji podobně jako paní senátorka Kovářová, protože i já jsem toho názoru, že ČT není nezávislá a už vůbec ne objektivní viz Existuje nezávislá televize? - Blog iDNES.cz

Díval jsem se na O2TV Fotbal konkrétně na zápas Sparta Praha vs Viktoria Plzeň.  A byl to hodně koukatelný fotbal na rozdíl od derby mezi Slávií a Spartou. To s fotbalem moc společného nemělo...

Ale abych se vrátil k té České televizi a její nezávislosti. Podobně jako v souvislosti s volbami v USA (když vyhrál Trump), tak se opakovala situace teď v souvislosti se slovenskými volbami, kdy se prý v ČT kolem půlnoci slavilo vítězství Progresívného Slovenska. Já už tou dobou dávno spal a předběžné výsledky jsem se dozvěděl až ráno, když jsem si ke snídani pustil slovenskou soukromou televizi ta3.

Je neděle a nehodlám si ji kazit tím, že bych si pustil nezávislé komentátory ČT, kteří budou hodnotit výsledky voleb na Slovensku. 

Voliči na Slovensku rozhodli a karty jsou rozdány. Co bude dál? Děj se vůle Boží. Já si dnes pustím jen 02TV Sport, abych sledoval vítězství Slávie v Teplicích...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Beránek | neděle 1.10.2023 10:06 | karma článku: 33,60 | přečteno: 1039x