Věřím, že víra uzdravuje

Poslední tři měsíce se v mém životě dějí zajímavé věci. Tím, že se dějí ty špatné, se dějí ty dobré.

Vysvětlím... Díky těm šíleným prázdninovým vedrům, hicům, parnům, saunám... jsem téměř  přestala spát. A v důsledku toho jsem se přestala hýbat, dostávala jsem křeče, páteř byla v bolestivém rozpadu... atd. a já měla strach z nadcházejících nocí. Psychicky jsem byla vyřízená. Nechala jsem si koupit přírodní antidepresiva. Chvíli zabrala, pak zase nic. Strach z křečí a bolestí mi nedal spát. K tomu se přidaly i hádky s manželem, protože to byly skutečně náročné situace.

Párkrát jsem se díky cvičení, soustředění a hlubokého dechu dostala nad věc. Povolily mi ramena a dostala jsem hodně síly.

Stačilo si říkat: jsem obklopena krásnou duchovní přítomností. Jsem obklopena láskou. Život je tu pro mě. Těch slov jsem si byla plně vědoma a vypnula vše ostatní, vypnula jsem svoji mysl, jen jsem byla tady a teď.

Byly to povznášející chvíle, dokud jsem zase nezačala panikařit.

 A opět jsem padala na hubu.

Jenomže já se nevzdávám. Musím pochopit a hledat cestu. Věřím, že z každé šlamastyky vede cesta, když ji správně hledáme. Tedy nevyháníme čerta ďáblem.

Uvědomila jsem si, že v Bibli je mnohokrát napsáno: Neboj se! Měj sílu, člověče vzácný! Vaše duše, ať se neděsí. Vzchop se!

Ježíš oslovuje lidi:

Ženo! ... a žena se narovnala.

Vstaň, vezmi své lože a choď!

Neboj se, jen věř!

Zvedni ruku!

Otevři se!

Jeho autorita je naprosto pevná. A tak jsem si řekla, že i mě tak oslovuje... Věřím tomu? Pevně a hluboce? Podařilo se mi alespoň  na chvíli tak hluboké koncentrace přítomnosti - tady a teď - a v té chvíli jsem řekla: věřím... Ona ta slova vážně účinkují, přestala jsem se bát. Strach, stres a panika - to je úrodná půda pro plevel nemocí. Já se dosud stále bála toho, že mi bude zle, že budu hodiny  trpět... a pak se tak skutečně i dělo.

Až teď jsem si řekla, že se toho bát nebudu, co má přijít, přijde... a vzpomněla si na to, že jsem obklopena láskou, přítomností, zdravím... a okamžitě se mi ulevilo. O padesát procent je mi lépe.

Není třeba se bát ani nezdaru a  strachu. Prostě je to, jak to je. Není třeba omílat v sobě minulost, ani minulou hodinu, už je pryč, a tak stále je nový a nový přítomný okamžik, protože je zbytečné bát se toho, co bude.

A ta přítomnost v sobě skrývá sílu, protože se člověk zbaví tíže minulosti i obav z budoucnosti. A protože je skutečností.

Tady a teď máme vše, co potřebujeme. Tady a teď žijeme a máme v sobě klid.  Tady a teď se nemusíme bát. Jsme v přítomnosti...toho, v co jsme dosud jen doufali.

 

 

 

 

Doporučuji: Eckhart Tolle

 

 

 

 

 

Měj sílu!

V  každém z nás je prostor a možnost.

 

V tom je naše sounáležitost.

Lidé milí, opatrujte se... :-)

 

 

 

 

Autor: Jarmila Horáková | středa 23.9.2015 0:54 | karma článku: 14,97 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Jarmila Horáková

jak kvete červen

15.6.2023 v 15:07 | Karma: 14,05

Jarmila Horáková

Tati, prosím, nevol Babiše

9.1.2023 v 14:28 | Karma: 17,14

Jarmila Horáková

padesátka z jiného světa

13.7.2022 v 13:50 | Karma: 14,13

Jarmila Horáková

každý den korálek

22.6.2022 v 13:17 | Karma: 14,89