Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nedivím se lékařům

usilujících o spravedlivější odměňování za vykonanou práci. Ve zdravotnictví je disproporce mezi prováděnými výkony a jejich ceně ve srovnání s výši prostředků určených na mzdy.

Každý lékař při převzetí diplomu podepsal Hippokratovu přísahu v které se zavazuje: "Lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného, dle svých schopností a svého úsudku. Vystříhám se všeho, co by bylo ke škodě a by nebylo správné"

Politici, kteří rozhodují o platech lékařů tvrdí, že peníze nejsou a proto navrhují 10% snížení jejich platů v roce 2011. Sami politici dávají však zářné příklady, jak z veřejných rozpočtů si zvyšují vlastní příjmy:

- poslanci a současně hejtmani Rath a Hašek mohou pobírat ze své dvě funkce vysoce nadprůměrné platy a to v souladu se zákony,

- víc jak 50% poslanců a senátorů pobírá k svým vysokým platům ještě navyšující platové koeficienty za funkce. Ze solidarity k občanů si však snižují na rok 2011 platy je o 5%,

-radní a zastupitelé v řadě velkých měst mají funkce v představenstvech a dozorčích radách městských podniků, za což pobírají statisícové odměny (zastupitel Hulinský v Praze ročně miliony za 2-3 placené funkce. Proč víme, ale jak zodpovědně a kvalitně si plní své povinnosti se občan nedozví,

-za funkce ředitelů,náměstků či vrcholových odborníků, členů představenstva a pod, stanovují se nadprůměrné platy, neboť jejich příjemci se musí plně věnovat práci a zajistit tak úspěšnost firmy. V organizacích spadajících do veřejné správy jsou klíčoví pracovníci vybírání podle politické příslušnosti z řad poslanců, radních či zastupitelů. Důsledkem této praxe vznikají:                                    

      -místo zákonů platicích desetiletí jsou schvalovány "paskvily" a než zákon má platnost už je novelizován,

       -řada organizací pod městy místo úspor nákladů ve veřejné správě vytváří jak přímé, tak nepřímé ztráty v jejich rozpočtech.

Kauzy: Ústecká zdravotnické služby a.s. v čele s poslancem PČR a krajským radním, místo následných úspor nákladů v nemocnicích, neodborným nákupem prodražených zdravotních přístrojů zhoršují nemocnicím jejich hospodaření

Firma IZIP fakturovala práce pro VZP s položkou nákladů 59 milionů Kč roční odměny 9pracovníků vedení firmy ( v jednom roce), což nedostávají ani ředitele největších bank v ČR. Přitom odvedená práce v praxi má řadu závad.

- dodávky prací od různých firem pro státní správu a její instituce mají v cenových kalkulacích nepřiměřené náklady (zvláště výstavba dálnic). Není pomalu týdne, aby media neuváděla případy  "korupcí", což za celou ČR znamená nemalé prostředky.

-lékaři (Hippokratova přísaha) mají vůči pacientům povinnosti na rozdíl od soudců, kteří mohou soudit jeden případ libovolně dlouho (poslední případy rozsudků vynesených po 10 či 13 letech). Soudci nemají přísahu pomáhat a ani dostatečnou kontrolu. A tak ty dlouhé procesy, několikeré odvolání, vracní atd stojí nás daňové poplatníky miliony Kč.

Bohužel lékaři k zvýšení svých platů nemohou jít cestou politiků. Primař ortopedie nemůže přijat  ještě funkci lékaře na oddělení chirurgie, protože na rozdíl od politiků  lékař nese vysokou zodpovědnost za léčení pacienta. Funkce primaře nebo lékaře znamená jen stupeň odbornosti a tím i vyšší zodpovědnosti za vyléčení pacienta, což je osobní zodpovědnost za práci.  Navíc výsledky léčení jsou odborně vyhodnocovány a kontrolovány patology.

Ale divím se lékařům,

že se nechávají manipulovat politiky a pro ně riskují nejen svá postavení, ale i jsou schopni ztratit důvěru všech občanů. PROČ ?

Politici, kteří jsou svázány s odboráři neumožnili již pět let třem vládám realizovat reformy týkající se především zdravotnictví (zřízeny je kar¨dio a onkologická centra, záchranná služba) soudnictví (jen malá část zákonů) policie (územní změny).

Sliby-chyby. Jak můžete věřit politiků, kteří ústy svých předsedů Špidly Finanční zdroje jsou, nebo Paroubkovo: Dluhy se nemusí platit  zadlužili ČR bilionem Kč s každoročním splácením půjček v desítkách milionů.  Proto platy ve zdravotnictví i vnitru (současně po usnesení Ústavního soudu ani důchody) nejsou řešeny. Dnes politici přes odboráře vás lékaře nabádají:

-podejte výpověď z práce bez obav, neboť v Německu, Rakousku atd na trhu práce hledají lékaře,

-likvidujte hromadnou výpovědí malé nemocnice, nebudse vadit, že je stát bude nucen rušit, váš diplom lékaře vás před ztrátou zaměstnání vždycky zachrání.

Závěr: Z hlediska odpovědnosti mají soudci zvláštní postavení a o jeho stavu se vyjádřil president V.Klaus- některé výroky soudu rozdělujíčeské občany na soudce a ostatní. Politici nemají prakticky žádnou odpovědnost (vdnešní situace po kom.volbách) a kontrola občanů vždy po 4 letechpři volbách jejim k smíchu.

                                            Proto lékaři

nevěřte slibům politiků, neboť stáváte se jejich "živým štítem "v boji o moc. Co politici nedosáhli v parlamentních volbách to musí dosáhnout pomocí politických pletich.  Lékaři torpédujte nemocnice a přiveďte vládu do úzkých My už si s výměnou vlády poradíme sami a vztyčíme oranžovou růži jako zástavu na další vládu !

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Januška | pondělí 20.12.2010 15:19 | karma článku: 14,91 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Jaroslav Januška

Kdo odmítne či nečerpá dotace z fondů Evropské unie je zločincem 5

pronesl prezident Zeman a můžeme se dohadovat, zda to myslel vážně, nebo to byl bonmot či jen „plesknutí do vody“. A tak nadále odtékají milionové zisky za provoz vodovodů ČR zahraničním firmám a miliardy Kč dotací, které nedostáváme do VaK, využívají chytřejší státy EÚ

27.3.2015 v 8:45 | Karma: 16,27 | Přečteno: 466x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

proč jsme přijali nabídku zahraničního partnera na provozování vodovodů a kanalizací 4

formou a.s.VaK smíšeného typu. Mohu se vyjádřit k situaci ve VaKxx as, která byla transformovaná podle vládního nařízení 222/1991 Sb na obce. Otiskuji dopis bývalého člena představenstva a.s. VaK jako závěr k serii článků o provozní formě as VaK ( 1-4 mé blogy) uvádím reakci světových měst Berlina, Paříže a Prahy.

10.3.2015 v 9:58 | Karma: 18,43 | Přečteno: 565x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Januška

naši politici změnily veřejné vodovody na vodovody pro veřejnost 3

takže komplexní složité služby oboru vodovodů a kanalizací jsou v České republice zařazeny na úroveň třeba dodávky ovoce. Třeba jablka se třídí (pro veřejnost) "ovoce pro export, ovoce pro český trh, ovoce na šťávy a jam, ovoce na pálenky".Musela vzniknout Občanská celoevropská iniciativa pro vodu, aby se začaly brát vážně odborné požadavky vodohospodářů sdružených ve Světové organizaci vodního hospodářství IWSA. Heslo "Bez vody není života" je třeba brát velmi vážně.

3.3.2015 v 8:22 | Karma: 15,80 | Přečteno: 480x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

voda byznys vyvolených nebo lidské právo 2

Pro transformaci oboru VaK v roce 1993 v a.s. smíšeného typu byla solidarita rozšířena na pomoc venkovu "Bohatší města z odpisů základních prostředků pomohou řešit zanedbaný rozvoj infrastruktury obcí" Předpoklad, že v tomto směru pomohou i politické strany se nenaplnil, takže nadále zůstává závazek daný Evropské unii na vládě ČR, aby v obcích postavila čistírny odpadních vod.

27.2.2015 v 0:00 | Karma: 7,16 | Přečteno: 160x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Januška

Boj o vodu a její cenu 1

17/2 2014 uspěla Evropská občanská iniciativa pro vodu na veřejném slyšení v Evropském parlamentu s požadavkem, aby voda jako veřejný nezcizitelný majetek byl zakotven mezi základní lidská práva a vyjádřila svůj nesouhlas s privatizací vodohospodářství. Světová organizace vodního hospodářství IWSA 25 let usilovala o tyto změny marně, iniciativa potvrzuje jakou mají občané v demokracii sílu změnit stav vodovodů a kanalizací.

17.2.2015 v 8:40 | Karma: 16,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:26

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:26

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Modlím se za Fica, uvedl Babiš. Útok odsoudil Pavel i von der Leyenová

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  16:10

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

Za 4+1 až půl milionu. Na úplatky pro získání bytu byl ceník, zaznělo u soudu

15. května 2024  15:52

Do realitní kanceláře se běžně chodí, když chce člověk koupit byt nebo jinou nemovitost. Do jedné...

Rusko hlásí znovudobytí Robotyne na jihu. Snaží se o postup, uvedl Kyjev

15. května 2024  14:54

Sledujeme online Ruské ministerstvo obrany hlásí dobytí vesnice Robotyne v jihoukrajinské Záporožské oblasti, kterou...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik