Tati, prosím, nevol Babiše

Toto je můj dopis tátovi, který je spíše modlitbou obecnou. Nebo vlastně i hodně konkrétní.Asi proto mi můj otec odpověděl, ať ho považuji za mrtvého a přerušil poslední trosky kontaktu. Někoho mi to připomíná. Že by A. B.?

TATI, NEVOL BABIŠE

 

Asi bych tuto strohou větu měla více rozepsat.

 

Ač nejsem fanda vypisování životních peripetií na fb a jiných soc. sítích, prostě ve veřejném prostoru, udělám to. Věřím, že kolem mne jsou dobří lidé a pochopí mne.

 

Takže tati, víš vůbec jak moc jsi nám ublížil? Vím, jsme už velcí, ale když jsi odešel, byli jsme zranitelní a zranění. Já, brácha i mamka.

 

Nevadí mi, že jsi odešel, ale způsob jakým jsi to udělal. Už ani nevím, kolik let jsem tě neviděla. A pak pod tíhou svých vin, jsem ti odpustila, alespoň jsem měla a mám k tomu dobrou vůli. Zahladit hrany, uzdravit rány.

 

Má nemoc mě nutí hledat hlubší cesty pochopení sama sebe, hlubší cesty k odpuštění. Zkouším různé formy meditace, třeba hoóponopono.

 

A teď prezidentské volby... Prosím, zkazil jsi nám dětství a dodnes se potýkáme s vnitřními problémy a hledáme cesty jak žít dobrý život, nekaz nám dál a naše životy a životy našich dětí tím, že budeš volit pana A. Babiše, který ničí svého syna, ničí přírodu....

 

Měj ke mně alespoň trochu úcty a nejenom ke mně, ale k daru svobody a demokracie, k daru života.

 

Vždyť jsi lékař-záchranář.  Díky! 

Toto je můj dopis tátovi, který je spíše modlitbou obecnou. Nebo vlastně i hodně konkrétní. Asi proto mi můj otec odpověděl, ať ho považuji za mrtvého a přerušil poslední trosky kontaktu. Někoho mi to připomíná. Že by A. B.? 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarmila Horáková | pondělí 9.1.2023 14:28 | karma článku: 17,14 | přečteno: 964x
  • Další články autora

Jarmila Horáková

jak kvete červen

15.6.2023 v 15:07 | Karma: 14,05

Jarmila Horáková

padesátka z jiného světa

13.7.2022 v 13:50 | Karma: 14,13

Jarmila Horáková

každý den korálek

22.6.2022 v 13:17 | Karma: 14,89

Jarmila Horáková

vůně června

13.6.2022 v 15:13 | Karma: 14,90