Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

Zlatý prciny..tak gynekoložka nejsem, ale pochopila jsem ;-)R^

0 0
možnosti
JK

Během posledních voleb prezidenta na Slovensku se Češi divili, koho si to Slováci vybrali do druhé kola. :-) Na výběr moc toho tehdy nebylo - jeden tajtrlík větší než druhý. Teď to samé čeká Čechy.

Jak jsem byl kdysi pro přímou volbu prezidenta, tak teď se mi stále víc a víc zamlouvá předešlý systém, ve kterém prezidenta volí poslanci v parlamentu. Tam se nemůže stát, aby se do funkce dostal nějaký politický mimoň, politická nula, která o politice ví velké kulové.

Takové dvě nuly byly, resp. jsou prezidenty na Slovensku teď - bývalý Andrej Kiska a současná prezidentka. Zuzana Čapútová. Její pozitiva začínají i končí u vzhledu a šatech, co nosí. Jinak prázdná makovice.

0 1
možnosti
JK

A ono je to přesně naopak. ;-)

1 0
možnosti
JJ

Tak prostý, jednoduchý článek a tolik reakcí.... Jistě předvolební boj začíná... A Havla bych nepodceňovala, ten byl na nás zvyklý, ten nás znal, tu naši českou absurditu. Takže v hrobě se podle mě neobrací, leží klidně, možná se trošku usmívá a stejně věří , že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a je mu jedno, že se mu za to někdo vysmívá. Já si hlavně myslím, že přímá volba prezidenta je v parlamentní demokracii chybou.

0 0
možnosti
PB

P84e96t43r 27B13u35r32i87a27n

2. 11. 2022 11:18

Zlatý prciny, jasně, souhlas. Ale hned po nich Zlatý Babiš!!!

0 0
možnosti
JJ

Já vám rozumím i když v něčem nesouhlasím. Můj odhad je ten, že do druhého kola postoupí Babiš s Nerudovou, takže vaše volba bude jednoduchá. A věřte, že z těch správných a nejsledovanějších médií toho o Nerudové uslyšíme ještě dost a dost. Model "Čaputová" zafunguje i u nás.;-)

5 1
možnosti
ŠM

a kam potom s ní? vždyť ji posílají vejš, jen aby se jí zbavili....

0 0
možnosti
DK

Zlatý Zeman...

Zbytečné číst dále.

6 2
možnosti
PD

Možná je problém v tom, že chcete od prezidenta/ky něco jiného, než co byste od nich _měl_ chtít.

Já nepotřebuju prezidentku, která bude světově proslulá ekonomka nebo celorepublikově uznávaná chirurgyně co zachránila tisíce životů operacemi mozku.

Potřebuju - a myslím, že to potřebujeme všichni - někoho, kdo:

1. má pokoru a schopnost říct "Jsou věci, kterým nerozumím",

2. ve vypjatých a dramatických situacích nabídne vlídnost, podporu, uklidnění situace,

3. dokáže upozadit vlastní ego a pracovat pro lidi, místo pro sebe

Vezměte si například Zuzanu Čaputovou na Slovensku: Nevybavuji si, že by udělala někdy jakoukoliv mezinárodní ostudu, a když nedávno došlo k teroristickému útoku, tak šla na místo a nabídla obyčejné lidské objetí. Nebála se dát najevo emoce a vyzývá k tomu, aby k sobě lidé byli milejší.

Kdy naposled Zeman nebo svého času Klaus udělali něco podobného? Z nich to ego přímo čiší/čišelo, u Klause se pohrdání ostatními projevovalo arogantním tónem, u Zemana jedovatými bonmoty a urážkami.

To, že Nerudovou téměř nikdo nezná, znamená, že nestrávila posledních 20 let vytrubováním, jak je dokonalá a jak by si měli všichni sednout na zadek, kdykoliv otevře pusu.

8 4
možnosti
PD

A možná ještě z jiného soudku: Asi znáte heslo "(Jen ten) kdo nic nedělá, nic nezkazí." Jasně, každý z nás si umí představit v roli prezidenta někoho, kdo udělal velké věci, někoho, kdo je mezinárodně uznávaný ve své dosavadní umělecké, akademické nebo kdovíjaké jiné kariéře. Jenže takové velké věci téměř zákonitě znamenají, že takový člověk šlápl na kuří oko spoustě lidí, kteří mu nemůžou přijít na jméno. Já jsem třeba doufal, že by na prezidenta před 5 nebo 10 lety mohl kandidovat Zdeněk Svěrák, ale toho spousta lidí nemůže vystát, protože se angažoval proti "establishmentu" v dobách Stávky v ČT a při jiných podobných záležitostech.

Někdo by zase chtěl nějakého super úspěšného podnikatele, ale ti zase budou extrémně vadit například ekologicky smýšlejícím lidem nebo těm, komu podnikatelská dravost a "chůze přes mrtvoly" vadí.

Takže můžeme mít buďte prezidenta-osobnost, kterou ale polovina národa nesnáší (Zeman, Klaus), nebo prezidenta-želé, které je všem celkem jedno a může tak maximálně příjemně překvapit.

1 1
možnosti
MK

Havel, ten prezident po mě přijde potopa?

3 5
možnosti
JM

J11a53n 18M82a22r84e14k

1. 11. 2022 23:32

Tak podle těch 3 bodů takového politika nenajdete.

0 0
možnosti
RC

Zlaty Zeman? Vzdyt je tez komunista! No a Klaus se Zemanem jsou podobni... radeji nechtejte vedet co.

4 2
možnosti
PM

Nedělejte si iluze, z dvouset havlovo poradců byla stovka práskačů stb.

8 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,48
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik