Vajíčka, kameny a co dál? Gilotina?

Když jsem viděla fotku Topolánka s čůrkem krve na obličeji, trošku mě zamrazilo. Přeci jenom, Paroubkovi po tváři tekly "pouze" žloutky a bílky. Jakmile ale začnou vzduchem lítat šurty a téct malinovka, je to špatný.

Absolutně tu nebudu hodnotit to, jaký je Topolánek člověk a politik, protože ať už je jakýkoliv, kameny se po lidech prostě házet nemají. To bychom za chvíli mohli svou nespokojenost vyjadřovat vrháním nožů, ostrými náboji nebo rovnou gilotinou.

I když by to ve výsledku možná České republice pomohlo, jelikož obroda našeho politického osazenstva je už docela nezbytná, tak tohle není ta správná cesta. Násilí totiž plodí jen další násilí.

Navíc jsme přistoupili na systém zastupitelské demokracie a bylo tedy nanejvýš vhodné, abychom se jako demokraté chovali. Že politici se tak sami mnohdy nechovají? Možná, ale naše síla by měla být právě v tom, že demokracii budeme podporovat a ne jí podrážet nohy tím, že se budeme vyjadřovat jako neandrtálci.

Doufám tedy, že vrhače brzy dopadnou a potrestají a že páteční hod kamenem na Topolánka zůstane v dějinách ostrých útoků na české politiky osamocený. A taky doufám, že ostatní do rukou vezmou raději volební lístky a svůj názor projeví jako civilizovaní lidé. Protože nejlepším a nejefektivnějším útokem jsou svobodné volby.

Autor: Pavla Jeřábková | sobota 22.8.2009 13:05 | karma článku: 25,44 | přečteno: 1990x