Jen Bůh ví, jaká katastrofa nastane, až vyhraje Biden.

To, že to jde v USA  od desíti k pěti, je fakt. Ona vlastně celá ta západní civilizace, ke které jsme zpoza železné opony nekriticky vzhlíželi jako k ráji na zemi. Tedy určitě ne všichni, ale mnozí z nás co zvonili kličema 

na Václavském náměstí v listopadu 1989. Skandovali jsme "svobodu, svobodu, svobodu" a ani ve snu by nás nenapadlo, jak bude vypadat Západ za 30 let. A že v Česku nám bude vládnout slovenský estébák.  A oni jsou rozlezlí všude...

Té svobody máme čím dál tím míň a zdá se, to ani nikomu moc nevadí. V této souvislosti mi přišel dnes ráno na mysl citát Benjamina Franklina že "Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost"

Volební průzkumy sice naznačují že je rozhodnuto a že Trump prohraje, ale průzkumy se často mýlí. A upřímně řečeno byl bych rád, kdyby jim to nevyšlo ani teď. Ať chceme nebo nechceme USA jsou pořád světová velmoc, a tyhle volby budou mít stejně jako ty minulé celosvětový dopad.

Donald nasbíral hodně plusových politických bodů v zahraniční politice, ale doma jich taky dost ztratil v souvislosti s koronavirovou situací. Nestydím se za to, že bych přál jemu i jeho voličům, aby znovu vyhrál, protože pak bych viděl nějaké to světýlko na konci tunelu. A Trumpovi fandím i proto, že věří v Boha. Na rozdíl od všech těch sociálních inženýrů, kteří si hrají na Boha a nejlíp vědí, co prý je pro nás dobré a co nikoli.

 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 2.11.2020 11:18 | karma článku: 37,05 | přečteno: 1753x