Poslední soud nanečisto

Podle křesťanské víry jsou naše pozemské činy sledovány a zaznamenávány. Až nastane poslední soud, budeme konfrontováni se seznamem svých hříchů. Očekává se, že pro průměrného jedince bude tento zážitek zdrcující, a převážně povede ke zpětvzetí přihlášky do ráje.

V moderní době už nemusíme čekat na poslední soud a můžeme si nezávazně vyzkoušet, jak uneseme konfrontaci se svými minulými činy. Stačí zadat do internetového vyhledávače své jméno a příjmení. Pokud se nejmenujete zrovna „Jan Novák", vypadnou na vás sebrané hříchy minulosti, v celé své úplnosti a hrůze.

Neznám způsob, jak vymazat to, co bylo jednou zaznamenáno. Na stránkách Googlu jsem nenašel žádný odkaz na internetovou zpověď s rozhřešením. Jediné, co snad funguje, je rozředit přitěžující informace bezvýznamným balastem a doufat, že ani boží oko nezvládne projít 2 541 846 547 521 výsledků vyhledávání. Osvědčilo se mi, že jsem před léty byl spoluautorem jedné knihy. Spousta knihoven dala na internet svůj katalog a tak nudně se opakující odkazy na knížku zakrývají moje méně chvályhodné počiny.

A blogy mohou nakonec splnit stejný účel.

Autor: Januš Drózd | pátek 30.10.2009 3:54 | karma článku: 7,07 | přečteno: 940x