Čeho je moc toho je příliš aneb třetí dávku už si píchnout nenechám

A MeSES doporučuje spojit přeočkování třetí dávkou vakcíny proti covidu-19 s očkováním proti sezonní chřipce. Tak to jsem zvědav kolik lidí si nechá píchnout současně obě vakcíny. Každou do jiné ruky. Nebo obě do jedné? 

Jsem 65+ takže nejvíc "ohrožená skupina", ale já se ohrožený vůbec necítím. Ani covidem ani chřipkou.  Proti chřipce jsem se nikdy v životě očkovat nenechal. Měl jsem ji naposledy někdy před 20 lety a bylo mi fakt blbě. Horečky 39 a sotva jsem se doplazil na WC. Nicméně organismus si s tím poradil a od té doby jsem ji už nikdy neměl. A ani ve snu mne nenapadlo, že bych se proti chřipce měl nechat očkovat.

17.4.2020 jsem tady trošku humorně napsal příspěvek "Povinné očkování proti COVID-19. Ano či ne?" aniž bych tušil, že nebudu daleko od pravdy. Kromě jiného jsem v tom blogu napsal že se povinně očkovat nenechám. Nicméně po roce jsem svůj názor změnil. Ne proto, že to je povinné nebo že bych se bál, že umřu, ale nechal jsem si to píchnout jedině proto, abych mohl chodit do Edenu na fotbal a abych mohl cestovat po světě když jsem ještě fit a když mám ještě chuť. Ono to cestování člověku umožní hezky srovnávat jak to vypadá  venku... Například minulý týden jsem byl na Slovensku a na hranicích nás nikdo nekontroloval. Ani při cestě tam ani na zpáteční cestě. A předpokládám, že stejné to bude i  příští týden až vyrazíme do Chorvatska.

Platnost stávajícího certifikátu mi vyprší až 10.6.2025, ale nikdo z nás neví co bude na podzim nebo za rok. Jednu jistotu ale mám. Permici do Edenu letos využiji určitě víc než loni, kdy mi byla naprosto k ničemu. Starost mi ale dělá velká marodka sešívaných. Covid nemá nikdo, ale zraněných hráčů máme strašně moc. 

Nevím jak vy, ale já nemám v plánu se nechat přeočkovat třetí dávkou. Apropó roušku na hubě jsem neměl ani nepamatuji. Ani v obchodě, ani ve vlaku, ani v tramvaji nebo v metru. Nosím ji jenom v kapse, kdyby někdo hodně buzeroval... To se mi stalo naposledy někdy před dvěma měsíci v Bille.

 

 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 30.8.2021 16:30 | karma článku: 42,56 | přečteno: 9831x