Cenzura na Facebooku horší než jsme si mysleli

Zjistil jsem to dnes ráno a nevěřil jsem svým očím. Sním či bdím? Začátkem září jsem totiž napsal příspěvek "Cenzura na Facebooku v praxi", jak FB svévolně maže příspěvky, které se mu nelíbí.

Bohužel nebyla to žádná náhoda, ale evidentně trend, který je realitou současnosti.

Mnozí z nás seniorů na vlastní kůži zažili praktiky STB, která sledovala co děláme i jak přemýšlíme, ale dnes je to snad ještě horší. Tedy co se týče cenzury a autocenzury. Fakt jsem nečekal, že třicet let po "plyšáku"  se dožijeme časů, kdy svoboda slova bude všemi možnými i nemožnými způsoby potlačována. 

V mém oblíbeném pořadu TIKI TAKA se kromě jiného diskutovalo o situaci, která nastala po zatčení místopředsedy FAČRu Romana Berbra. K tomu se nejemotivněji vyjádřil herec a taky velký milovník golfu Pavel Nečas. "Ve mně se pění krev. Estébáci, nemorální lidi, kteří udávají jsou vycvičený koumoušema, jak likvidovat lidi..." Ve svém rozhořčeném vystoupení se pustil nejenom do Berbra, ale i do premiéra Andreje Babiše.

A protože vím, že moc lidí to nevidělo (pořad je vysílán na O2TV Sport každé pondělí večer od 20:00), dovolil jsem si ten dvouminutový proslov sdílet na svém FB profilu.  Bohužel dnes ráno u snídaně jsem zjistil, že cenzoři opět zasáhli a to video odstranili.  Tady máte důkaz, že nekecám: 

Mé vlastní foto z FB profilu

 

Autor: Jiří Beránek | středa 25.11.2020 11:11 | karma článku: 31,90 | přečteno: 1484x