Zkreslené vidění – Dobrý vtip

Ilustrovaný podčárník aneb zamyšlení nad některými jevy v životě pozemšťanů a vztahy, které se jich nějakým způsobem týkají.
Čulibrk - 035

Smyslem pro humor se projevuje člověk dospělý, duševně na výši, zdravě sebevědomý a přiměřeně inteligentní. Takový dokáže ocenit i vtip, který si utahuje z něho samého. Oproti tomu jsou lidé, společenské skupiny a i národnosti, kteří a které takový smysl nemají.

Začnu-li odzadu, tedy mám za to, že schopni si ze sebe střílet jako nikdo jiný jsou Židé. Znáte nejkratší židovský vtip? ,,Zaplatím!“. Na opačné straně stojí muslimové, kteří pro karikaturu Mohameda v roce 2015 vyvraždili pařížskou redakci humoristického časopisu Charlie Hebdo a plno lidí kolem zranili.

Poslední dobou se neomarxisté v západoevropských státech snaží upevňovat svou moc i různými (a občas i hrůznými) represivními nařízeními. Například ve Velké Británii hrozí prý za urážku rasové, náboženské nebo sexuální menšiny půlroční vězení. Což je přímo ukázkový příklad přetvářky ve jménu multikulti ideologie a politické korektnosti. Donedávna byla anglická demokracie vzorem pro ostatní státy. Nyní se tam vtipy asi budou muset vyprávět pouze v soukromých klubech. Po prověření dosavadních členů a ujištění se o nepřítomnosti štěnic. Veřejně tedy bude možné diskutovat pouze o počasí. Je ale známo, že v tom jsou tamní ostrované mistři.

Situace u nás není o mnoho lepší. Ačkoli… ono záleží, kdo a z koho si dělá legraci. Například před několika lety, shodou okolností také roku 2015, vyšplhala skupina jakobyumělců na střechu Pražského hradu a snažila se zneuctít prezidentskou standartu a i prezidenta samého. Jejich stíhání vyšumělo do ztracena a média to podávala jen coby dobrý vtip. V civilizovaném státě by takoví nevychovaní zmetci strávili alespoň několik měsíců v nápravném zařízení (jestliže by si to vůbec dovolili provést).

Je zvláštní, za co se jinde trestá a za co se zde netrestá.

Nechci být podezříván z přílišného pesimismu, ale v případě, že současní sociální inženýři u moci vydrží ještě nějakou dobu, budou jediné povolené a tolerované vtipy o zdravých bílých heterosexuálních mužích.

Protektorát sice nepamatuji, ale horší to v tomto směru být nemohlo.

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 12.10.2018 13:30 | karma článku: 12,17 | přečteno: 300x