Setkali jsme se

Oslava se vydařila. V přes sto let staré hospůdce s fungujícím orchestrionem a s původním vybavením v místnosti, kde teple zlaté paprsky slunce protkávaly záclony a červené muškáty na oknech, aby prozlatily naše vlasy a tváře.

3. srpna 2020 @

Přátelé, kamarádi,

blíží se šťastný pátek, už se na vás moc těším, těšíme...Moc nejezte, jenom si případně vezměte Milurity či jiné léky, třezalku vezmu, pokud nezapomenu, protože nás čeká domácí gulášek od mistra kuchaře z Mělkovic, který však bude tak jemný, že ho mohou jíst jak nemluvňata, tak stařešinové.Jestli chcete něčím přispět, tak místa na stole bude dost a i kasička bude.Můj milovaný kněz z TFJU Zdeněk, znalec francouzštiny a liturgiky, nám požehná, prosím, prosím, a tím požehnáním zažehná i veškeré sváry či sliny jedovaté... ,  aby se nám vespolek dobře obcovalo, jedlo, pilo a trávilo.Možná bude i nějaké video.Mohl by někdo zajistit i promítací plátno?Budu ráda, když se všichni poznáte, seznámíte, poněvadž jste si někteří mnohem blíže, než si myslíte.Pití, nanuky a guláš platíme, tvrdý ne.Pepa by měl říct proslov, tak mu držme palce.Hudba - Chantal P., Melody Makers, Semafor, Nina Simone, Louis Armstrong - bohužel jen z CD a z PC.Prosím o přeposlání Zdeňkovi a dalším pozvaným.DĚKUJI!!!

 

4. srpna 2020 @

Hola, hola, naše milá - nejmilejší Jaruško, ))

 už se z moc těšíme!!!Tak v pátek!!! Pa papapa

 

 7. srpna 2020 @

Dnes je tak krásné ráno...

Slunce rozlilo své zlaté paprsky jako požehnání.Každého z nás tou září hladí a vítá do nového dne.Tak kéž se všichni v radosti a v pořádku dnes sejdeme u "jednoho stolu"!Myslíme na vás...p.s.: hlavně v klidu, nedělejte si zbytečné starosti

8. srpna 2020

Sešli jsme se.

Bylo to moc příjemné, příjemně neorganizované, a přesto v řádu hezkého prostření, slušného chování, milé obsluhy.Nejdříve možná trochu rozpačitě, pomalu jsme se scházeli, postávali, hosté se nesměle seznamovali... Přišla i dětí babička a prababička! Byla jsem tak ráda.

Pepa promluvil, Zdeněk požehnal, všichni jsme žehnali slovy, srdcem. Slušné chování se postupně měnilo v důvěrnější rozhovory. I když jsem zapomněla seznámit dvě mé kamarádky, které si kupují prádlo v herálecké Anitě!

Potom gulášek, pivečko z Poličky, pečivo slané, sladké, domácí, kupované... Výborné. Slunce vše pozorovalo skrz okna z jižní a západní strany. Co vidělo? Určitě víc než my. Ví, že se z veselí ve Veselíčku vrátíme zase domů. Domov je místem rození, smrti, bezpečí i trápení. Všichni díky tomu dospíváme, spějeme.Potkáváme se, protkáváme se svou září, tvoříme novou látku, lásku svým požehnáním navzájem.Jako deka háčkovaná z barevných čtverečků  kolem červeného srdce od Jitky.Každý jsme něčím dobrým, krásným, milým přispěli do našeho nového společenství, a to bylo ono požehnání.Bude mi to připomínat i zlatý křížek od babičky: Že večerní slunce nás pozlatilo navěky věků, ámen...

 

Autor: Jarmila Horáková | sobota 8.8.2020 20:45 | karma článku: 13,64 | přečteno: 314x
  • Další články autora

Jarmila Horáková

jak kvete červen

15.6.2023 v 15:07 | Karma: 14,05

Jarmila Horáková

Tati, prosím, nevol Babiše

9.1.2023 v 14:28 | Karma: 17,14

Jarmila Horáková

padesátka z jiného světa

13.7.2022 v 13:50 | Karma: 14,13

Jarmila Horáková

každý den korálek

22.6.2022 v 13:17 | Karma: 14,89