Nestačilo už to šílenství kolem demonstrace?

Zjitřené emoce okolo sobotních událostí na Václavském náměstí již začínají postrádat jakoukoli smysluplnost. Chyby jsou na všech stranách, ale mediálně to příliš není vidět.

Petr Fiala označil za proruské organizátory, není přeci jen takový blázen, aby si to troufl říct o protestujících. To, že se ovšem v podstatě vyhnul reakci na to, proč tam většina lidí byla, je také fakt a je to velká chyba. Reaguje jakoby bokem na Twitteru. Jenže už zcela pochopitelně mnoho lidí ztrácí důvěru v jeho řeči. Řešit energetickou krizi na úrovni EU je naprosto scestné. Je jasné, že když začne lézt tlusté do tenkých, budou se evropští politici starat především sami o sebe. Nějaká ČR je nebude zajímat. Síkelovy řeči o zřízení státního distributora pro instituce jsou také kouzelné. Nakonec řekne, že účel bude jen jeden, dát organizacím slevu. To už je naprosto zoufalé. Problém je, že není alternativa. Stačilo mi dnes vidět Schillerovou, jak hodnotí navýšení schodku o 50 miliard. Tahle rozhazovačná a bezpáteřní bytost by měla chodit kanály. Ne, to jistě nebude. 

Žádat o přímé smlouvy s Ruskem ohledně dodávek plynu považuji za bezcharakterní a eufemisticky řečeno krátkozraké. To raději ty Araby, jsou na prvním místě obchodníky, Rusové jsou na prvním místě imperialisté. Označovat 70 nebo 100 tisíc lidí (není to fuk?) na Václaváku za fašisty, zrádce a já nevím co ještě, považuji za naprosto nepřijatelné. Když jsem sledoval přenos, říkal jsem si především, co asi tam ti lidé cítí, ten humus, který dostávali do hlavy, byl fakt za hranou. Na pódiu slet odpadu. Ano, ti lidé si asi měli zjistit, kdo to svolává, ale jsem přesvědčený, že většina z nich byla velmi zklamaná. Šli tam prostě proto, že jsou nespokojení. Z jedné strany to víc než chápu, sílí ve mě pocit, že vláda je dost nekompetentní. Ale asi by tam také chtělo jít za nějakou alternativou, za nějakým řešením. A to nikdo nenabízí. 

Autor: Jaroslav Červenka | středa 7.9.2022 9:07 | karma článku: 24,86 | přečteno: 1101x