Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nový článekUspěje ODS v komunálních volbách 2010.

Rozhodně ne v menším slováckém městě v kterém si místní ODS vybrala volební heslo "nové tváře na radnici". Za předsedy ODS M. Topolánka se nikdo členské základně nevěnoval, takže v těchto volbách v řadě obcí ODS ztrácí své šance na vítězství.

     Občané v komunálních volbách volí tradičně podle předválečného: "dobrý hospodář na svém bude dobrým starostou či radním". Způsob voleb občanům dnes umožňuje v pravém slova smyslu volit osoby. Toho využili občané nejmenovaného města již v roce 2006, kdy vybrali zastupitele, kteří bez ohledu na své politické přesvědčení usilovali, aby  město se po všech stránkách rozvíjelo. Dosažené výsledky za 2006-2010 jsou nejlepší od roku 1990 - proinvestováno 200 milionů Kč na 31 akcích a zadluženost města zůstává nízká.

     Do letošních voleb připravilo 5 stran a sdružení kandidátky na kterých dali na první místa (volitelná) úspěšné zastupitele z minulých voleb s doplněním nových kandidátů, kteří aktivně pracovali ve výborech a komisích města. Dávají tak občanům záruku, že tyto zkušené tváře  se na řízení města, plnění rozvojových programů a vzájemné spolupráci domluví.

     Šestá strana ODS s heslem Nové tváře je jednoznačně vyjímkou. Nejenže své tři úspěšné členy Rady města a zastupitelstvo nezařadilo na volební kandidátku, ale funkcionáři svými předvolebními prohlášeními dokazují, že úsilí předsedy ODS Nečase o změnu politiky je jim lhostejná. Ku příkladu: místopředseda MS ODS  a dvojka na kandidátce ODS zveřejnil mimo jiné:

"Je jasné, že političtí zloději nejsou jen v ČSSD a KDU-ČSL, jsou ve všech stranách a musíme s tím ZATOČIT, jinak nedáme politice novou tvář.  Jsou tito podnikavci jen ve sněmovně a na ministerstvech, nebo jejich chapadla dosahují až na krajské a komunální úrovně ? Chci proto, aby politika měla v komunálních volbách novou tvář"

předseda, místopředseda a člen rady zveřejnili v městských novinách:

"Chceme do komunální politiky dostat nové tváře, které dodají řízení města tolik potřebný osobní elán a energii, kandidáty pro které je politika primárně službou občanům, nikoliv cestou k osobnímu obohacení. Nejsme zatížení žádnou ideologií! " "Nabízíme Nové tváře do řízení města, kandidátů s odborností, nápaditostí, tituly, rázností a zkušenostmi" . "Jako jediná zde kandidující strana se můžeme opřít  o pomoc našich kolegů na všech úrovních řízení státu - Krajského úřadu, Poslanecké sněmovny i Vlády ČR".

A jaká je skutečnost !

     Rozpor slibu o "nezatížeností ideologie" a " o zlodějích v ČSSD a KDÚ-ČSL" v městě, které zvítězily ve volbách 2006 avizuje dopředu, že MS ODS s uvedenými subjekty nebude spolupracovat.

Jeden z kandidátů v předchozím volebním období člen Kontrolního výboru, který víc jak 2 roky na práci výboru a kontrolách nepodílel, bude jako zastupitel dobře pracovat a ještě s elánem ? Nebo kandidát do zastupitelstva, který má milionové dluhy v placení daní a poplatků státu zajistí na radnici lepší hospodaření ?

Volební program ODS nabízí občanům: chceme, prosadíme, budeme, zajistíme atd ; na rozdíl od ostatních programů stran a hnutí, které slibubují splnění konkrétních úkolů: dokončíme protipovodňová opatření, připravíme stavební parcely, revitalizace sídliště atd.

     Jak a s kým ZATOČÍ ¨MS ODS není ve volebních materiálech uvedeno. Jeden ze zakladatelů MS ODS, člen Rady města podepsal leták NEBUDU VOLIT ODS !!! s kterém občany informuje proč nevolí a také o zde uvedených faktech. Uvidíme, zda na autora bude podáno trestní oznámení a ukáže se zda v ČR platí svoboda slova.

Závěr:

 Jak v životě a práci, tak i v politice platí  "mít zkušenosti" a nahrazení starých úspěšných tváří zcela "novými tvářemi" platí spíše pro akt vedoucí k získání moci. Staří vinaři říkají: Staré víno se může dolévat mladým, ale musí být stejného hořene a opatrně v malých dávkách, jinak vznikne patok!!!

     Jak se zachovají voliči ve slováckém městě i v ostatních obcích se dovíme za několik dní. Jedno je však zjevné, pokud se opustí osvědčené a mnoha lety prověřené postupy nastává chaos, kterého využívají především všeho schopní chytráci.

    Volte proto z rozvahou, abyste nebyli zklamáni.

 

 

    

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Januška | středa 13.10.2010 21:35 | karma článku: 6,58 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Jaroslav Januška

Kdo odmítne či nečerpá dotace z fondů Evropské unie je zločincem 5

pronesl prezident Zeman a můžeme se dohadovat, zda to myslel vážně, nebo to byl bonmot či jen „plesknutí do vody“. A tak nadále odtékají milionové zisky za provoz vodovodů ČR zahraničním firmám a miliardy Kč dotací, které nedostáváme do VaK, využívají chytřejší státy EÚ

27.3.2015 v 8:45 | Karma: 16,27 | Přečteno: 466x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

proč jsme přijali nabídku zahraničního partnera na provozování vodovodů a kanalizací 4

formou a.s.VaK smíšeného typu. Mohu se vyjádřit k situaci ve VaKxx as, která byla transformovaná podle vládního nařízení 222/1991 Sb na obce. Otiskuji dopis bývalého člena představenstva a.s. VaK jako závěr k serii článků o provozní formě as VaK ( 1-4 mé blogy) uvádím reakci světových měst Berlina, Paříže a Prahy.

10.3.2015 v 9:58 | Karma: 18,43 | Přečteno: 565x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Januška

naši politici změnily veřejné vodovody na vodovody pro veřejnost 3

takže komplexní složité služby oboru vodovodů a kanalizací jsou v České republice zařazeny na úroveň třeba dodávky ovoce. Třeba jablka se třídí (pro veřejnost) "ovoce pro export, ovoce pro český trh, ovoce na šťávy a jam, ovoce na pálenky".Musela vzniknout Občanská celoevropská iniciativa pro vodu, aby se začaly brát vážně odborné požadavky vodohospodářů sdružených ve Světové organizaci vodního hospodářství IWSA. Heslo "Bez vody není života" je třeba brát velmi vážně.

3.3.2015 v 8:22 | Karma: 15,80 | Přečteno: 480x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

voda byznys vyvolených nebo lidské právo 2

Pro transformaci oboru VaK v roce 1993 v a.s. smíšeného typu byla solidarita rozšířena na pomoc venkovu "Bohatší města z odpisů základních prostředků pomohou řešit zanedbaný rozvoj infrastruktury obcí" Předpoklad, že v tomto směru pomohou i politické strany se nenaplnil, takže nadále zůstává závazek daný Evropské unii na vládě ČR, aby v obcích postavila čistírny odpadních vod.

27.2.2015 v 0:00 | Karma: 7,16 | Přečteno: 160x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

Boj o vodu a její cenu 1

17/2 2014 uspěla Evropská občanská iniciativa pro vodu na veřejném slyšení v Evropském parlamentu s požadavkem, aby voda jako veřejný nezcizitelný majetek byl zakotven mezi základní lidská práva a vyjádřila svůj nesouhlas s privatizací vodohospodářství. Světová organizace vodního hospodářství IWSA 25 let usilovala o tyto změny marně, iniciativa potvrzuje jakou mají občané v demokracii sílu změnit stav vodovodů a kanalizací.

17.2.2015 v 8:40 | Karma: 16,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 925x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik