Nový článekUspěje ODS v komunálních volbách 2010.

Rozhodně ne v menším slováckém městě v kterém si místní ODS vybrala volební heslo "nové tváře na radnici". Za předsedy ODS M. Topolánka se nikdo členské základně nevěnoval, takže v těchto volbách v řadě obcí ODS ztrácí své šance na vítězství.

     Občané v komunálních volbách volí tradičně podle předválečného: "dobrý hospodář na svém bude dobrým starostou či radním". Způsob voleb občanům dnes umožňuje v pravém slova smyslu volit osoby. Toho využili občané nejmenovaného města již v roce 2006, kdy vybrali zastupitele, kteří bez ohledu na své politické přesvědčení usilovali, aby  město se po všech stránkách rozvíjelo. Dosažené výsledky za 2006-2010 jsou nejlepší od roku 1990 - proinvestováno 200 milionů Kč na 31 akcích a zadluženost města zůstává nízká.

     Do letošních voleb připravilo 5 stran a sdružení kandidátky na kterých dali na první místa (volitelná) úspěšné zastupitele z minulých voleb s doplněním nových kandidátů, kteří aktivně pracovali ve výborech a komisích města. Dávají tak občanům záruku, že tyto zkušené tváře  se na řízení města, plnění rozvojových programů a vzájemné spolupráci domluví.

     Šestá strana ODS s heslem Nové tváře je jednoznačně vyjímkou. Nejenže své tři úspěšné členy Rady města a zastupitelstvo nezařadilo na volební kandidátku, ale funkcionáři svými předvolebními prohlášeními dokazují, že úsilí předsedy ODS Nečase o změnu politiky je jim lhostejná. Ku příkladu: místopředseda MS ODS  a dvojka na kandidátce ODS zveřejnil mimo jiné:

"Je jasné, že političtí zloději nejsou jen v ČSSD a KDU-ČSL, jsou ve všech stranách a musíme s tím ZATOČIT, jinak nedáme politice novou tvář.  Jsou tito podnikavci jen ve sněmovně a na ministerstvech, nebo jejich chapadla dosahují až na krajské a komunální úrovně ? Chci proto, aby politika měla v komunálních volbách novou tvář"

předseda, místopředseda a člen rady zveřejnili v městských novinách:

"Chceme do komunální politiky dostat nové tváře, které dodají řízení města tolik potřebný osobní elán a energii, kandidáty pro které je politika primárně službou občanům, nikoliv cestou k osobnímu obohacení. Nejsme zatížení žádnou ideologií! " "Nabízíme Nové tváře do řízení města, kandidátů s odborností, nápaditostí, tituly, rázností a zkušenostmi" . "Jako jediná zde kandidující strana se můžeme opřít  o pomoc našich kolegů na všech úrovních řízení státu - Krajského úřadu, Poslanecké sněmovny i Vlády ČR".

A jaká je skutečnost !

     Rozpor slibu o "nezatížeností ideologie" a " o zlodějích v ČSSD a KDÚ-ČSL" v městě, které zvítězily ve volbách 2006 avizuje dopředu, že MS ODS s uvedenými subjekty nebude spolupracovat.

Jeden z kandidátů v předchozím volebním období člen Kontrolního výboru, který víc jak 2 roky na práci výboru a kontrolách nepodílel, bude jako zastupitel dobře pracovat a ještě s elánem ? Nebo kandidát do zastupitelstva, který má milionové dluhy v placení daní a poplatků státu zajistí na radnici lepší hospodaření ?

Volební program ODS nabízí občanům: chceme, prosadíme, budeme, zajistíme atd ; na rozdíl od ostatních programů stran a hnutí, které slibubují splnění konkrétních úkolů: dokončíme protipovodňová opatření, připravíme stavební parcely, revitalizace sídliště atd.

     Jak a s kým ZATOČÍ ¨MS ODS není ve volebních materiálech uvedeno. Jeden ze zakladatelů MS ODS, člen Rady města podepsal leták NEBUDU VOLIT ODS !!! s kterém občany informuje proč nevolí a také o zde uvedených faktech. Uvidíme, zda na autora bude podáno trestní oznámení a ukáže se zda v ČR platí svoboda slova.

Závěr:

 Jak v životě a práci, tak i v politice platí  "mít zkušenosti" a nahrazení starých úspěšných tváří zcela "novými tvářemi" platí spíše pro akt vedoucí k získání moci. Staří vinaři říkají: Staré víno se může dolévat mladým, ale musí být stejného hořene a opatrně v malých dávkách, jinak vznikne patok!!!

     Jak se zachovají voliči ve slováckém městě i v ostatních obcích se dovíme za několik dní. Jedno je však zjevné, pokud se opustí osvědčené a mnoha lety prověřené postupy nastává chaos, kterého využívají především všeho schopní chytráci.

    Volte proto z rozvahou, abyste nebyli zklamáni.

 

 

    

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Januška | středa 13.10.2010 21:35 | karma článku: 6,58 | přečteno: 783x