Koho volíš? Pellegriniho nebo Korčoka?

Neznám ani jednoho a tak jsem se zeptal slovenských přátel při nedělní grilovačce. Latiníci tvrdí  "In vino veritas". Víno sice tentokrát nebylo, ale měli jsme v sobě pár piv. Nejenom těch plzeňských, ale taky výborný Moscow Mule. 

Pillsner Urguell nebo Gambrinus zná každý, ale ten koktejl jsem objevil teprve nedávno. Jenom nevím, jestli se k tomu mám přiznat. Hrozí totiž nebezpečí, že mne někdo označí za dezoláta, když piji ruskou vodku, a budu v jistých kruzích společensky znemožněn. Ale víte co? Je mi to šumafuk. Konec konců mám to už dlouho napsáno v záhlaví svého blogu: 

 Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní... 

 Ale k věci. Volíš Losnu nebo Mažňáka? Trumpa nebo Bidena? Petra nebo Pavla? Korčoka nebo Pellegriniho? Nebo volit nejdeš?

Mí slovenští přátelé, kteří žijí a pracují u nás v Česku, mají jednoduché rozhodování. Nebudou volit ani jednoho, protože korespondenční volba ještě není na Slovensku zavedena. Vůbec jim to ale nevadí. Nemusí řešit, kdo z těch dvou je menší zlo nebo větší dobro. 

A jak to na Slovensku o víkendu dopadne, je mi taky jedno. V mém životě se nezmění zhola nic. Sice se chystáme s kamarádem a jeho manželkou podívat se do Bojnice a okolí, ale nemyslím si, že by nově zvolený prezident měl nějaký vliv na směnný kurz euro/koruna. Nehledě k tomu, že pobyt včetně polopenze jsem už dávno zaplatil.

Mnohem víc mne však zajímá jestli v  listopadu v USA vyhraje Biden nebo Trump a hlavně, kdy nastane mír na Ukrajině. Ten je však nedohlednu.

Mne však čeká těžká volba tady a teď. Mám jet v sobotu na první letošní golfový turnaj do Molitorova nebo do Edenu na derby Slávie s Bohemkou? Babo raď...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Beránek | středa 3.4.2024 18:24 | karma článku: 25,61 | přečteno: 1440x