Zkreslené vidění - Demokratické hlasování

Je spousta politiků, kteří se ohánějí demokracií. Pokud se jim to hodí do krámu. Jestliže ne, hlasitě kvílejí, urážejí oponenty, organizují demonstrace a vůbec se chovají jak rozmazlení haranti.
Čulibrk - 101

 Demokracie je dobré a chválihodné společenské zřízení. Proto má spoustu parazitů, cizopasníků a vykladačů. Asi nikdo z nás nespatří nikdy její pravou tvář. Stejně jako se nelze dočkat vlády spravedlnosti, světa bez lží nebo lidské poctivosti. Tím více odsouzeníhodné je úsilí některých lidí, kteří se snaží prosazovat věci a principy, které s ní nemají nic společného, či ji přímo ničí.

 Opravdu vůbec nemám na mysli různé krádeže majetku státu a tedy majetku našeho, které bývají často vyčísleny v milionech, desítkách a stovkách milionů a vůbec v penězích, jaké si běžný smrtelník ani neumí představit. A které se už nikdy nevyšetří, protože nádory tohoto druhu jsou mezi sebou propojeny jak metastázy rakoviny. Současné soudy jsou spíš jen chabou náplastí na zalepení huby veřejnému mínění. Snad historici za několik desítek let něco zjistí. A spravedlivější politická reprezentace uspořádá možná nové restituce.

 Někteří vidí nebezpečí v SPD Tomio Okamury. Jsou mu přičítány extremistické názory, rasismus, nesnášenlivost, nekorektnost, islamofobie. Zda je to opravdu tak, je na jinou a delší debatu. Stačí chvíli dávat pozor, kdo takové výkřiky hlásá. Předáci opozičních stran, které se sdružily a samy sebe nazvaly Demokratický blok. Věřil by mi někdo, kdybych se prohlásil nejchytřejším člověkem? Samozřejmě, mohl bych být ještě rád, kdybyste si jen klepali na čelo. Přitom třeba pan profesor Petr Fiala, vůdce ODS, není žádný hlupák.

 Stát stále více zasahuje do běžného života svých občanů. Ovšem jeho posláním je jen spravovat věci veřejné a plést se do soukromí co nejméně. Výsledkem je dvousettisícová armáda lidí na dávkách, téměř půl milionu státních zaměstnanců, šikana kuřáků namísto důvěryhodné podpory odvykání kouření, obtěžování lidí nutností s každou maličkostí chodit po úřadech namísto propojení databází atd. Je toho moc.

 Snad bych ještě zmínil, že někteří Britové před vystoupením z EU opravdu uvažovali o vypsání nového referenda, které by přineslo kýžený výsledek. Ten správný, vyhovující jejich představám o demokracii. Jsou to stejné představy, jaké zakazují používat některá slova, například cikán, černoch nebo teplouš, přikazují nazývat vrahy vyšinutými pomatenci, obavu o bezpečí mají za islamofobii a snahu o slušnost za přetvářku, nedostatek či provokaci.

 Čulibrk by rád poznal demokrata. Nevíte o nějakém?

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 17.1.2020 13:30 | karma článku: 29,95 | přečteno: 785x