Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Podle jakých pravidel budou praktičtí lékaři očkovat, když odborné stanovisko EMA není známo? Podle čeho vydává doporučení Č. vakcinologic. společnost - jaké má výzkum. studie? Oč se opírají názory členů MeSES - ani jeden tento orgán v ČR není ustavován na základě zákona s určitou odpovědností za svá doporučení.

0 0
možnosti
VB

Brzy vám nabídnou i čtvrtou dávku - viz dnešní článek v Idnes.cz: izraelsk. premiér. Podle zahranič. zdrojů, které píší o Izraeli a prý získaly informace od jejich ministerstva, byli v nemocnicích nyní z 85 % ti plně očkovaní. Mezitím se masivně začalo očkovat třetí dávkou, a to i u těch mladších - je zřejmé, že vakcíny proti covid-19 mají hodně nižší účinnost, než se přiznává. A už se mluví i o té čtvrté dávce! Zajímalo by mě stanovisko výboru pro bezpečnost vakcín PRAC při EMA: zda mají jednotné stanovisko na třetí, ev. čtvrtou dávku, v jakém časovém rozmezí a u koho. Experimentální vakcíny se rychle stávají ještě více experimentálními, kdy si s nimi jednotl. země bez výzkum. studií nakládají velmi svévolně. Budí to pouze nedůvěru občanů.

0 0
možnosti
PP

Jak vidím, svět je plný odborníkům, kteří rozumí očkování. Proč to nenechat na doporučení praktického lékaře, který a) tomu rozumí a má s tím zkušenosti, dobré i špatné, b) zná nejlépe zdravotní stav pacienta, tedy může doporučit postup "na míru", tedy druh vakcíny, kdy a jak očkovat.

0 0
možnosti
JV

J83a34n 32V90a33c94e73k

1. 9. 2021 12:26

Lidi jako vy, může vyselektovat jen smrtnost viru. Pak hlásání takových jako vy by najednou umlklo a Vy by jste se někde krčil, aby na vás vir neskočil. Kašlat na druhé je bezohlednost.

0 0
možnosti
JS

J22a68n 22S62o61u90č41e53k

1. 9. 2021 13:00

Smrtnost covidu je malá. Normálně zdravý člověk má šanci zemřít na covid asi takovou, jako zemřít při autonehodě. Z tohoto pohledu se mně nucené očkování zdravých lidí jeví jako zbytečné a zmanipulované. A opět pokládám otázku. Jak se podle Vás projevuje bezohlednost zdravého člověka, který odmítá nosit překážku v dýchání?

2 0
možnosti
VK

Pán je příkladem arogantního ignoranta!! Chlubí se tím, že nenosí roušku!!Rv Kvůli takovým se odkládaly neakutní operace!!Rv

0 3
možnosti
PK

Lež.

1. Roušky nemají s epidemií co dělat, nijak ji postřehnutelně neovlivňují.

2. V tuto chvíli jsou už naprosto neodůvodněné a neodůvdnitelné.

Bohužel, nechal jste si vymýt mozek. Už jen to, že jako jediná země s povinnými RESPIRÁTORY jsme nejpromořenější na světě, váš plivanec popírá. Rv

5 0
možnosti
RK

Nyní vymysleli inteligentní lidé novou argumentaci: před covidem vy vystrašení jste roušky také nenosili.

Nenosili. Nenosil je nikdo. A většina nedodržovala ani to minimum omezení, která bylo při chřipkových epidemiích doporučována. A přesto nebyly zahlcené nemocnice ani v tom nejhorším chřipkovém období, nebylo tolik úmrtí spojených s chřipkou.

Vezmu jedno doporučení, na které plno lidí kašlalo: nepřecházet chřipku, tudíž ji dál nešířit, snížit riziko komplikací způsobených chřipkou. I můj bývalý šéf se, dalo by se říci, posmíval lidem, co s chřipkou šli na neschopenku. Dle něj se dalo do práce i z práce dostat a pak byl člověk v teple v kanclu, což i s teplotou a dalšími problémy vydržel.

Už tehdy jsem byl dle zdejších znalců a bojovníků za svobodu totalitní h..., protože jsem chrchlajícího kolegu s evidentní horečkou tak dlouho otravoval až zašel k doktorovi a ten jej poslal na neschopenku s chřipkou.

2 0
možnosti
Foto

Asi chtěl bývalý šéf plnou kancelář marodů. 

0 0
možnosti
Foto

Do jisté míry uvažuji jako autor. Necítím se být ohrožen covidem, proti chřipce jsem nebyl nikdy očkován, avšak rád cestuji, plavu a zajdu na pivo. Očkovaný tedy jsem a nastavená pravidla s rouškou dodržuji. Dívám se na to totiž i jinak. Mám zodpovědnost vůči sobě a druhým. Máme tu určité zákony a pak je na mně, jestli s nimi souhlasím, přizpůsobím se nebo se rozhodnu žít mimo civilizaci, či dokonce rodnou zemi opustím a budu žít tam, kde mi to více vyhovuje.

S přáteli a rodinou se vídám a je na společné dohodě, jaké riziko nákazy pro sebe představujeme. Už dříve když byl někdo nemocný, tak jsme se prostě viděli jindy. V MHD, obchodech a obecně vnitřních prostorách, kde nelze probrat zdravotní riziko se všemi účastníky pak jednoduše roušku nosím.

0 0
možnosti
JS

J21a46n 63S31o62u56č13e13k

1. 9. 2021 9:35

Nezlobte se na mě, ale to ohánění se zodpovědností vůči jiným se poslední dobou stalo jakousi mantrou. V podstatě nám bylo podsunuto již jen tím nesmyslným sloganem "moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě". Ano, každý by měl být zodpovědný a pokud se necítí dobře, neměl by kýchat a kašlat na kolegy v práci nebo spolucestující v tramvaji. Měl by se jít léčit a uzdravit. To beru. Ale proč se mám cítit nezodpovědný vůči ostatním jen tím, že nechci nosit kus zbytečné látky na obličeji, když jsem zcela zdráv? Od počátku této covidové hysterie se stýkám se svými nejbližšími i se svými přáteli zcela běžně a všichni jsme si vzájemně řekli, že roušky ne. Nikdo za ty dva roky covidem neonemocněl. Tak nevím, jestli to bylo tou naší nezodpovědností?

6 0
možnosti
Foto

A mimochodem, i nakažením pouhého jednoho člověka při cestování autobusem bez respirátoru můžete poslat do izolace a karantény třeba celou třídu, učitele, rodiče a jejich spolupracovníky, sourozence, spolužáky a učitele sourozenců,...

Říká se tomu exponenciální šíření, kdybyste to náhodou nevěděl!

O utrpení některých nakažených, nákladech těch rodin na karanténu, léčení a na překonávání dlouhodobých následků u některých nakažených, o opatřeních, která se budou muset (byť lokálně) zavést ani nemluvě.

Loni na konci srpna to také vypadalo, že máme vyhráno. Spousta nemocných tady bude, i když máme část lidí naočkovaných a imunních - pořád jich totiž není dost!

Opravdu jste tak sobecký a ještě se tím chlubíte?

0 8
možnosti
PK

;-D Vy už jste tu zas? Zajděte si k psychiatrovi, uděláte lépe. R^

2 0
možnosti
PK

Jsem též 65+ a očkovat se rozhodně dám a roušku v prostorech, kde je to vyžadováno rozhodně nosím. Pokládám to za slušné a ohleduplné. Názory pana autora, který není ojedinělý, pokládám za sobecké, bezohledné a arogantní. Dle mého názoru pokud se nenechá očkovat, je to do značné míry jeho věc. Ovšem chování vůči spoluobčanům již jeho věcí by nemělo být.

5 8
možnosti
PK

Kontrolní otázka: do které doby budete pokládat za "slušné" nošení roušky v budovách? Až vám povolí vláda, že už je to slušné? :-P

9 0
možnosti
JS

J84a24n 49S47o22u70č91e74k

1. 9. 2021 6:57

A ona možná ani ta třetí dávka nebude konečná. Žádná tečka za covidem se totiž nekoná a rozhodně ne proto, že se určité procento lidí nechá naočkovat. To jsou lži a byly to lži od počátku. Kupodivu si nikdo nepokládá otázku, jak covidovou infekci léčit. Pozitivního prostě zavřou do karantény a žádné léky mu nikdo nepředepíše. Když s možností léčby vystoupil třeba profesor Beran, byl rychle umlčen. Všichni jsou nuceni jen do očkování. A za nejnebezpečnější považuji to, že lidé se nenechávají očkovat kvůli ochraně před onemocněním, ale očkování je prezentováno jako jakási vstupenka do normálního života. Nechceš se nechat očkovat? Dobře, ale zakážeme ti chodit mezi lidi, zakážeme ti téměř všechny společenské aktivity, zakážeme ti cestovat. To je zrůdná totalita a brutální vydírání. Bohužel mnoho lidí nemá již sílu mu odolávat. Myslím si ale, že s tou třetí dávkou to již poněkud přehnali.

10 0
možnosti
PK

Léky už jsou, např. před pár měsíci prezentovaný izraelský sprej, který velmi účinně zlikviduje vir už v počátku, na sliznici. Ale teď už je dlouho ticho po pěšině ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 19,50
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik