Havel se v hrobě obrací. Tohle by ho asi ani ve snu nenapadlo

33 roků po listopadu 1989 jsou největšími favority na českého prezidenta dva bývalí kariérní komunisté. Slovák Andrej Babiš s krycím jménem Bureš a voják Petr Pavel s krycím jménem Pávek. Zlatý Zeman, Klaus nebo Havel.

Nedávno jsem tu napsal glosu, že "Volím menší zlo, ale i tak často nevím, co je správně"

Upřímně řečeno nemyslel jsem si, že do toho Babiš půjde, protože jsem se domníval, že nepůjde do předem ztracené bitvy. Zmýlil jsem se, ale na druhou stranu se máme na co těšit. Očekávám tragikomedii s prvky hororu. Někdy to asi bude i dost nechutné, ale tak to většinou  před prezidentskými volbami bývá. 

Když se teď tak dívám na soupisku, kdo všechno se hodlá ucházet o trůn, tak moc kandidátů, kteří mají šanci dostat se do druhého kola, nevidím. Jakou asi může mít v přímé volbě šanci Danuše Nerudová, kterou prakticky nikdo nezná. Ani já jsem donedávna netušil, že existuje, ale teď už vím o koho jde. Jedná se o ekonomku, která by u zkoušky u Klause neprošla ani náhodou. Ten by jí prý nedal ani zápočet.  To jí možná i nějaké hlasy přidá, ale bude to stačit? Myslím, že nebude stačit ani to, že je žena a že chce být kandidátem mladých. 

Já už mladý dávno nejsem. Možná tak duchem, ale fakt v tuto chvíli nevím, komu to nakonec hodím. Opět však budu ve druhém kole muset volit menší zlo. A co si myslíš ty milý čtenáři? Je přímá volba rozumné řešení v naší domovině? Já si nejsem jist.

PS Místo zlatý Zeman, Klaus nebo Havel jsem měl raději  napsat Zlatý prciny, ale to by asi málokdo pochopil co mám na mysli...

Autor: Jiří Beránek | úterý 1.11.2022 9:24 | karma článku: 39,03 | přečteno: 11215x