Adorujme Miloše Zemana

Po včerejším opět vskutku státnickém projevu Miloše Zemana se na blogu vyrojilo množství článků a příspěvků týkajících se onoho počinu. Všude postrádám jeden faktor.

Je nutno uznat, že Miloš Zeman býval inteligentní a obratný řečník se schopností oslovit davy. Jen málokdy jsem se za jeho politickou kariéru ovšem setkal s kritikou klíčového a rozhodujícího atributu jeho osobnosti. 

Udivuje mě, že při všech bonmotech, Šloufech, dobrodružných plavbách na člunu, Grosech, Tvrdících, opoziční smlouvě a jiných záležitostech, si jeho voliči nikdy neuvědomili, že jeho TAK zvaná lidovost je naprosto vyprázdněný pojem. Miloš Zeman vždy věděl, jak oslovit nejnižší pudy ve společnosti. Říká se tomu manipulace. Vždy přesně věděl, na kterou strunu udeřit, aby vypadal, že na rozdíl od jiných politiků, má všech pět pohromadě. Jeho obdivovatelé i dnes oceňují jeho odvahu říct nepříjemná slova. Není to odvaha, je to perfektní kalkul a vědomí skutečné nálady ve společnosti. Pochopitelně nemluvím o Vrběticích. 

Zeman je dnes již jen stínem onoho obratného manipulátora a jeho výkřik ke komunitě LGBT je jedním z výkřiků posledních. Mám svůj názor na komunitu LGBT. I kdyby souzněl s názorem Zemanovým (jako, že souzní jen omezeně), za žádnou cenu bych na něj názor neměnil. Je stejný již více jak dvacet let. I z osobní zkušenosti, svojí arogancí by mohl vydláždit Václavské náměstí a ještě by mu zbylo. Žijeme v demokratické společnosti a bohužel se vždy najdou lidé, kteří lačně skočí po rádoby moudrých řečech, aniž by si uvědomili, že takřka nikdy nejsou podloženy činy. Voličský hlas je hlasem zodpovědnosti. Má bývalá vysokoškolsky vzdělaná kolegyně mi při první prezidentské volbě bez obalu řekla, že ho volila. Když jsem se jí zeptal proč, řekla, má dobré bonmoty. V její prospěch musím napsat, že později přiznala svůj omyl. Je třeba, abychom konečně pochopili, že útočí-li Miloš Zeman na kontroverzní témata, jen říká, obdivujte mě, jak jsem statečný. Jak se nebojím porušit politickou korektnost, uznávejte mě, chci být prvním historicky lidovým prezidentem. Jsem někdo. Kdyby mohl být ještě volen, znamenalo by to, dávejte mi hlasy, i když ve funkci budu dělat něco úplně jiného.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Červenka | pondělí 28.6.2021 15:28 | karma článku: 43,89 | přečteno: 9938x